Renault Group en Verkor: een commercieel partnerschap op lange termijn voor de levering van hoogwaardige koolstofarme batterijen

dinsdag, 18 april 2023 14:08
Renault Group en Verkor: een commercieel partnerschap op lange termijn voor de levering van hoogwaardige koolstofarme batterijen

Renault Group en Verkor, de Europese pionier op het gebied van koolstofarme batterijen, hebben zopas een commercieel partnerschap gesloten voor de levering van batterijen voor elektrische voertuigen.

Verkor zal Renault Group elk jaar het equivalent van 12 GWh aan batterijen bezorgen. Die zullen dienen voor voertuigen in de hogere segmenten van de merken van Renault Group, meer bepaald vanaf 2025 voor de toekomstige 100% elektrische C-Crossover GT van Alpine, die in het Franse Dieppe zal worden gebouwd.

Deze hoogwaardige en koolstofarme batterijen zullen in Frankrijk worden gemaakt in de toekomstige Gigafactory Verkor in Duinkerke.

Deze aankondiging betekent een belangrijke stap in de ontwikkeling van Verkor en consolideert het strategische partnerschap dat in juni 2021 van start ging met de participatie van Renault Group in Verkor. Sindsdien hebben Renault Group en Verkor de technische kwaliteit van het product, zijn economisch concurrentievermogen en zijn industrialiseringsproces gevalideerd, van het Verkor Innovation Centre in Grenoble (VIC) tot de bouw van de Gigafactory Verkor, die in 2025 operationeel zal zijn.

Benoit Lemaignan, medeoprichter en bestuursvoorzitter van Verkor: “Het vertrouwen dat Renault Group ons van bij het begin heeft geschonken, wordt nu geconcretiseerd door dit partnerschap op lange termijn. Dit bewijst nogmaals de aantrekkelijkheid en geloofwaardigheid van ons project op het moment dat we het nodige geld bijeenkrijgen voor de bouw van onze Gigafactory in Duinkerke. De productie van batterijen in Europa en de beheersing van de waardeketen zijn van fundamenteel belang voor de energietransitie. ”

François Provost, Directeur Aankopen, Partnerschappen en Public Affairs van Renault Group: "Renault Group bevestigt zijn vertrouwen in Verkor en zijn innovatieve, hoogwaardige en koolstofarme technologie. Dit partnerschap maakt het mogelijk om de bevoorrading van elektrische batterijen op lange termijn veilig te stellen en de onderdelen ervan beter te traceren. Het sluit aan bij de ambitie van Renault Group en zijn toekomstige entiteit Ampere die zich toelegt op elektriciteit en software, om de volledige elektrische waardeketen te beheersen. Zo blijft Renault Group in Frankrijk, in het hart van Europa, een robuust elektrisch ecosysteem van technologiecentra en voertuig-, motor- en batterijfabrieken ontwikkelen. ”

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op dinsdag, 18 april 2023 14:10

Gerelateerde items (op tag)

Opening van de bestellingen voor Nieuwe Captur in België

  • Nieuwe Captur verkrijgbaar vanaf € 20.250 BTWi in België ;
  • E-Tech full hybrid 145-motor beschikbaar vanaf € 28.500 BTWi
  • Een gamma met drie uitrustingsniveaus: Evolution, Techno en de nieuwe versie Esprit Alpine
  • Opening bestellingen vanaf 3 mei en eerste leveringen aan klanten in het begin van de zomer.

Game, 5 en match, Renault elektriseert Roland-Garros

  • Voor het 3de jaar op rij is Renault premium partner van het tennistoernooi van Roland-Garros, dat van 20 mei tot 9 juni plaatsvindt.
  • Op de stand van het merk wordt een speciale Renault 5 E-Tech electric Roland-Garros-serie onthuld en tentoongesteld naast drie modellen van de Renault 5 E-Tech electric in popkleuren.
  • 180 voertuigen van het merk Renault vormen het wagenpark van het toernooi, dat voor 88% is geëlektrificeerd.
  • Renault zal vertegenwoordigd worden door zijn 5 ambassadeurs van het Give Me 5-programma.
  • Give Me 5 is een solidair programma dat jongeren in prioritaire wijken aanmoedigt om te sporten.

rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

Een nieuw verkooppuntconcept van Renault

Renault breidt zijn distributienetwerk uit met een nieuw verkooppuntconcept: ‘rnlt©’, een naam die aansluit bij dit nieuwe distributieconcept van het merk, met een moderne en compacte uitstraling. Deze vestigingen bieden bezoekers een complete merk- en productervaring.