Polestar 2 single motor long range

maandag, 17 juli 2023 16:10
Polestar 2 single motor long range

Vroeger was Polestar de huistuner van Volvo, maar sinds enkele jaren kreeg het merk een nieuwe invulling, namelijk als introductiemerk voor de elektrische Volvo’s. Eerst was er een Polestar 1, een uiterst prachtige hybride coupé in beperkte oplagen vervolgens kwam de Polestar 2 op de markt. Tussen toen en nu heeft de wagen een vrij succesvolle traject afgelegd en staat Polestar qua naamsbekendheid net achter het alom gekende Tesla.

Design
De Polestar 2 kan zijn link met Volvo niet verbergen, en dat is een mooi compliment. De grille met de stijlvolle koplampen geven de wagen een heerlijk front. Zo zou het signatuur gebaseerd zijn op de hamer van Thor. Het lichtsignatuur achteraan is dan weer van zeer ver te herkennen als dat van de Polestar 2.
In profiel lijkt de wagen op een sedan, maar door zijn praktische kofferklep is het eerder een fastback. De wagen staat ook iets hoger dan een gewone sedan om een aantal geliefde kenmerken van de SUV erbij te betrekken.

Interieur
Typisch Zweeds, zo kun je het interieur samenvatten. Een minimalistisch design gecreëerd met uitstekende en aangename materialen. Daarnaast merk je naast het 11,2 inch centrale HD scherm ook een aantal fysieke knoppen zoals die voor de radio, of ontwaseming. Het stijlvol pookje is ook een visuele meerwaarde. Achter het stuur heb je een extra display met de nodige informatie of waarop het navigatiesysteem geprojecteerd kan worden.

De infotainment draait op het Goolge Android systeem en werkt uitstekend. Opvallen goed is het navigatiesysteem dat werkt op Google waardoor spraakcontrole uitzonderlijk accuraat is. ‘Navigatie Move2Green’, ‘Navigatie thuis’ of ‘Navigatie Hooistraat 128 Heusden’ is voldoende om alles feilloos in werking te zetten. Die spraakcontrole werkt ook het bedienen van Spotify ‘Play …’ of bij levensomvattende vragen zoals ‘wanneer / wat is …’ Verder is alles zeer overzichtelijk en intuïtief.

Deze Polestar is zowel uitgerust met het Pilot Pack als het Plus Pack. Het Pilot Pack omvat intelligente rijhulpsystemen zoals een adaptieve cruise control, rijstrookassistentie en meedraaiende mistlichten. Het Plus Pack is dan weer gericht op comfort met onder andere een panoramisch dak, stuurverwarming, verwarmde achterzetels, automatische koffer en nog enkele interessante opties.

Passagiers
Achterin zitten de passagiers deftig, beenruimte is royaal, maar hoofdruimte kan beperkt uitvallen. Je beschikt over 2 usb-c aansluitingen. In het midden kan een armsteun neergeklapt worden voor extra comfort en bekerhouders of om toegang te krijgen tot de koffer via het skiluik.

Koffer en frunk
De koffer zullen we toch best via de handige grote kofferklep betreden. Deze is 405 liter groot en is praktisch ingericht. Er is een nog een grote beschikbare ruimte onder de laadvloer en als je weinig zaken vervoert kan je de koffer indelen in 2 compartimenten of gebruik maken van de zijvakken. Als je de achterbank neerklapt beschik je plots over 1.095 liter. Voorin heb je de frunk met een volume van 35 liter.

Rijden
De wagen beschikt over een motor van 231pk, dat brengt hem tot 100km/u in 7,4 seconden. Het zijn goede prestaties, beter dan het merendeel van het wagenpark, maar zeker niet voldoende om anderen uit te dagen aan de lichten.

Eens onderweg valt het comfort meteen op. De zetels zitten heerlijk, het overzicht is uitstekend dankzij zijn iets verhoogde zitpositie en geluiddemping is bovengemiddeld. Het is een uiterst aangename plaats om te vertoeven, ook na langere ritten stap je relaxed uit de wagen. De Polestar 2 doet zijn job op een veilige en zekere manier, maar dat kan bij sommige mensen net knellen.

Als je op zoek gaat naar sportief rijplezier en speelse eigenschappen, zit je op je honger. De Polestar ligt goed in de bocht, eens hij zijn spoor gevonden heeft, maar de initiële bite is wat aarzelend. Door zijn voorwielaandrijving zal de wagen ook een trekkend gevoel van overstuur genereren als je tijdens het sturen vol op het gas drukt.

De Tesla Model 3 zal sportiever sturen en de Mustang Mach-e zal je aanporren om eens driftend uit de bocht te komen, maar bij de Polestar 2 verloopt alles berekend en volwassen. Anderzijds is dat weer uitstekend voor je rijbewijs en de algemene veiligheid. Dat laatste wordt versterkt door de uitstekende remmen. Maar dankzij de combinatie van een anticiperend rijgedrag en one pedal drive met regeneratief remmen hoef je die remmen amper te gebruiken.

Batterij
Deze Polestar 2 heeft een batterij van 78 kWh en op papier bedraagt de WLTP actieradius 540km. In realiteit kom je zeker in de 400km terecht, met een anticiperend rijgedrag zelfs boven de 450km. De long range kan snelladen aan een tempo van 155 kW per uur. Hierdoor kan de wagen tot 80% opgeladen worden in 35min. Dit zijn geen grensverleggende waardes, waardes die reeds overtroffen zijn door andere merken, maar het voldoet zeker. In zekere zin is dit in lijn met zijn prestaties.

Conclusie
De Polestar 2 Single Motor doet uitstekend zijn job op een veilige en zekere wijze. Hij brengt je comfortabel van a naar b terwijl jij kunt genieten van het aangename, comfortabele interieur. Hierdoor kom je steeds relaxed op je plaats van bestemming. Het is een volwassen en berekende wagen, maar voor een speels rijgedrag kun je beter terecht met de dual motor die over vierwielaandrijving en circa 400pk beschikt. Maar doordat de 78kWh grote accu van de Polestar 2 Single Motor Long Range enkel de voorste as dient aan te drijven, beschik je over een aanzienlijke wltp actieradius van 540km.

Dus als je interesse hebt om deze wagen te kopen, leasen of te huren, wat zelfs vanaf 1 maand kan zonder opzegtermijn, contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje op onze website, move2green.be. Oh, ook voor laadpalen, laadoplossingen en slim energiebeheer zijn we jouw ideale partner.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom. Wil je meer informatie over een specifieke elektrische wagen, laat het ons gerust weten. Tot de volgende review!

Getagged onder:
polestar
Laatst aangepast op maandag, 17 juli 2023 16:13

Gerelateerde items (op tag)

Polestar en StoreDot laden Polestar 5 prototype in 10 minuten op van 10% tot 80%

GÖTEBORG, ZWEDEN – 29 April 2024. Polestar en StoreDot, de pionier op gebied van snellaadbatterijen, hebben de Extreme Fast Charging (XFC)-technologie van StoreDot voor het eerst met succes in een auto geïmplementeerd. Tijdens de demonstratie werd de batterij van een Polestar 5-prototype in slechts 10 minuten opgeladen van 10% tot 80%. Het volledig operationele prototype kon rekenen op een consistente laadsnelheid die startte bij 310 kW en opliep tot een piek van meer dan 370 kW op het einde van het laadproces.

Polestar Gallery sluit af met Dylan Martinez

ANTWERPEN, BELGIË – 1 december, 2023 – Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België.