Renault AIR4, de vliegende 4L

zaterdag, 27 november 2021 19:13
Renault AIR4, de vliegende 4L

Renault blijft de zestigste verjaardag van de 4L vieren met een vliegende showauto die het uiterlijk van het iconische model overneemt en werd ontworpen in samenwerking met de designhub TheArsenale.

De Renault 4L viert zijn 60e verjaardag en de Franse constructeur is niet te beroerd om dit jubileum op een originele manier te vieren. Hoewel de 4L al een groot aantal, soms onwaarschijnlijke variaties heeft gekend, is er nog nooit een geweest waarmee je letterlijk van de grond kunt gaan. Renault en de designhub TheArsenale hebben samengewerkt om daar een mouw aan te passen en zijn op de proppen gekomen met de AIR4 concept, een vliegende auto die eruitziet als een 4L. Hoe onconventioneel het ook mag zijn, dit project geeft ons een eerste idee van enkele details van de toekomstige elektrische Renault 4, waaronder zijn lichtsignatuur.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren

Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken

Een unieke artistieke samenwerking tussen Renault en rapper Scylla voor Nieuwe Renault Clio E-Tech full hybrid

De videoclip van 3min20, gezamenlijk ontwikkeld, geproduceerd en georkestreerd door Renault, Publicis Conseil en Start-Rec, roept de vragen op van onze maatschappij en het touwtrekken tussen twee tegengestelde elementen: zwart of wit, vriendschap of liefde, het vergankelijke of het oneindige. De metaforische en artistieke beelden die in de clip worden gebruikt, illustreren de contrasterende keuzes waar we voor staan.

Scenic E-tech Electric, finalist auto van het jaar 2024

Renault is trots één van de finalisten te zijn van de Europese Auto van het Jaar 2024. Na Austral in 2022 en Megane E-Tech electric in 2021, is Scenic E-Tech electric nu uitgeroepen tot één van de zeven finalisten. De jury, bestaande uit 59 journalisten uit 22 landen, heeft 28 modellen getest en beoordeeld om tot een definitieve lijst van zeven voertuigen te komen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 26 februari 2024 tijdens het Autosalon van Genève.

Opening van de bestellingen voor Renault Trafic Van E-Tech electric

Renault Trafic is een echte bestseller die sinds 1980 al meer dan 2,4 miljoen zakelijke klanten wist te veroveren en de nieuwe elektrische variant, Nieuwe Renault Trafic Van E-Tech electric, is vanaf nu te bestellen in België en Luxemburg. Hij vult het gamma elektrische bedrijfsvoertuigen van Renault aan, naast Nieuwe Renault Kangoo Van E-Tech electric en Master E-Tech electric.