CITROËN VERRIJKT DE ELEKTRISCHE ERVARING VAN ZIJN PARTICULIERE EN PROFESSIONELE KLANTEN MET DE Ë-C4 EN C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

vrijdag, 03 december 2021 14:13
CITROËN VERRIJKT DE ELEKTRISCHE ERVARING VAN ZIJN PARTICULIERE EN PROFESSIONELE KLANTEN MET DE Ë-C4 EN C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID
  • Citroën is zich bewust van de uitdagingen die gepaard gaan met de overgang naar elektrische voertuigen en ontwikkelt voortdurend zijn producten en diensten om ze aan te passen aan de behoeften van de klanten en om hen te helpen rustiger en efficiënter gebruik te maken van elektrische voertuigen.
  • Sinds oktober genieten de ë-C4's van technologische ontwikkelingen die de goedgekeurde actieradius in de WLTP-cyclus verhogen tot 357 km en de actieradius in de praktijk met bijna 30 km kunnen verbeteren, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Sinds oktober helpt Citroën zijn klanten van de C5 Aircross Plug-In Hybrid in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk met het Plug-in-Reminder-systeem om hun brandstofverbruik en milieu-impact te verminderen door op het scherm van de auto meldingen te tonen die hen uitnodigen om de auto op te laden als de boordcomputer vaststelt dat het brandstofverbruik van de auto kan worden geoptimaliseerd op basis van het aantal afgelegde ritten en het aantal keren dat de auto is opgeladen. Dit systeem wordt begin 2022 uitgebreid tot Europa en zal worden gemonteerd in de C5 X. Met PHEV Connect helpt Citroën wagenparkbeheerders om hun plug-in hybride wagenpark te beheren en hun kosten te optimaliseren. PHEV Connect wordt sinds maart 2021 in Europa ingezet en dekt al meer dan 7.400 voertuigen.

Ë-C4 WINT AAN AUTONOMIE DANKZIJ TECHNOLOGISCHE EVOLUTIES

Bij de lancering beschikte ë-C4 reeds over een uitstekende autonomie dankzij een reeks technologische keuzes die op het project werden toegepast, waaronder de integratie van banden van klasse "A+", die de rolweerstand verminderen en de efficiëntie verhogen. Sinds oktober heeft ë-C4 verdere vooruitgang geboekt door de invoering van technologische ontwikkelingen die de actieradius vergroten. Deze toename blijft binnen het kader van de WLTP-cycli, met een goedgekeurde actieradius die met 7 km is toegenomen tot 357 km. Het is vooral in het reële gebruik dat ë-C4 zich verbetert met een actieradius die met bijna 30 km kan worden verhoogd, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden (buitentemperatuur, wegtype, rijstijl, enz.). Deze ontwikkelingen zorgen voor meer veelzijdigheid en gemoedsrust bij dagelijkse ritten en lange reizen.

De elektrische motor van 100 kW (136 pk) en de batterij van 50 kWh, waarmee de voertuigen van het e-CMP-platform zijn uitgerust, blijven ongewijzigd, maar hun prestaties worden door verschillende evoluties geoptimaliseerd:

- De toevoeging van een vochtigheidssensor in combinatie met de nieuwe kalibratie van de warmtepomp optimaliseert het beheer van de verwarming en de airconditioning en spaart zo de batterij;

- Het transmissiesysteem werd eveneens geoptimaliseerd dankzij een nieuwe asverhouding en een wijziging in de overbrengingsverhouding van de monoverbinding, wat het rijbereik optimaliseert.

De elektrische motor van de C4 wint snel aan populariteit in Europa en in oktober was de C4 al goed voor 32,5% van de elektrische/thermische mix.

CITROËN ASSISTEERT ZIJN B2C- EN B2B-KLANTEN OM BETER GEBRUIK TE MAKEN VAN HUN PLUG-IN HYBRIDE C5 AIRCROSS

 

Citroën heeft de ambitie om voortdurend te innoveren om producten en diensten aan te bieden die de toegang tot mobiliteit vergemakkelijken en een meer serene algemene ervaring bevorderen. Deze filosofie is ook van toepassing op de elektrificatie van het gamma. Om zijn B2C- en B2B-klanten te helpen het gebruik van hun plug-in hybride en het comfort dat het biedt te optimaliseren, zet Citroën ondersteunende oplossingen in zoals Plug-in-Reminder en PHEV Connect.

