De nieuwste prototypes van Polestar 3 en Polestar 5 maken een dynamisch debuut op het Goodwood Festival of Speed

donderdag, 13 juli 2023 09:24
De nieuwste prototypes van Polestar 3 en Polestar 5 maken een dynamisch debuut op het Goodwood Festival of Speed

Polestar keert terug naar het Goodwood Festival of Speed en zet haar aankomende modellen, waaronder Polestar 3 en Polestar 5, in de schijnwerpers voor een dynamisch debuut op dit iconische evenement.

In de First Glance Paddock, recht tegenover de hoofdstand van Polestar, zijn de prototypes van Polestar 3 en Polestar 5 te bewonderen. Polestar 3 blinkt uit met een indrukwekkend vermogen van 380 kW/517 pk, terwijl Polestar 5 maar liefst 650 kW/884 pk levert. Daarnaast maakt ook de Polestar 2 BST-editie 230 met zijn krachtige 350 kW/476 pk zijn opwachting. Elke wagen zal twee keer per dag de heuvel oprijden tijdens het festival.

 "We zijn ongelooflijk enthousiast om het publiek op Goodwood kennis te laten maken met onze nieuwste prototypes. Met de productie die gepland staat voor het eerste kwartaal van 2024 is het nu tijd voor Polestar 3 om zijn debuut te maken op de beroemde heuvel. Deze elektrische SUV belichaamt de toekomst en ziet er absoluut fantastisch uit. Het wordt een buitengewone auto om te bezitten. Daarnaast presenteren we het nieuwste verificatieprototype van Polestar 5. Aangezien Goodwood zich in het Verenigd Koninkrijk bevindt, voelt het als een soort thuisbasis voor onze elektrische vierdeurs GT," verklaart Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

Op de hoofdstand van Polestar schitteren ook Polestar 3, de vernieuwde Polestar 2 met achterwielaandrijving en het elektrische roadster-concept. Ook op Electric Avenue kan je dit jaar Polestar 3 bewonderen.

Vanaf vandaag zijn de vernieuwde Polestar 2 en de in beperkte oplage geproduceerde BST-editie 230 online te koop. Polestar 3 kan online worden besteld en verschijnt binnenkort in Polestar Spaces op alle markten. De leveringen van Polestar 3 worden verwacht in het tweede kwartaal van 2024. Wat betreft Polestar 5, de productieversie van de Polestar Precept, staat een officiële lancering gepland voor 2024. Tot slot zal Polestar 6, de productieversie van het elektrische roadster-concept, naar verwachting in 2026 op de markt komen.

 

 

Getagged onder:
polestar
Laatst aangepast op donderdag, 13 juli 2023 09:29

Gerelateerde items (op tag)

Polestar en StoreDot laden Polestar 5 prototype in 10 minuten op van 10% tot 80%

GÖTEBORG, ZWEDEN – 29 April 2024. Polestar en StoreDot, de pionier op gebied van snellaadbatterijen, hebben de Extreme Fast Charging (XFC)-technologie van StoreDot voor het eerst met succes in een auto geïmplementeerd. Tijdens de demonstratie werd de batterij van een Polestar 5-prototype in slechts 10 minuten opgeladen van 10% tot 80%. Het volledig operationele prototype kon rekenen op een consistente laadsnelheid die startte bij 310 kW en opliep tot een piek van meer dan 370 kW op het einde van het laadproces.

Polestar Gallery sluit af met Dylan Martinez

ANTWERPEN, BELGIË – 1 december, 2023 – Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België.