Nieuwe Renault Trafic Van E-Tech electric vult het gamma zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen aan

donderdag, 21 september 2023 14:34
Nieuwe Renault Trafic Van E-Tech electric vult het gamma zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen aan

Nieuwe Renault Trafic Van, een ware bestseller die sinds 1980 al meer dan 2,4 miljoen professionals wist te overtuigen, is voortaan verkrijgbaar in een zuiver elektrische variant en vervoegt zo het gamma elektrische bedrijfsvoertuigen van Renault, dat ook Nieuwe Renault Kangoo Van E-Tech electric en Master E-Tech electric omvat.

Net als de andere bedrijfsvoertuigen doet het elektrische model geen enkele toegeving ten opzichte van de versies met verbrandingsmotor en garandeert het een hoog niveau van prestaties, diversiteit en personalisering. Renault Trafic Van E-Tech electric erft dus alle kwaliteiten die dit model de voorbije veertig jaar tot een succes hebben gemaakt en lieten uitgroeien tot een waar icoon in zijn segment en de op drie na meest verkochte lichte bestelwagen in Europa. Hij werpt zich op als een ideaal werkinstrument, dankzij de kwaliteiten die diep in zijn DNA geworteld zijn: een groot laadvermogen, een doorgedreven moduleerbaarheid en een ruime keuze aan beschikbare versies.

Trafic Van E-TECH electric blijft de beste bestelwagenopties bieden op het vlak van lengte, moduleerbaarheid en personalisering van de opbergmogelijkheden:

  • Twee lengtes (5,08 en 5,48 meter) en twee hoogtes (1,967 en 2,498 meter)
  • Een laadvolume (in bestelwagenversie) van 5,8 tot 8,9 m3
  • Een laadlengte tot 4,15 meter (op de verlengde L2-versie met laadklep in de scheidingswand voor lange voorwerpen)
  • Een sleepvermogen van 920 kilogram en een nuttig laadvermogen van 1,1 ton
  • Een doorgedreven moduleerbaarheid en nagenoeg eindeloze personaliseringsmogelijkheden dankzij ons netwerk van meer dan 359 erkende koetswerkbouwers.
  • De opbergruimten in de cabine hebben een totale inhoud van 88 liter (19,7 liter ter hoogte van de console, 14,6 liter in de deuren en 54 liter ter hoogte van de achterbank).
  • Naargelang de afwerking wordt het handschoenkastje vervangen door een ‘Easylife’-lade, die haar grote inhoud (6,6 liter) toegankelijker maakt voor de bestuurder dankzij het ingenieuze openingsmechanisme.
  • Als pionier bood Trafic Van als eerste bedrijfsvoertuig een 'mobiel kantoor' aan. Door de middelste zetel neer te klappen, kan de rugleuning worden omgevormd tot een bureau (met een opbergvak voor een notitieblok) of een tafeltje om te eten. Dankzij Renault Trafic Van is deze ingenieuze uitrusting uitgegroeid tot een 'must' voor professionals.

Met zijn nieuwe lithium-ionbatterij met een capaciteit van 52 kWh, biedt Nieuwe Trafic Van E-Tech electric een rijbereik tot 297 kilometer over de WLTP-cyclus. Dat volstaat voor de meeste gebruikers om hun dagelijkse verplaatsingen in alle sereniteit af te leggen, en garandeert bovendien de laagste gebruiks- en bezitskosten.

De batterijen genieten acht jaar of 160.000 kilometer garantie. Binnen die periode worden ze kosteloos vervangen indien hun capaciteit afneemt tot minder dan 70 procent van de nominale waarde (SoH: state of Health).

Nieuwe Trafic Van E-Tech electric wordt aangedreven door een motor van 90 kW (122 pk) en 245 Nm. Dat koppel is onmiddellijk beschikbaar voor een soepel en sereen rijgedrag in alle omstandigheden. Een Eco-modus die het vermogen van het voertuig beperkt, optimaliseert het rijbereik en er is ook een 'long range'-versie met een maximumsnelheid van 90 km/u, die een rijbereik van 322 km mogelijk maakt.

Het klassieke hydraulische remsysteem wordt aangevuld met een ARBS-systeem (Adaptive Regenerative Braking System) dat de teruggewonnen energie maximaliseert.

Om de batterij op te laden, biedt Nieuwe Trafic Van E-Tech electric de keuze uit drie soorten laders:

  • Een eenfasige wisselstroomlader van 7 kW, geschikt voor alle vormen van thuisladen.
  • Een wisselstroomlader van 22 kW om sneller te laden aan openbare laadpalen, zodat u in 25 minuten tijd 50 kilometer aan rijbereik (WLTP-cyclus) kunt recupereren.
  • Een snelle gelijkstroomlader van 50 kW wordt volgend jaar beschikbaar.

Tot slot beschikt Nieuwe Trafic E-Tech electric via de smartphone-app MyRenault of het multimediasysteem Renault Easy Link (standaard op alle uitrustingsniveaus) over specifieke geconnecteerde diensten zoals:

  • Een vanop afstand programmeerbaar laadproces voor de batterij en opvolging van de laadtoestand
  • Programmering van de thermische preconditioning van het interieur
  • Opzoeking van laadpunten op het traject
  • Berekening van de bereikbare bestemmingen op basis van het resterende rijbereik
  • De bestellingen van de L2-versies (Van H1 & H2 en dubbele cabine) zullen in oktober worden geopend en de eerste leveringen vinden plaats eind van het jaar, terwijl dat voor de L1-versies (Van H1 en dubbele cabine) respectievelijk november en begin 2024 is.

Gebouwd in Frankrijk, in de fabriek van Sandouville
De beslissing om Renault Trafic in de fabriek van Sandouville te bouwen, werd in 2010 genomen. Intussen werd er 230 miljoen euro geïnvesteerd om de fabriek om te vormen en aan te passen aan de kenmerken van een bedrijfsvoertuig en zijn 600 mogelijke configuraties.

De productie ging van start in 2014 en vandaag verlaten elke dag bijna 600 Renaults Trafic de fabriek van Sandouville, wat neerkomt op een Trafic om de 80 seconden in twee ploegen. Bijna 75 procent van de in Sandouville geproduceerde voertuigen wordt geëxporteerd buiten Frankrijk.

De altijd vooruitstrevende fabriek van Sandouville bereidt de lancering van zuiver elektrische Trafic E-Tech actief voor en de eerste exemplaren zullen nog dit jaar van de band rollen.

Met 1.677 medewerkers produceert de fabriek van Sandouville ook voertuigen voor Nissan (Primastar) en Renault Trucks (Trafic Red Edition). Ze ging al heel wat uitdagingen aan op het vlak van de energietransitie, decarbonisering (de fabriek heeft een ISO 50001-certificaat / energiebeheersysteem sinds februari 2023) en digitalisering van de processen en innovatie.

De elektromotor en de laders van Nieuwe Trafic Van E-Tech electric worden op hun beurt vervaardigd in de Renault-fabriek van Cléon (Normandië). De batterij wordt geassembleerd in de fabriek van Flins en de elektrificering van het voertuig gebeurt in de vestiging van Gretz-Armainvilliers.

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

Een nieuw verkooppuntconcept van Renault

Renault breidt zijn distributienetwerk uit met een nieuw verkooppuntconcept: ‘rnlt©’, een naam die aansluit bij dit nieuwe distributieconcept van het merk, met een moderne en compacte uitstraling. Deze vestigingen bieden bezoekers een complete merk- en productervaring.

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.