Kia presenteert stappenplan 2030 om wereldmarktleider in duurzame mobiliteit te worden

dinsdag, 08 maart 2022 19:35
Kia presenteert stappenplan 2030 om wereldmarktleider in duurzame mobiliteit te worden
 • Kia kondigt belangrijke doelstellingen aan voor zijn transformatie tot leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen
 • De constructeur wil tegen 2030 wereldwijd 4 miljoen voertuigen per jaar verkopen 
 • Kia versnelt zijn EV-transitie om tegen 2030 1,2 miljoen elektrische voertuigen met batterij (BEV) te verkopen
 • Kia zal tegen 2027 een gamma van veertien BEV-modellen lanceren
 • Tegen 2030 zal Kia jaarlijks meer dan twee miljoen voertuigen verkopen. Deze modellen zullen op belangrijke markten ruim 3/4 van de verkoop vertegenwoordigen
 • ‘AutoMode’, Kia’s nieuwe technologie voor autonoom rijden, zal in 2023 worden gelanceerd met een eerste toepassing in de EV9
 • Tegen 2025 wil Kia de connectiviteitsvoorzieningen van al zijn voertuigen uitbreiden
 • Kia wil wereldwijd het grootste PBV-merk worden tegen 2030
  ->eerste specifiek PBV-model in 2025
 • Onderneming maakt financiële doelstellingen voor 2026 bekend
  -> bruto inkomsten van KRW 120 biljoen; operationele winstmarge  van 8,3%

Op het virtuele evenement ‘2022 CEO Investor Day’ heeft Kia Corporation tekst en uitleg gegeven over zijn strategische engagement om uit te groeien tot marktleider op het gebied van duurzame mobiliteit en presenteerde het merk zijn stappenplan voor 2030. 
Dat stappenplan bouwt voort op Kia’s succesvolle ‘Plan S’-strategie, die voor het eerst werd aangekondigd in 2020, en onthult meer details over hoe de onderneming haar visie om een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen te worden, zal realiseren. 

Deze bedrijfsvisie steunt op drie belangrijke pijlers: ‘mensen’, ‘planeet’ en ‘winst’. Conform deze pijlers zal Kia ernaar streven om de waarde voor de klant te verhogen en talenten te stimuleren, om de koolstofuitstoot te verminderen en het milieu te ontzien, en om winst te genereren als een maatschappelijk verantwoorde onderneming. 

Kia kondigde ook zijn vier belangrijke bedrijfsdoelstellingen voor 2030 aan. Die kerndoelstellingen zijn: de elektrificering versnellen en tegen 2030 jaarlijks 1,2 miljoen batterijaangedreven elektrische voertuigen (BEV) verkopen; tegen 2030 in het totaal 4 miljoen voertuigen per jaar verkopen, waaronder meer dan 2 miljoen milieuvriendelijke modellen; de toepassing van geconnecteerde functies en autonome rijtechnologieën uitbreiden naar alle nieuwe modellen; tegen 2030 uitgroeien tot het belangrijkste merk op de markt voor gespecialiseerde voertuigen (purpose-built vehicles, PBV).

Tijdens het ‘CEO Investor Day’-evenement zei Ho Sung Song, president en CEO van Kia Corporation: “Kia ondergaat een ingrijpende transformatie met wijzigingen aan de bedrijfsvisie, het logo, producten en design, en de strategie. Ter ondersteuning van onze visie om een leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen te worden, zullen we ons richten op een snellere transitie naar de toekomstige bedrijfsmodellen. We zullen de klant nog meer centraal stellen in onze benadering en zullen streven naar een dynamische transformatie met behoud van een gezonde bedrijfsvoering.” 

Sinds Kia twee jaar geleden voor het eerst zijn Plan S-strategie voorstelde, heeft het merk zich ontwikkeld tot een toonaangevende aanbieder van elektrische voertuigen (EV), terwijl het in 2021 zijn hoogste bruto-inkomsten en operationele winst ooit boekte. Kia wil dit positieve elan aanhouden om vanaf 2022 nog meer waarde te creëren in zowel kwalitatieve als kwantitatieve aspecten.

 

Jaarlijkse verkoop van 4 miljoen voertuigen dankzij de popularisering van milieuvriendelijke voertuigen 

Met een jaarlijkse wereldwijde verkoopdoelstelling van 3,15 miljoen stuks in 2022 wil Kia zijn kwantitatieve groei voortzetten door voort te bouwen op de wereldwijd toonaangevende productkwaliteit van het merk. Het doel bestaat erin om in 2030 de kaap van 4 miljoen voertuigen te halen, een stijging met 27 procent ten opzichte van Kia’s doelstelling voor 2022.

