Ontdek de EMIRA I4 first edition

vrijdag, 11 augustus 2023 14:56
Ontdek de EMIRA I4 first edition

De krachtigste viercilindersportwagen van Lotus ooit

Hetzelfde ultramoderne design, dezelfde verbluffende prestaties en hetzelfde rijgedrag, nu aangedreven door een tweede aandrijflijn. Onder de motorkap van de onlangs aangekondigde Emira I4 First Edition zit een formidabele 2,0 liter AMG-viercilindermotor—en deze versie met turbocompressor van onze bekroonde sportwagen levert alles wat u zou verwachten van de allerlaatste Lotus met benzine-aandrijving. 

De Emira, de meest succesvolle Lotus ooit gemaakt, heeft sinds zijn komst twee jaar geleden opzien gebaard. De toevoeging van de viercilindermotor voegt een nogal onverwachte wending toe. De 2-litermotor, geleverd door technische partner AMG – de prestatiedivisie van Mercedes-Benz – is 's werelds krachtigste viercilinder in serieproductie. Met een acceleratie van 0-100 km/u in 4,4 seconden en een verschroeiende maximumsnelheid van 290 km/u is de I4-motor de perfecte partner voor de lichte, stijve chassisstructuur van de Emira. Met 360 pk die je de kriebels in de buik geven, heeft ook het hoogste specifieke vermogen in de Emira-reeks. 

De Emira I4 First Edition is standaard uitgerust met hoge specificaties, met personaliseringsopties om aan elke wens te voldoen, en is de belichaming van op de bestuurder gerichte luxe. Ze is verkrijgbaar met een Tour- of Sport-chassis voor een meer doelgerichte configuratie en beschikt over een twin-scroll-turbocompressor, een gecombineerd direct en indirect brandstofinjectiesysteem en een variabele klepbediening voor ongelooflijke prestaties, maximaal comfort en opmerkelijke brandstofbesparing. Dankzij de achttrapstransmissie met dubbele koppeling kunnen bestuurders kiezen voor de voldoening van volledig handmatige bediening of het comfort van automatisch schakelen. En hadden we al gezegd dat ze ook adembenemend mooi is? 

"De Emira V6 is al ongelooflijk succesvol, met vele duizenden bestellingen van over de hele wereld. Nu de viercilinder-Emira aan het gamma is toegevoegd, voegen we een nieuwe dimensie toe aan de mogelijkheden en aantrekkingskracht van de auto, door meer efficiëntie en toegankelijkheid te bieden, en tegelijkertijd alle prestaties en wendbaarheid behouden die onze klanten verwachten." 

Getagged onder:
lotus

Gerelateerde items (op tag)