Renault Group-fabriek in Sandouville bouwt revolutionaire nieuwe generatie elektrische bedrijfsvoertuigen voor Flexis SAS

dinsdag, 02 april 2024 20:14
Renault Group-fabriek in Sandouville bouwt revolutionaire nieuwe generatie elektrische bedrijfsvoertuigen voor Flexis SAS

Op 22 maart 2024 hebben Renault Group en Volvo Group de nodige wettelijke goedkeuringen verkregen om de joint venture Flexis SAS officieel op te starten. CMA CGM Group bevestigde zijn belangstelling in Flexis SAS met een strategische investering tot 120 miljoen euro via zijn investeringsfonds voor energie, PULSE.

Renault Group heeft vandaag aangekondigd dat de revolutionaire generatie elektrische bedrijfsvoertuigen voor Flexis SAS (Renault Group, Volvo Group en CMA CGM) wordt toegewezen aan de fabriek van Sandouville. Luca de Meo, CEO van Renault Group, en Thierry Charvet, Industrieel Directeur en Directeur Kwaliteit van Renault Group, verwelkomden in de Normandische vestiging Bruno Le Maire, minister van Economie, Financiën en Industriële en Digitale Soevereiniteit, evenals Édouard Philippe, burgemeester van Le Havre en voorzitter van de stedelijke gemeenschap Le Havre Seine Métropole. Samen hadden ze gesprekken met de werknemers aan de assemblagelijn. Ze prezen de industrialisering van het nieuwe project in Frankrijk en de rekrutering van 550 mensen in de komende vier jaar.

“De toewijzing van dit nieuwe project is een erkenning voor de expertise en het engagement van de vrouwen en mannen in de fabriek. De productie van deze generatie elektrische bedrijfsvoertuigen – met een revolutionair ontwerp dat de logistiek van morgen ingrijpend zal wijzigen – luidt hier in Sandouville een nieuw tijdperk in. Het is zowel een bron van trots als een uitdaging, die we in deze historische vestiging willen aangaan met de ambitie om een referentie te blijven in de sector,” aldus Thierry Charvet, Industrieel Directeur en Directeur Kwaliteit van Renault Group. “Zo bevestigt Renault Group zijn industriële voetafdruk in Frankrijk.”

Sandouville, de referentie in de Franse productie van bedrijfsvoertuigen
Gesterkt door de knowhow en vaardigheden die ze de voorbije tien jaar heeft opgebouwd in de productie van bedrijfsvoertuigen, werd de fabriek van Sandouville gekozen om tegen 2026 een nieuwe generatie elektrische bestelwagens te bouwen. Deze beslissing vervolledigt het industriële ecosysteem voor bedrijfsvoertuigen van Renault Group, dat sterk is verankerd in Frankrijk via drie fabrieken: Maubeuge (Kangoo), Sandouville (Trafic) en Batilly (Master). De vestiging van Sandouville bouwde al meer dan 1.000.000 exemplaren van Trafic voor het merk Renault en zijn partners, en dat in alle verschillende versies, van platform-cabine tot Trafic SpaceClass.

Een rekruteringsplan om de industriële activiteit te versterken
Om deze nieuwe activiteit te ondersteunen en de fabriek te begeleiden bij de start van het nieuwe project, werd een aanwervingsplan aangekondigd, goed voor 550 contracten van onbepaalde en bepaalde duur in de komende vier jaar. Deze aanwervingen komen bovenop de 1.000 aanwervingen die al werden gerealiseerd tussen 2014 en 2023. De fabriek telt momenteel bijna 1.850 medewerkers. Daarnaast werd een ambitieus opleidingsplan ingevoerd met meer dan 21.400 opleidingsuren in 2023, ofwel bijna 18 uur per persoon.

Een industriële site in volle transitie
De fabriek versnelt haar digitale transformatie en heeft zich geëngageerd om tegen 2030 netto koolstofneutraal te worden.

De vestiging beschikt over een digitaal ecosysteem met de naam ‘Sandouville Plant Connect’ in het hart van zijn werkplaatsen en gebruikt zo veel mogelijk operationele gegevens die in realtime worden bijgewerkt om de waardeketen te optimaliseren: van het beheer van de leveranciers over de productie tot de levering aan klanten. Dit nieuwe instrument om de verschillende prestatiefacetten (kwaliteit, kosten, termijnen, energieverbruik, enz.) van de fabriek aan te sturen, versterkt de reactiviteit van de teams en de dagelijkse uitmuntendheid.

Om de koolstofuitstoot verder terug te dringen, werd het volledige productieproces geoptimaliseerd om de doelstelling van 2030 te behalen. Een van de getroffen maatregelen is een nieuw, gemoderniseerd lakproces dat het verbruik van hulpbronnen en energie met 30 procent zal reduceren. Ook werd de fabriek uitgerust met 40 hectare fotovoltaïsche panelen.

Koetswerkmontagefabriek van Sandouville
De koetswerkmontagefabriek van Sandouville, die ideaal gelegen is in de regio Normandië en dicht bij talrijke transportinfrastructuren, heeft sinds 1964 en gedurende vijftig jaar het grootste deel van de topmodellen van Renault gebouwd (17 modellen). Sinds 2014 is ze gespecialiseerd in de productie van lichte bedrijfsvoertuigen. In 2023 bouwde de fabriek 131.427 voertuigen en voegde ze Trafic Van E-Tech electric aan zijn productie toe.

Sinds drie jaar voert de fabriek van Sandouville ook een diversiteits- en inclusiebeleid, met name via de HOPE-regeling voor huisvesting, oriëntatie en arbeidstraject, die mensen met een vluchtelingenstatus de mogelijkheid biedt zich duurzaam te integreren in de Franse arbeidsmarkt.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op dinsdag, 02 april 2024 20:16

Gerelateerde items (op tag)

rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

Een nieuw verkooppuntconcept van Renault

Renault breidt zijn distributienetwerk uit met een nieuw verkooppuntconcept: ‘rnlt©’, een naam die aansluit bij dit nieuwe distributieconcept van het merk, met een moderne en compacte uitstraling. Deze vestigingen bieden bezoekers een complete merk- en productervaring.

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.