Update geeft Mazda MX-30 verbeterde laadprestaties

zaterdag, 14 mei 2022 20:50
Update geeft Mazda MX-30 verbeterde laadprestaties

Mazda geeft zijn eerste volledig elektrische model, de MX-30, een update. Die omvat nieuwe kleurtjes voor het interieur en het koetswerk, maar vooral verbeterde laadprestaties – die erg welgekomen zijn.

De Mazda MX-30 is nog maar sinds september 2020 op de markt, maar krijgt nu al een lichte update. Bij zijn lancering kreeg het eerste volledig elektrische model van de constructeur uit Hiroshima lof over zijn rijkwaliteiten en zijn originele ontwerp (met suicide doors achteraan), maar oogstte hij ook kritiek voor zijn kleine batterij en beperkte laadmogelijkheden.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
mazda

Gerelateerde items (op tag)

MAZDA presenteert zijn nieuwe MX-30 R-EV in IJsland

"Troeven zijn de kleine wankelmotor en het rijcomfort”

Ecomobiel nam deel aan de Epic Drive in IJsland, georganiseerd door Mazda. Een team van vijf Nederlanders en vijf Belgen testte er de gloednieuwe Mazda MX-30 R-EV. Ze waren onder de indruk van de wagen én van het schitterende landschap

Zijn elektrische auto’s wel zo goed voor het milieu?

De strijd tegen klimaatverandering is een strijd die wereldwijd gevoerd wordt en dan ook vraagt om globale oplossingen. Om de verschillende vastgelegde klimaatdoelstellingen te behalen, dient iedereen zijn steentje bij te dragen. Ook de automotive sector. Hoewel velen het elektrisch rijden beschouwen als de meest milieuvriendelijk transportoplossing, rijst toch de vraag ‘zijn elektrische auto’s wel zo goed voor het milieu’. Feit is natuurlijk dat een elektrische auto tijdens het rijden geen uitlaatgassen uitstoot. Maar is dit niet te kort door de bocht? Welke andere factoren vereisen onze aandacht?

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV behaalt vijf sterren

De Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV plug-in hybrid werd door EuroNCAP bekroond met de maximale vijfsterrenscore. De uitstekende resultaten die de batterijaangedreven MX-30 e-Skyactiv EV in 2020 behaalde, gelden nu dus ook officieel voor de nieuwe oplaadbare hybrideversie.

Mazda “op weg naar premium”

Op uitnodiging van Mazda mochten wij samen met de verantwoordelijken terugblikken op het voorbije jaar en tevens vooruitkijken naar de toekomst. Aan het woord afwisselend Tim Bosmans, managing director Mazda Belux, en Peter Gemoets, persverantwoordelijke. Zij benadrukken dat Mazda via het netwerk van dealers hun premium kwaliteit wil uitstralen.