Mazda CX-60 PHEV met 300 pk, op 8 maart is het zover!

vrijdag, 11 februari 2022 17:13
Mazda CX-60 PHEV met 300 pk, op 8 maart is het zover!

De kleinste van de twee plug-in hybride SUV’s die Mazda ons beloofde, maakt binnenkort zijn opwachting met heel wat pk’s onder de motorkap! En zijn grotere broer zal niet lang op zich laten wachten...

In oktober kondigde Mazda aan dat het een volledig nieuw SUV-gamma op poten wou zetten. Na de avontuurlijke CX-50, die voorbehouden is voor het land van Uncle Sam, kondigt de Japanse autobouwer nu de datum aan waarop het zijn CX-60 plug-in hybride voorstelt. En die komt ook naar Europa. Afspraak op 8 maart 2022 om alles te weten te komen over de nieuwkomer, maar Mazda maakt ons alvast warm met enkele details.

 

Lees meer op: www.vroom.be

Getagged onder:
mazda

Gerelateerde items (op tag)

MAZDA presenteert zijn nieuwe MX-30 R-EV in IJsland

"Troeven zijn de kleine wankelmotor en het rijcomfort”

Ecomobiel nam deel aan de Epic Drive in IJsland, georganiseerd door Mazda. Een team van vijf Nederlanders en vijf Belgen testte er de gloednieuwe Mazda MX-30 R-EV. Ze waren onder de indruk van de wagen én van het schitterende landschap

Zijn elektrische auto’s wel zo goed voor het milieu?

De strijd tegen klimaatverandering is een strijd die wereldwijd gevoerd wordt en dan ook vraagt om globale oplossingen. Om de verschillende vastgelegde klimaatdoelstellingen te behalen, dient iedereen zijn steentje bij te dragen. Ook de automotive sector. Hoewel velen het elektrisch rijden beschouwen als de meest milieuvriendelijk transportoplossing, rijst toch de vraag ‘zijn elektrische auto’s wel zo goed voor het milieu’. Feit is natuurlijk dat een elektrische auto tijdens het rijden geen uitlaatgassen uitstoot. Maar is dit niet te kort door de bocht? Welke andere factoren vereisen onze aandacht?

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV behaalt vijf sterren

De Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV plug-in hybrid werd door EuroNCAP bekroond met de maximale vijfsterrenscore. De uitstekende resultaten die de batterijaangedreven MX-30 e-Skyactiv EV in 2020 behaalde, gelden nu dus ook officieel voor de nieuwe oplaadbare hybrideversie.

Mazda “op weg naar premium”

Op uitnodiging van Mazda mochten wij samen met de verantwoordelijken terugblikken op het voorbije jaar en tevens vooruitkijken naar de toekomst. Aan het woord afwisselend Tim Bosmans, managing director Mazda Belux, en Peter Gemoets, persverantwoordelijke. Zij benadrukken dat Mazda via het netwerk van dealers hun premium kwaliteit wil uitstralen.