Kia EV6: Suggestieve lijnen, fast charging en V2L-functies

woensdag, 26 juli 2023 09:42
Kia EV6: Suggestieve lijnen, fast charging en V2L-functies

De Kia EV6 raakt een gevoelige snaar, met zijn suggestieve lijnen, maar ook door zijn intrinsieke kwaliteiten, met name zijn architectuur van 800 volt, waardoor hij zeer snel kan opladen aan een DC-snellaadstation, tot 240 kW.
In optimale omstandigheden kan de EV6 in nauwelijks 18 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen dankzij de ultrasnelle 800V-technologie.

Als klant heb je keuze tussen een achterwielaangedreven versie met 77,4 kWh en 229 pk met een WLTP-rijbereik geeft tot 528 kilometer, of je kiest voor wielaandrijving met dezelfde batterij en 325 pk. Wie het nog sneller en sportiever wilt, kiest voor de 585 pk in de EV6 GT. In die laatste bedraagt de optrektijd tot 100 km/u slechts 3,5 seconden. Naast het eigenzinnig uiterlijk, kan de EV6 ook prat gaan op een royale binnenruimte en een degelijke fabricage- en afwerkingskwaliteit.

En met de beschikbaarheid van V2L (Vehicle To Load)-technologie, is er mogelijkheden tot opladen van externe apparaten zoals een elektrische fiets of ander elektrische apparaten. Kia-klanten die als één van de eersten een EV6 aanschaften, kunnen nu hun wagen upgraden om hem nog sneller op te laden in koude omstandigheden. De batterijconditionering, die momenteel standaard is op nieuwe EV6-modellen modeljaar 2023, kan nu als optionele retrofit aangeboden worden op alle modellen van modeljaar 2022. Dit verhelpt de langzamere laadsnelheden waarmee batterijelektrische voertuigen te maken krijgen bij koudere temperaturen. De upgrade omvat ook het satellietnavigatiesysteem, nodig omdat de conditioneringsfunctie de batterij van de EV6 automatisch voorverwarmt wanneer de bestuurder een DC-snellader als bestemming instelt, de batterijtemperatuur lager is dan 21 graden en de laadstatus 24 % of hoger is. De conditionering wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de batterij haar optimale temperatuur bereikt.

Prijsbeest
De KIA EV6 won ondertussen diverse onderscheidingen. De door de Autogids jaarlijks georganiseerde ‘Best Car’verkiezing omvat 10 categoriëen, waaronder die van ‘Electric
Compact’. De jurering gebeurt door drie groepen, met name door de lezers (20 % van de punten), de redactie (50 %) en een onafhankelijke jury (30 %). In deze categorie won de Kia EV6 zowel bij de interne jury als bij de lezers, waardoor de EV6 in beide gevallen de eerste plaats haalde.

Tijdens de World Car Awards-verkiezing behaalt de Kia EV6 GT dan weer de titel binnen in de categorie World Performance Car 2023. De jury bestaat uit 100 journalisen uit 32 landen. Het Britse Top Gear riep op hun website TopGear.com Kia als merk uit tot ‘Fabrikant van het Jaar’. Vorig jaar won de Kia EV6 daar nog de titel in de categorie ‘Crossover van het Jaar’.
Tot slot kijkt Kia al uit naar de komst van de nieuwe Kia EV9, die in de loop van dit jaar nog gelanceerd wordt. Deze nieuwe elektrische SUV met zes of zeven plaatsen en opnieuw een gedurfde look, bouwt verder op Kia’s desgnfilosofie ‘Opposites United’. Ontworpen en gebouwd voor moderne levensstijlen in het geëlektrificeerde tijdperk. Het rijbereik belooft tot 541 kilometer en ook het ultrasnel laden via 800V-techniek is standaard.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op vrijdag, 04 augustus 2023 10:39

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.