Als onderdeel van deze kwantitatieve groei wil de onderneming ook meer milieuvriendelijke voertuigen verkopen, waaronder batterijaangedreven modellen (BEV), oplaadbare hybridewagens (PHEV) en klassieke hybrides (HEV), door zijn elektrificeringsinspanningen naar een hoger niveau te tillen. 

De constructeur zal de verkoop van deze voertuigen tot de focus van zijn toekomstige bedrijfsgroei maken. Kia zal het aandeel milieuvriendelijke wagens uitbreiden van 17 procent van de wereldwijde verkoop in 2022 tot 52 procent in 2030.

In grote markten met strenge milieuvoorschriften en een groeiende vraag naar elektrische voertuigen, zoals Korea, Noord-Amerika, Europa en China, wil Kia zijn verkoop van milieuvriendelijke autoverkopen tegen 2030 met 78 procent verhogen. 

 

BEV-gamma uitgebreid naar veertien modellen in 2027 

Kia versnelt zijn EV-transitie om zijn positie als ‘s werelds toonaangevende EV-constructeur te verstevigen. Ten eerste wil de onderneming haar gamma elektrische wagens uitbreiden.
Vanaf 2023 wil Kia minstens twee BEV's per jaar lanceren en tegen 2027 moet het gamma in totaal veertien BEV-modellen omvatten. In vergelijking met zijn eerdere plan om tegen 2026 elf modellen te lanceren, zal Kia nog twee elektrische pick-ups toevoegen – een specifieke elektrische pick-up en een strategisch model voor de groeimarkten – alsook een instap-BEV.

Kia wil zijn leiderschap op de EV-markt bestendigen met zijn elektrische vlaggenschip, de EV9, die in 2023 op de markt komt. Hoewel de EV9 een grote SUV met een totale lengte van ongeveer 5 meter is, kan hij uitstekende acceleraties (sprint van 0 tot 100 km/u in 5 seconden) voorleggen, evenals een rijbereik van ongeveer 540 km op een volle batterij. Dat rijbereik kan bovendien op 6 minuten tijd met 100 kilometer worden uitgebreid. 

Een primeur voor Kia is dat de EV9 ook zal worden geleverd met de diensten software-updates ‘over-the-air’ (OTA) en ‘Feature on Demand’ (FoD) waarmee klanten selectief softwarefuncties kunnen aankopen. Bovendien wordt hij als eerste model uitgerust met Kia’s geavanceerde autonome rijtechnologie ‘AutoMode’. Kia wil 1,2 miljoen BEV’s verkopen tegen 2030

Dankzij nieuwe modellen zoals de EV9 wil Kia meer BEV's verkopen. Van de 160.000 verkochte BEV’s dit jaar wil Kia evolueren naar 807.000 exemplaren in 2026 en 1,2 miljoen in 2030, een stijging met 36 procent ten opzichte van de EV-doelstelling voor 2030 die op de CEO Investor Day van vorig jaar werd aangekondigd. 

Kia voorspelt dat het meer dan 80 procent van zijn BEV-verkoop in 2030 in Korea, Noord-Amerika, Europa en China zal realiseren. BEV's zullen in deze belangrijke markten 45 procent van de totale Kia-verkoop voor hun rekening nemen. 

Om tegemoet te komen aan dit groeiende aantal elektrische voertuigen, zullen de rollen van de individuele productievestigingen evolueren. Korea zal als wereldwijd centrum voor onderzoek, ontwikkeling, productie en levering van EV’s fungeren, terwijl andere productievestigingen over de hele wereld strategische EV’s zullen produceren voor elke markt.

In Europa bijvoorbeeld, zullen er vanaf 2025 kleine en middelgrote EV’s worden geproduceerd. In de Verenigde Staten, waar middelgrote SUV’s en pick-ups populair zijn, zullen er vanaf 2024 elektrische versies van deze modellen van de band rollen. In China wil Kia vanaf volgend jaar elektrische middenklassers lanceren en in India zal het merk vanaf 2025 kleine en middelgrote EV’s bouwen.

Kia is van plan een vraag- en aanbodstrategie voor batterijen uit te werken en de batterijtechnologie te upgraden. Verwacht wordt dat de vraag aanzienlijk zal toenemen van 13 GWh nu tot 119 GWh in 2030 door de toegenomen verkoop van elektrische voertuigen. 

Ook wil Kia batterijen uit de Indonesische joint venture voor batterijcellen leveren en zal het merk een stabiel vraag- en aanbodsysteem voor batterijen opzetten door uitbesteding aan wereldwijde batterijbedrijven.

Bovendien heeft de onderneming plannen om de energiedichtheid van batterijen tegen 2030 met 50 procent te verhogen en de systeemkosten met 40 procent te verlagen, wat zowel de prestaties als de concurrentiële prijszetting ten goede zal komen.

