Volkswagen ID-gamma: uitgebreid en verbeterd

vrijdag, 14 juli 2023 11:12
Volkswagen ID-gamma: uitgebreid en verbeterd

Volkswagen breidt zijn gamma 100% elektrische voertuigen uit en biedt een compleet gamma emissievrije voertuigen.

De actieradius, volgens de WLTP-cyclus, bedraagt voor verschillende modellen in het ID-gamma meer dan 500 km. Lange ritten vormen nooit een probleem dankzij de mogelijkheid om op te laden aan een krachtige terminal (tot 135 kW) waarmee 80% van de lading in een half uur kan worden teruggewonnen.
Het 100% elektrische Volkswagen ID. gamma bestaat uit een compacte sedan met de nieuwe ID.3, een SUV met de ID.4, een sportieve SUV-coupé met de ID.5, een nu al iconische eenzitter met de ID. Buzz. In de tweede helft van 2023 komt daar de ID.7 bij, een nieuwe elegante en ruime sedan. De ID.7 combineert een aerodynamisch design met de royale ruimte van een SUV. Zijn actieradius kondigt tot 700 km aan.

Nieuwe ID.3
De elektrisch en compacte ID.3 krijgt de nieuwste software, een nieuw exterieurdesign en een verfijnd interieurdesign. Nieuwe kleuren zoals Dark Olivine Green zorgen voor een frisse touch, naast het gebruik van hoogwaardige, duurzame en dierproefvrije materialen.

Het aangescherpte exterieur met geoptimaliseerde koelluchtinlaten en grote gelakte oppervlakken geven de voorkant vanuit alle hoeken een zelfverzekerde en vriendelijke uitstraling, die wordt onderstreept door de vernieuwde bumper. De motorkap oogt langer dankzij de verwijdering van de zwarte strip onder de voorruit, terwijl de licht verzonken delen aan de zijkanten de motorkap optisch langer maken. Achteraan licht het in de achterklep geïntegreerde deel van de achterlichten nu ook op.

Het interieur gaat voor verbeterde kwaliteit, duurzaamheid en geen dierlijke materialen. Stiksels in een contrasterende kleur versterken het kwaliteitsgevoel nog meer. De zachte, met schuim gevoerde oppervlakken van het bestuurderscompartiment bieden een nieuwe tactiele ervaring. Ook de interieurdeurbekleding heeft zachtere en grotere oppervlakken.

Opladen met de nieuwe ID.3 wordt eenvoudiger en nog comfortabeler dankzij standaardfuncties zoals de intelligente routeplanner. Op basis van actuele verkeersinformatie en -voorspellingen en het laadniveau van de accu, plant de routeplanner de nodige laadstops in. De laadstops worden dynamisch geëvalueerd op basis van het vermogen van de laadstations. Twee korte oplaadpunten met hoog vermogen voorstellen in plaats van één lange oplaadstop met laag vermogen, is een voorbeeld. Bovendien detecteert het systeem welke laadstations bezet zijn en stelt deze niet als eerste voor.

De nieuwe ID.3 beschikt over de nieuwste generatie software. Updates ontvangen kan voortaan “over-the-air”, waardoor de prestaties verbeteren. Het compacte 5,3 inch-bestuurdersdisplay wordt bediend via het multifunctionele stuurwiel. In het midden van het dashboard bevindt zich een touchscreen van 12 inch, dat gebruikt wordt voor het navigatiesysteem, telefoonfuncties, media, rijhulpsystemen en voertuiginstellingen.

Tot slot kondigt Volkswagen de ID.2ALL aan. De productieversie wordt in 2025 gepresenteerd en zou voor minder dan 25.000 euro op de markt komen. Hij illustreert de nieuwe designtaal van Volkswagen. Daarnaast biedt hij tot 450 kilometer actieradius en is hij zo ruim als een Golf en zo betaalbaar als een Polo. De productieversie zal gebaseerd zijn op het nieuwe “MEB Entry”-platform.

tekst: Volkswagen en Filip Dewulf
foto’s: Volkswagen

 

Getagged onder:
volkswagen
Laatst aangepast op vrijdag, 14 juli 2023 11:18

Gerelateerde items (op tag)

Succesvolle Volkswagen Business Class: de wereldpremière van de nieuwe Passat Variant

Precies 50 jaar geleden werd een van de meest succesvolle Volkswagens gelanceerd: de Passat. Met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren is dat na de Golf en zelfs vóór de Kever het meestverkochte VW-model aller tijden. Nu geeft Volkswagen in een wereldpremière alle gegevens vrij van een volledig nieuw ontwikkelde Passat: hij zal voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd op de IAA Mobility in München (05-09.09.2023). De nieuwe Passat wordt in het eerste kwartaal van 2024 op de markt gebracht als een universeel bruikbare Variant. Het nieuwe design is strak en krachtig: overduidelijk Passat, onloochenbaar VW en toch vanuit elk perspectief overduidelijk nieuw. Het innovatieve gamma met drie nieuwe plug-in- en mildhybride aandrijvingen en vijf turbobenzine- en turbodieselvarianten is efficiënt. De rijervaring in de stille en ruime Passat Variant, die optioneel verkrijgbaar zal zijn met een nieuw adaptief onderstel (DCC Pro2) en nieuwe ergoActive-stoelen2 (met pneumatische drukpuntmassage) is hoogst comfortabel. De intuïtief bedienbare en vooruitstrevende functies van de vierde generatie van het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) zijn volledig nieuw ontwikkeld. Optioneel kan de nieuwe Passat ook zelfstandig inparkeren en lange afstanden afleggen met ondersteuning van rijhulpsystemen.

Volkswagen ID-gamma: uitgebreid en verbeterd

Volkswagen breidt zijn gamma 100% elektrische voertuigen uit en biedt een compleet gamma emissievrije voertuigen.
De actieradius, volgens de WLTP-cyclus, bedraagt voor verschillende modellen in het ID-gamma meer dan 500 km. Lange ritten vormen nooit een probleem dankzij de mogelijkheid om op te laden aan een krachtige terminal (tot 135 kW) waarmee 80% van de lading in een half uur kan worden teruggewonnen.

Dan toch een elektrische Volkswagen Golf

Het Trinity-project - waarbij een nieuw elektrisch vlaggenschip zou worden gebouwd in een al even nieuwe productiefaciliteit - werd door de nieuwe VW-directie on hold gezet. Wat ineens de deur op een kier zet voor een Golf (en/of Tiguan) EV.