Kia Europe kondigt partnerschap aan om verantwoorde verplaatsingen op zee te stimuleren

dinsdag, 13 juni 2023 17:04
Kia Europe kondigt partnerschap aan om verantwoorde verplaatsingen op zee te stimuleren

Op Wereldoceanendag kondigde Kia Europe vier partnerschappen aan met gelijkgestemde start-ups: Polyola, Odyssey Innovation, SIEVE en Waterhaul. Kia is van mening dat oplossingen voor een duurzame toekomst niet door één enkele organisatie kunnen worden gerealiseerd. In plaats daarvan wil het een beweging met partnerschappen creëren waarin we allemaal samenwerken om hetzelfde doel te bereiken. Dit partnerschap sluit ook aan bij de wereldwijde inspanningen van Kia om het milieu te ontdoen van plastic via het Ocean Cleanup Partnership en om het materiaal meer te gebruiken voor recyclage.

Wij geloven dat beweging ideeën inspireert - en dat sommige ideeën een beweging inspireren. Daarom zetten we pionierende outdoormerken in de schijnwerpers en vieren we hun ideeën, verhalen en innovatie, over hoe we allemaal anderen kunnen inspireren om zich verantwoordelijker te verplaatsen.

“Duurzaamheid staat centraal in onze beweging om een nieuwe mobiliteit te stimuleren”, aldus Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing & Product bij Kia Europe. “We delen deze visie met jonge merken zoals Odyssey Innovation, Waterhaul, Polyola en SIEVE door verantwoorde ervaringen te creëren die de levensstijl van onze klanten verrijken en die oproepen tot positieve verandering door zich samen verantwoord te verplaatsen.”

De partnerschappen zijn bedoeld om mensen in staat te stellen zich verantwoord te verplaatsen voor klanten, vanuit de overtuiging dat wanneer zowel mobiliteit als vrije tijd duurzaam zijn, dit een win-winsituatie is voor iedereen. Alle vijf partners upcyclen zeeafval en afval dat voor de zee bestemd is tot lifestyleproducten en innoveren voortdurend om hun impact te minimaliseren en tegelijk de prestaties van hun producten te maximaliseren. 

Polyola
Surfplanken uit 100% polyurethaan, op basis van gerecycleerd materiaal en 100% recycleerbaar

Polyola, gevestigd in Frankrijk, haalde zijn inspiratie uit de rijke geschiedenis van het surfen en koppelde die aan baanbrekende materiaalinnovaties. Zij ontwikkelen en voorzien de surfplanksector van eigentijdse en duurzame materialen die minder impact hebben op het milieu en de prestaties maximaliseren. Kia Europe heeft contact gelegd met Polyola om onderzoek te doen naar de toekomst van de surfplankproductie, surfen en zich duurzamer verplaatsen.

Materiaalinnovatie: Polyurethaan op basis van gerecycleerd materiaal, dat volledig kan worden gerecycleerd (vloeibaar gemaakt) om te voorkomen dat kostbare hulpbronnen op het stort terechtkomen en om niet afhankelijk te zijn van nieuwe grondstoffen. 

Odyssey Innovation
Handplanes gemaakt van zeeafval & oude wetsuits

Odyssey Innovation, gevestigd in Engeland, is ontstaan uit een passie om de zee te zuiveren van plasticvervuiling. In 2014 vormde oprichter Rob Thompson een groep van vrijwillige duikers om plastic en spookvistuig uit zee op te halen met de visie om dit om te vormen tot iets verantwoordelijker. Kia Europe heeft contact gelegd met Odyssey om hun bekroonde handplanes te vieren, ontworpen door surfers voor milieubewuste surfliefhebbers over de hele wereld.

Materiaalinnovatie: Odyssey heeft 100% circulaire plastic korrels ontwikkeld die afkomstig zijn van opgehaald ALDFG (achtergelaten, verloren of op een andere wijze weggegooid vistuig), ingezamelde touwen en gerecycleerd neopreen.

SIEVE

Surfvinnen uit gerecycleerde flessendoppen

SIEVE, gevestigd in Duitsland, is ontstaan uit liefde voor de zee, nieuwsgierigheid en de drang om duurzame en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Als gepassioneerde surfers voelde SIEVE een sterke connectie met het probleem van zeeafval en streefde het zijn ambitie na om verantwoorde oplossingen te creëren voor hun geliefde zee. Kia Europe heeft contact gelegd met SIEVE om hun fundamenten, hun passie voor innovatieve oplossingen en het creëren van duurzame surfvinnen te onderzoeken. 

Materiaalinnovatie: SIEVE maakt gebruik van gerecycleerde flessendoppen, versterkt met toegevoegde vezels. De vezels worden toegevoegd als nieuw materiaal, terwijl wordt gezocht naar een gerecycleerd alternatief.

Waterhaul
Zonnebril & strandopruimingskits gemaakt van spookvistuig

Met behulp van spookvistuig, de schadelijkste vorm van plastic in zee, creëert Waterhaul uitzonderlijke brillen en doelgerichte producten die een missie aansturen en een gemeenschap versterken. Elke winter wordt de kustlijn rond het Engelse Cornwall, waar Waterhaul thuis is, overspoeld met spookvistuig (verloren of achtergelaten vistuig) dat het zeeleven bedreigt. Dit zette de oprichters van Waterhaul ertoe aan om op recyclage gebaseerde oplossingen te ontwikkelen, waarmee dit plastic afval kan worden omgevormd tot een hulpbron. Kia Europe heeft contact gelegd met Waterhaul om hun producten te vieren die mensen inspireren om de banden aan te halen met de zee en die te beschermen. 

Gebruikte materialen: 100% gerecycleerd vistuig (zonnebrilmonturen, afvalgrijpers en taslussen), glazen uit mineraalglas (zonnebril) en end-of-life spinnakermateriaal (opruimzakken).

Nieuwe materialen en de regeneratieve revolutie
Vorig jaar ondertekende Kia een zevenjarig wereldwijd partnerschap met The Ocean Cleanup, een non-profitorganisatie die technologieën ontwikkelt en schaalt om de zee te ontdoen van plastic Het door The Ocean Cleanup geoogste plastic wordt geïntegreerd in zijn waardeketenproces. 

Kia onderneemt ook actie om hernieuwbare bronnen te benutten en milieuvriendelijkere materialen te integreren in zijn producten. Dat plan omvat met name de uitfasering van dierlijk leder, het aanbrengen van tien onmisbare duurzame elementen in het voertuiginterieur en het continu innoveren met nieuwe, biologische materialen.

De Kia EV9 is uitgerust met milieuvriendelijke interieurmaterialen zoals een lederalternatief op basis van BIO PU (Bio-Polyurethaan). Gerecycleerde kunststoffen zijn geïntegreerd in verschillende interieurelementen. De stoffen en tapijten zijn gemaakt van gerecycleerde PET en gerecycleerde visnetten en zorgen voor een knus en hoogwaardig gevoel. 

Kia ziet synergieën tussen duurzame watersport en de duurzame mobiliteit van de nieuwe Kia EV9. Het is het ideale voertuig voor buitenactiviteiten. De V2L-technologie (Vehicle-to-Load) aan boord levert stroom aan elektronische toestellen en kampeeruitrusting, en het ‘go-anywhere’-SUV-karakter is geschikt voor alle soorten outdooravonturen.

 

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op dinsdag, 13 juni 2023 17:14

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.