Nieuwe Renault Trafic Van E-Tech electric vult het gamma zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen aan

donderdag, 21 september 2023 14:34
Nieuwe Renault Trafic Van E-Tech electric vult het gamma zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen aan

Nieuwe Renault Trafic Van, een ware bestseller die sinds 1980 al meer dan 2,4 miljoen professionals wist te overtuigen, is voortaan verkrijgbaar in een zuiver elektrische variant en vervoegt zo het gamma elektrische bedrijfsvoertuigen van Renault, dat ook Nieuwe Renault Kangoo Van E-Tech electric en Master E-Tech electric omvat.

Net als de andere bedrijfsvoertuigen doet het elektrische model geen enkele toegeving ten opzichte van de versies met verbrandingsmotor en garandeert het een hoog niveau van prestaties, diversiteit en personalisering. Renault Trafic Van E-Tech electric erft dus alle kwaliteiten die dit model de voorbije veertig jaar tot een succes hebben gemaakt en lieten uitgroeien tot een waar icoon in zijn segment en de op drie na meest verkochte lichte bestelwagen in Europa. Hij werpt zich op als een ideaal werkinstrument, dankzij de kwaliteiten die diep in zijn DNA geworteld zijn: een groot laadvermogen, een doorgedreven moduleerbaarheid en een ruime keuze aan beschikbare versies.

Trafic Van E-TECH electric blijft de beste bestelwagenopties bieden op het vlak van lengte, moduleerbaarheid en personalisering van de opbergmogelijkheden:

 • Twee lengtes (5,08 en 5,48 meter) en twee hoogtes (1,967 en 2,498 meter)
 • Een laadvolume (in bestelwagenversie) van 5,8 tot 8,9 m3
 • Een laadlengte tot 4,15 meter (op de verlengde L2-versie met laadklep in de scheidingswand voor lange voorwerpen)
 • Een sleepvermogen van 920 kilogram en een nuttig laadvermogen van 1,1 ton
 • Een doorgedreven moduleerbaarheid en nagenoeg eindeloze personaliseringsmogelijkheden dankzij ons netwerk van meer dan 359 erkende koetswerkbouwers.
 • De opbergruimten in de cabine hebben een totale inhoud van 88 liter (19,7 liter ter hoogte van de console, 14,6 liter in de deuren en 54 liter ter hoogte van de achterbank).
 • Naargelang de afwerking wordt het handschoenkastje vervangen door een ‘Easylife’-lade, die haar grote inhoud (6,6 liter) toegankelijker maakt voor de bestuurder dankzij het ingenieuze openingsmechanisme.
 • Als pionier bood Trafic Van als eerste bedrijfsvoertuig een 'mobiel kantoor' aan. Door de middelste zetel neer te klappen, kan de rugleuning worden omgevormd tot een bureau (met een opbergvak voor een notitieblok) of een tafeltje om te eten. Dankzij Renault Trafic Van is deze ingenieuze uitrusting uitgegroeid tot een 'must' voor professionals.

Met zijn nieuwe lithium-ionbatterij met een capaciteit van 52 kWh, biedt Nieuwe Trafic Van E-Tech electric een rijbereik tot 297 kilometer over de WLTP-cyclus. Dat volstaat voor de meeste gebruikers om hun dagelijkse verplaatsingen in alle sereniteit af te leggen, en garandeert bovendien de laagste gebruiks- en bezitskosten.

De batterijen genieten acht jaar of 160.000 kilometer garantie. Binnen die periode worden ze kosteloos vervangen indien hun capaciteit afneemt tot minder dan 70 procent van de nominale waarde (SoH: state of Health).

Nieuwe Trafic Van E-Tech electric wordt aangedreven door een motor van 90 kW (122 pk) en 245 Nm. Dat koppel is onmiddellijk beschikbaar voor een soepel en sereen rijgedrag in alle omstandigheden. Een Eco-modus die het vermogen van het voertuig beperkt, optimaliseert het rijbereik en er is ook een 'long range'-versie met een maximumsnelheid van 90 km/u, die een rijbereik van 322 km mogelijk maakt.

Het klassieke hydraulische remsysteem wordt aangevuld met een ARBS-systeem (Adaptive Regenerative Braking System) dat de teruggewonnen energie maximaliseert.

