Nieuwe Kia Niro opnieuw als hybride, plug-inhybride en 100% elektrisch

vrijdag, 26 november 2021 20:28
Nieuwe Kia Niro opnieuw als hybride, plug-inhybride en 100% elektrisch

De nieuwe Kia Niro krijgt een verfrissend design, gebaseerd op dat van de Habaniro Concept uit 2019. Maar de filosofie achter deze SUV blijft dezelfde, met naast hybride en plug-inhybride varianten ook een 100% elektrische versie.

Het koetswerkdesign van de nieuwe Kia Niro is schatplichtig aan dat van de Habaniro, een conceptcar die in 2019 voorgesteld werd op de New York International Auto Show. Het gespierde lijnenspel volgt de Opposites United-filosofie die geïntroduceerd werd op de elektrische Kia EV6. Let op de nieuwe ledlichtsignatuur en op de contrasterende C-stijlen die de Kia Niro boven de grijze masse moeten verheffen.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

De nieuwe Kia Sorento biedt een gamma geëlektrificeerde aandrijflijnen voor keuzevrijheid

Nu veiligheid, betrouwbaarheid en comfort centraal staan bij de mensen, biedt de nieuwe Kia Sorento moeiteloze technologie, verantwoord rijden en momenten van sereniteit onderweg. De nieuwe Sorento is verkrijgbaar als 5-, 6- of 7-zitter en biedt mensen met een drukke, snelle levensstijl de mogelijkheid om met een gerust gemoed te reizen naar om het even waar. En met een gamma efficiënte hybride- en oplaadbare hybridemotoren ondersteunt hij Kia’s transformatie tot aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

Kia EV9 op de shortlist voor Auto van het Jaar 2024

De Kia EV9 staat op de shortlist voor de laatste ronde voor de titel van Europese Auto van het Jaar 2024 (COTY). De zuiver elektrische SUV stond al op de lijst van 28 nieuwe modellen die dit jaar zijn gelanceerd en is nu door de 59 COTY-juryleden uit 22 landen geselecteerd voor de shortlist met de zeven beste. De algemene winnaar van Auto van het Jaar wordt op maandag 26 februari bekendgemaakt op het Internationaal autosalon van Genève.

Geëlektrificeerde voertuigen vertegenwoordigen een recordniveau van 40,9% van de totale Kia-verkoop in september in Europa

Volgens cijfers van de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA*) verkocht Kia in september 2023 56.919 wagens in Europa, een stijging met 7 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat gebeurde in de context van een bredere trend op de Europese markt, waarbij de totale automarkt in Europa in september met 9,2% groeide. Het marktaandeel van Kia bleef sterk met 4,9%.

Speciale Edities Niro EV en EV6 ‘Business & Business Plus’

De EV markt, die vooralsnog hoofdzakelijk een b2b markt is in België en Luxemburg is, in constante groei: onze twee markten zijn de referentie geworden op dit gebeid, want het marktaandeel van de elektrische voertuigen in de inschrijvingen (17% en 20%) is hoger dan het Europese gemiddelde (14%).