PLUG IN REMINDER :

Sinds oktober krijgen gebruikers van de C5 Aircross Plug-In Hybrid in Frankrijk en het VK een waarschuwing aan boord van hun voertuig als het niet regelmatig wordt opgeladen. Deze wijziging maakt deel uit van een automatische "Over The Air" update van de voertuigsoftware en vereist geen bezoek van de klant aan een Citroën-dealer. Deze maatregel is bedoeld om klanten te helpen de prestaties van hun plug-in hybride modellen te optimaliseren en de impact op het milieu verder te verminderen. Ons onderzoek is inderdaad bemoedigend wat het gebruik door de klanten betreft. Uit de huidige gegevens blijkt dat 55% van de trajecten van minder dan 40 km uitsluitend elektrisch worden afgelegd en dat 52% van de klanten hun voertuig al één of twee keer per 100 km opladen. Het is de bedoeling dat ze nog verder gaan om het volledige voordeel van een oplaadbare oplossing te krijgen.

De Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid is uitgerust met een 13,2 kWh batterij die hem een emissievrije elektrische actieradius geeft van 55 km (WLTP). Het systeem werkt op basis van de boordcomputer, die de ritten, de ladingstoestand van de accu en het aantal uitgevoerde oplaadbeurten analyseert. Meldingen worden gepresenteerd in de vorm van berichten op het touch screen van het voertuig. Aanvankelijk, na vijf dagen en tien ritten zonder dat het voertuig is aangesloten, geeft de software één melding per dag via het aanraakscherm. Als de stekker van het voertuig na 30 dagen nog niet in het stopcontact zit, verschijnt de melding twee keer per dag zolang het voertuig in gebruik is.

Deze functie zal vanaf begin 2022 ook in andere landen worden ingevoerd en zal ook te zien zijn op het volgende topmodel van het merk, de nieuwe C5 X Plug-in Hybrid.

PHEV CONNECT :

PHEV Connect is een nieuwe connected service gericht op beheerders van wagenparken met plug-in hybride voertuigen om hen te helpen de energietransitie te maken door de kosten en CO2-uitstoot van hun wagenpark te verminderen. Het systeem is gebaseerd op de telematica-eenheid Citroën Connect Box, die informatie van het voertuig doorgeeft.

PHEV Connect geeft wagenparkbeheerders nauwkeurige informatie over het gebruik van hun vlootvoertuigen en stelt hen in staat het gedrag van de bestuurder te beïnvloeden. Vlootbeheerders beschikken op het PHEV Connect-beheerplatform over een dashboard met de volgende informatie over hun vloot:

- Het percentage elektrische en hybride voertuigen in het wagenpark

- Frequentie van opladen

- Brandstofverbruik en aansluiting voor het gehele wagenpark en per voertuig

- De potentiële winst die wordt gegenereerd door een verbeterd rijgedrag of een betere aansluiting op oplaadstations.

Met deze informatie kunnen wagenparkbeheerders hun eigendomskosten (TCO) verbeteren door gepersonaliseerd advies te geven aan hun gebruikers om maximaal gebruik te maken van de elektrische modus, hun voertuigen vaker op te laden en hun rijstijl aan te passen. Dit dashboard helpt de manager ook bij het samenstellen van een mobiliteitsaanbod dat is afgestemd op het gebruik van hybride voertuigen.

PHEV Connect wordt sinds maart 2021 in Europa (G10) ingezet en is al goed voor meer dan 7.400 voertuigen.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".

Voor de kerst kondigt Citroën de lancering aan van een nieuwe editie van de "My ami buggy" serie in 2023

  • Als reactie op het succes van de eerste editie zal aan het eind van het eerste trimester van 2023 een nieuwe beperkte oplage van 1.000 "My Ami Buggy" te koop worden aangeboden. De exemplaren zullen beschikbaar zijn in verschillende landen waar Ami op de markt is.
  • De wereldwijde verspreiding van "My Ami Buggy" bewijst het succes van Ami. Dankzij het concept dat eraan ten grondslag ligt en zijn toegankelijkheid heeft dit elektrische voertuig een revolutie teweeggebracht op het vlak van lokale mobiliteit: sinds de lancering eind 2020 werden er al 30.000 exemplaren verkocht in negen landen.
  • De commerciële roll-out van Ami wordt voortgezet - naar verwachting zal het in 2023 in Zwitserland en Malta en in de overzeese departementen van Frankrijk worden verkocht. De bovenstaande lijst is niet volledig, want andere landen staan eveneens op het punt zich bij hen aan te sluiten.
  • Afgelopen oktober werden kleine wijzigingen aangebracht aan de batterij van Ami, zodat deze nu beter functioneert bij koud weer. Dit heeft de klantenervaring verbeterd en nieuwe perspectieven geopend voor andere bestemmingen.