Om de batterij op te laden, biedt Nieuwe Trafic Van E-Tech electric de keuze uit drie soorten laders:

 • Een eenfasige wisselstroomlader van 7 kW, geschikt voor alle vormen van thuisladen.
 • Een wisselstroomlader van 22 kW om sneller te laden aan openbare laadpalen, zodat u in 25 minuten tijd 50 kilometer aan rijbereik (WLTP-cyclus) kunt recupereren.
 • Een snelle gelijkstroomlader van 50 kW wordt volgend jaar beschikbaar.

Tot slot beschikt Nieuwe Trafic E-Tech electric via de smartphone-app MyRenault of het multimediasysteem Renault Easy Link (standaard op alle uitrustingsniveaus) over specifieke geconnecteerde diensten zoals:

 • Een vanop afstand programmeerbaar laadproces voor de batterij en opvolging van de laadtoestand
 • Programmering van de thermische preconditioning van het interieur
 • Opzoeking van laadpunten op het traject
 • Berekening van de bereikbare bestemmingen op basis van het resterende rijbereik
 • De bestellingen van de L2-versies (Van H1 & H2 en dubbele cabine) zullen in oktober worden geopend en de eerste leveringen vinden plaats eind van het jaar, terwijl dat voor de L1-versies (Van H1 en dubbele cabine) respectievelijk november en begin 2024 is.

Gebouwd in Frankrijk, in de fabriek van Sandouville
De beslissing om Renault Trafic in de fabriek van Sandouville te bouwen, werd in 2010 genomen. Intussen werd er 230 miljoen euro geïnvesteerd om de fabriek om te vormen en aan te passen aan de kenmerken van een bedrijfsvoertuig en zijn 600 mogelijke configuraties.

De productie ging van start in 2014 en vandaag verlaten elke dag bijna 600 Renaults Trafic de fabriek van Sandouville, wat neerkomt op een Trafic om de 80 seconden in twee ploegen. Bijna 75 procent van de in Sandouville geproduceerde voertuigen wordt geëxporteerd buiten Frankrijk.

De altijd vooruitstrevende fabriek van Sandouville bereidt de lancering van zuiver elektrische Trafic E-Tech actief voor en de eerste exemplaren zullen nog dit jaar van de band rollen.

Met 1.677 medewerkers produceert de fabriek van Sandouville ook voertuigen voor Nissan (Primastar) en Renault Trucks (Trafic Red Edition). Ze ging al heel wat uitdagingen aan op het vlak van de energietransitie, decarbonisering (de fabriek heeft een ISO 50001-certificaat / energiebeheersysteem sinds februari 2023) en digitalisering van de processen en innovatie.

De elektromotor en de laders van Nieuwe Trafic Van E-Tech electric worden op hun beurt vervaardigd in de Renault-fabriek van Cléon (Normandië). De batterij wordt geassembleerd in de fabriek van Flins en de elektrificering van het voertuig gebeurt in de vestiging van Gretz-Armainvilliers.

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren

Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken

Een unieke artistieke samenwerking tussen Renault en rapper Scylla voor Nieuwe Renault Clio E-Tech full hybrid

De videoclip van 3min20, gezamenlijk ontwikkeld, geproduceerd en georkestreerd door Renault, Publicis Conseil en Start-Rec, roept de vragen op van onze maatschappij en het touwtrekken tussen twee tegengestelde elementen: zwart of wit, vriendschap of liefde, het vergankelijke of het oneindige. De metaforische en artistieke beelden die in de clip worden gebruikt, illustreren de contrasterende keuzes waar we voor staan.

Scenic E-tech Electric, finalist auto van het jaar 2024

Renault is trots één van de finalisten te zijn van de Europese Auto van het Jaar 2024. Na Austral in 2022 en Megane E-Tech electric in 2021, is Scenic E-Tech electric nu uitgeroepen tot één van de zeven finalisten. De jury, bestaande uit 59 journalisten uit 22 landen, heeft 28 modellen getest en beoordeeld om tot een definitieve lijst van zeven voertuigen te komen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 26 februari 2024 tijdens het Autosalon van Genève.

Opening van de bestellingen voor Renault Trafic Van E-Tech electric

Renault Trafic is een echte bestseller die sinds 1980 al meer dan 2,4 miljoen zakelijke klanten wist te veroveren en de nieuwe elektrische variant, Nieuwe Renault Trafic Van E-Tech electric, is vanaf nu te bestellen in België en Luxemburg. Hij vult het gamma elektrische bedrijfsvoertuigen van Renault aan, naast Nieuwe Renault Kangoo Van E-Tech electric en Master E-Tech electric.