 

Productstrategie toegespitst op geconnecteerde auto’s en autonome rijtechnologie

Kia heeft vier belangrijke productpijlers naar voren geschoven waarin de onderneming haar capaciteiten maximaal kan benutten om het voortouw te nemen in de mobiliteitssector van de toekomst: geconnecteerde autoservices, autonome rijtechnologie, prestaties en design.

Vanaf 2025 zullen alle nieuwe Kia-modellen worden uitgerust met toonaangevende geconnecteerde functies. Software-updates Over The Air (OTA) en Feature-on-Demand-services (FoD) zullen in het hele Kia-gamma worden uitgerold, zodat klanten hun voertuigen up-to-date kunnen houden met diverse functies en technologieën.

Dat kadert in Kia’s inspanningen om nieuwe businessopportuniteiten te vinden op basis van software en geconnecteerde autoservices. Kia verwacht dat connectiviteitsdiensten een belangrijke rol zullen spelen in verschillende mobiliteitsgebieden, zoals autodelen, ride hailing en leveringsdiensten. 

Het gamma autonome rijtechnologieën van Kia, dat ‘AutoMode’ werd gedoopt, zal snel worden uitgebreid in het gamma, te beginnen met de EV9 in 2023. 

Kia AutoMode ondersteunt de optimalisering van de prestaties door middel van draadloze updates en zal worden verbeterd naarmate de technologie zich verder ontwikkelt. Het omvat ook de functie ‘Highway Driving Pilot’, die het mogelijk maakt om zonder tussenkomst van de bestuurder op snelwegen te rijden.

Tegen 2026 zullen alle nieuwe modellen die op grote markten worden gelanceerd, verkrijgbaar zijn met AutoMode-technologie voor autonoom rijden. Verwacht wordt dat 80 procent van de klanten voor deze technologie zal opteren. Op lange termijn wil het bedrijf de AutoMode-technologie verder upgraden om volledig autonome rijtechnologie te implementeren.

Kia zal zich ook toeleggen op een gedifferentieerd design voor zijn producten en een uitbreiding van het gamma performante modellen. Vanaf de lancering van de uiterst performante EV6 GT wil Kia het GT-gamma uitbreiden naar alle BEV-modellen.

 

Leiderschap op de wereldwijde PBV-markt verzekeren 

Als klantgerichte onderneming zal Kia flexibele mobiliteitsdiensten aanbieden die de uiteenlopende behoeften van mensen en ondernemingen weerspiegelen. Een kernonderdeel van Kia’s werk op dit gebied zal zich richten op zogeheten Purpose-Built Vehicles. 

Kia is een van de eerste constructeurs die de wereldwijde markt van de doelgerichte voertuigen aanboort en wil een marktleider worden. Sinds de versnelling van e-commerce tijdens de Covid-19-pandemie is de vraag naar leveringsdiensten en logistiek fors toegenomen. 

Het PBV-segment heeft als doel om klanten gespecialiseerde voertuigen op maat van hun specifieke behoeften aan te bieden. Daartoe zal Kia een specifiek PBV-communicatiekanaal creëren dat snel en nauwkeurig kan inspelen op de behoeften van klanten.

Ook wil Kia een geïntegreerd dataplatform oprichten om zijn PBV-klanten diensten en oplossingen op maat aan te bieden volgens hun diverse businessmodellen en op verscheidene vlakken (opladen, onderhoud, beheer enz.).

Op korte termijn plant Kia PBV-modellen die afgeleid zijn van huidige modellen zoals de Niro Plus, die later dit jaar op de markt komt. De Niro Plus is afgeleid van de populaire, milieuvriendelijke Niro SUV van het merk en zal naar verwachting worden ingezet voor taxidiensten en ‘ride hailing’-services.

Op middellange tot lange termijn zal Kia specifieke PBV-modellen ontwikkelen. Deze voertuigen zullen worden ontwikkeld als een flexibele structuur die op een vlak EV-platform in de vorm van een skateboard zit, zodat de grootte en vorm kunnen worden aangepast aan het doel en de behoeften van de klant. 

Kia zal zijn eerste specifieke model lanceren in 2025, wanneer de PBV-markt naar verwachting zal rijpen. De eerste specifieke PBV zal qua afmetingen vergelijkbaar zijn met een middenklasser en zal een inherente schaalbaarheid bieden. 

Met dit model wil Kia het ultieme gebruiksgemak bieden en een levensduur van 600.000 kilometer verzekeren door de gebruikskosten van eigenaars te drukken met behulp van OTA-functies en autonome rijtechnologie. 

Naarmate de PBV-markt groeit, wil Kia zijn gamma geleidelijk aan verder uitbreiden, van micromodellen naar grote PBV’s die een alternatief kunnen bieden voor het openbaar vervoer en die zelfs als mobiele kantoren kunnen worden ingezet.

 

Financiële doelstellingen voor 2026 gebaseerd op groei in EV-rentabiliteit en nieuwe businesssectoren

Kia maakte tijdens de CEO Investor Day ook zijn financiële doelstellingen op middellange tot lange termijn bekend. Tegen 2026 mikt het bedrijf op een totaal van 120 biljoen KRW aan bruto omzet, met 10 biljoen aan operationele winst en een operationele winstmarge van 8,3 procent. Kia wil zijn marktkapitalisatie tegen 2026 optrekken tot 100 biljoen KRW – een verdrievoudiging tegenover de 33 biljoen KRW van eind 2021.

Tegen 2026 wil de onderneming 39 procent van haar operationele winst uit BEV's halen, dankzij schaalvergroting om de vaste kosten te drukken en technologische ontwikkeling om de kosten te reduceren.

Bovendien verwacht Kia dat alle milieuvriendelijke modellen samen tegen 2026 goed zullen zijn voor 52 procent van de operationele winst, meer dus dan die van de modellen met verbrandingsmotor. 

Om deze doelstellingen te bereiken zal Kia niet alleen de verkoop van zijn milieuvriendelijke modellen uitbreiden, maar ook de rentabiliteit sterk verbeteren door bijkomende verkoop- en winststructuren te verzekeren dankzij de commercialisering van nieuwe activiteiten en technologieën. 

Kia zal de komende vijf jaar in het totaal 28 biljoen won investeren in zijn bedrijfsactiviteiten, een stijging met vijf biljoen won ten opzichte van het vorige plan, waarvan 46 procent zal worden geïnvesteerd in toekomstige projecten, meer dan een verdubbeling van de 19 procent die in 2021 werd aangekondigd.

In de toekomst zal Kia zijn engagement voor ESG-management (Environment Social Governance) voortzetten. Kia heeft in 2020 een stappenplan voor ESG-management op middellange en lange termijn uitgewerkt en heeft aangekondigd dat het tegen 2045 koolstofneutraal wil zijn.

 

Daarnaast zal Kia actief deelnemen aan de volgende generatie projecten van Hyundai Motor Group, zoals Advanced Aviation Mobility (AAM) en robotica. Kia wil zich in het bijzonder toeleggen op het creëren van synergie tussen de AAM-activiteiten van de groep en zijn eigen PBV-ontwikkeling.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

DE NIEUWE KIA NIRO BEWIJST DAT KLEINE DINGEN EEN GROOT VERSCHIL MAKEN

-      De nieuwe Niro kan schermen met innovatieve design- en comfortvoorzieningen

-      Flexibele interieurruimte ontworpen voor alle inzittenden

-      De ‘Green Zone’-rijmodus, de aerodynamische vormgeving en de elektrische achteruitrijfunctie verhogen de efficiëntie en verlagen de emissies

-      Een milieuvriendelijk interieur en drie geëlektrificeerde aandrijfgehelen bieden een waaier aan duurzame oplossingen

-      De connectiviteitsfuncties en het sleepvermogen tot 1.300 kilogram brengen nieuwe avonturen binnen bereik

Hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch? Met de nieuwe Kia Niro kies je à la carte!

Een nieuwe auto kiezen is vandaag meer dan ooit een belangrijke stap. Want ga je voluit voor elektrisch? Of is een hybride of plug-in hybride het perfecte compromis? Wie de wereld bekijkt met een open blik maakt volop kennis met nieuwe kansen en mogelijkheden. De nieuwe Kia Niro bijvoorbeeld, die je toelaat om zélf het niveau van elektrificering te kiezen dat op dit moment bij jou past. De meest in het oog springende keuze maakte Kia alvast voor jou: een design dat uit de massa springt, en waaronder een indrukwekkend arsenaal innovatieve technologie schuilgaat.

STAP MET GEMAK OVER OP GEAVANCEERDE E-MOBILITEIT MET DE VOLLEDIG NIEUWE KIA NIRO

 • Volledig hertekende nieuwe generatie van de Kia Niro versnelt de overstap naar duurzame e-mobiliteit
 • Geweldig rijbereik van 460 kilometer geeft de volledig elektrische Niro de beste verhouding tussen rijbereik en kosten op de markt
 • Geoptimaliseerd cross-overpakket combineert stijlvolle, flexibele en gezinsvriendelijke interieurruimte met geavanceerde technologie en connectiviteitsvoorzieningen
 • De Kia Charge-app biedt eenvoudige toegang tot tal van laadmogelijkheden; Kia zal aan alle laadactiviteiten groenestroomcertificaten koppelen
 • De nieuwe Niro staat centraal in Kia’s groeiende productgamma, met de lancering van 14 hoogtechnologische elektrische wagens tegen 2027