Kia EV6 GT daagt vier gamers uit om ‘tilt-proof’ te blijven tijdens opwindende stuntritten

dinsdag, 26 september 2023 11:09
Kia EV6 GT daagt vier gamers uit om ‘tilt-proof’ te blijven tijdens opwindende stuntritten

In de nieuwste video om het partnerschap van Kia Europe met het European League of Legends Championship (LEC) EMEA in de kijker te zetten, ervaren vier gamers de uiterst performante Kia EV6 GT om te zien of ze 'tilt-proof' zijn. In gamingterminologie betekent ‘to tilt’ zo veel als 'je cool verliezen' en verwijst 'tilt-proof’ naar het vermogen om kalm te blijven wanneer de dingen niet gaan zoals je dat zou willen. 

In de Tilt-Proof Challenge van Kia reed een professionele stuntrijder rondjes op een afgesloten circuit. Een reeks camera’s en sensoren mat de hartslag van de makers van gaminginhoud en volgde hun gezichtsuitdrukkingen op sporen van 'tilt' of een toename van hun emoties. De resultaten zijn te bekijken onder de hashtag #tiltproofchallenge.

Geen enkele speler kon een 'tilt' vermijden

Een twee minuten durende video introduceert streamers @Werlyb, @Carmensandwich, @Broeki en @Romainjacques, alsook de auto zelf en de term 'tilt proof'. Dynamische rijbeelden van de EV6 GT, afgewisseld met schikreacties, geschreeuw en hartslagen van de spelers, creëren een energieke sfeer die nog wordt benadrukt door de dramatische muziek. Medic, een voormalig arts die caster werd voor LEC, fungeert als moderator, legt uit hoe de uitdaging werkt en confronteert de spelers wanneer ze 'tilt slaan'. 

De eerste uitdaging is voor Romain Jacques, een Franse contentcreator voor Team BDS. Hoewel hij stoïcijns begint, ontlokt een uiterst intense versnelling een krachtterm, wat effectief meetelt als een tilt. Daarna volgt Daniel Broekmann, een Duitse streamer voor NNO en Eintracht Spandau. Wanneer de EV6 GT uit de startblokken schiet, spert hij zijn ogen open en worden zijn mondcontouren strakker, waardoor ook hij uit de wedstrijd ligt. Jorge Casanovas, een Spaanse streamer voor Team Heretics, bereidt zich voor op de uitdaging door rustig te ademen, tot de plotse acceleratie van de EV6 GT hem doet gillen. Carmen Sánchez, een andere streamer van Team Heretics uit Spanje, heeft het het moeilijkst van allemaal: ze giechelt, gilt en schreeuwt het uit wanneer de piloot volgas door een scherpe bocht gaat. 

De vier spelers komen bevend en buiten adem uit de EV6 GT en de video sluit af met een uitdaging voor het publiek: En u? Bent u 'tilt-proof'? 

Spelers reflecteren op ‘inspirerende’ uitdaging

Na de opnames mochten de spelers hun mening geven over hun ervaring in een Kia EV6 GT. “Dat Kia me de kans heeft gegeven om deze uitdaging aan te gaan, is ongelooflijk. Dit soort acties binnen de gamingwereld werkt bijzonder inspirerend en eerlijk gezegd heeft deze ervaring in de EV6 GT me ongetwijfeld tot het uiterste gedreven!” aldus Carmen Sanchez (@Carmensandwich). “Rijden met de KIA EV6GT is een unieke ervaring die je tot het uiterste drijft.”

"Het was supertof. Ik wist dat het een zware uitdaging zou worden omdat hij erg snel is, maar zo snel had ik niet verwacht”, aldus Jorge Casanovas (@Werlyb). De Kia EV6 GT draait duidelijk om emoties, die oncontroleerbaar zijn.”

Ludieke uitdaging verenigt gamingcultuur met de Kia EV6 GT

Het vermogen om ‘tilt-proof’ te blijven, maakt deel uit van de gamingcultuur. In een woede-inducerende game zoals 'League of Legends' wordt het voor spelers moeilijker om het hoofd koel te houden. Om de sportiviteit aan te moedigen, introduceerde het spel een systeem waarbij spelers hun teamgenoten kunnen eren omdat ze ‘tilt-proof’ zijn. Telkens ze een level opklimmen in hun eredivisie, kunnen spelers in-game beloningen ontvangen. Een bekroning krijgen omdat je 'tilt-proof' bent, is niet alleen een teken van goed sportiviteit, maar is ook erg lonend voor de 'tilt-proof' spelers zelf.

Hoewel geen enkele speler in de Kia-uitdaging 'tilt-proof' bleek, kregen ze wel de kans om uit eerste hand te ervaren waartoe de Kia EV6 GT in staat is.

“Deze campagne was de perfecte gelegenheid om twee concepten samen te brengen: 'tilt-proof', dat betrekking heeft op ons partnerschap met het EMEA Championship van League of Legends, en de EV6 GT, onze World Performance Car van 2023,” aldus David Hilbert, Director Marketing bij Kia Europe. “Door de deelnemers uit te dagen om 'tilt-proof' te blijven in een EV6 GT, konden we laten zien hoe leuk en dynamisch de rijervaring van de EV6 GT is. Het feit dat geen enkele deelnemer zijn cool wist te behouden, bewijst waartoe de EV6 GT in staat is: opwindende en dynamische rijprestaties.”

Kia als hoofdpartner van het EMEA Championship van League of Legends 

De video’s zijn de jongste in een reeks clips die het partnerschap van Kia met het EMEA-kampioenschap van League of Legends vieren. Eerdere campagnes waren onder meer “Stay True to Your Lane” en #LegendsGoElectric.

Over de Kia EV6 GT

De Kia EV6 GT, die op de World Car Awards 2023 eerder dit jaar werd uitgeroepen tot World Performance Car, is een zuiver elektrische, ultraperformante cross-over die opwindende prestaties verenigt met een hoogstaand comfort en een indrukwekkend rijbereik. Met zijn topsnelheid van 260 km/u en een zuiver elektrisch rijbereik van 424 kilometer hoeven Kia EV6-klanten niet te kiezen tussen prestaties en gebruiksgemak. Zijn dynamische rijcapaciteiten worden aangevuld met een gecombineerd vermogen van 430 kW (585 pk), goed voor een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,5 seconden. Meer informatie over de Kia EV6 GT.

De Kia Tilt-Proof Challenge vond plaats op een afgesloten circuit met een professionele piloot. Probeer dit niet na te doen.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

De nieuwe Kia Sorento biedt een gamma geëlektrificeerde aandrijflijnen voor keuzevrijheid

Nu veiligheid, betrouwbaarheid en comfort centraal staan bij de mensen, biedt de nieuwe Kia Sorento moeiteloze technologie, verantwoord rijden en momenten van sereniteit onderweg. De nieuwe Sorento is verkrijgbaar als 5-, 6- of 7-zitter en biedt mensen met een drukke, snelle levensstijl de mogelijkheid om met een gerust gemoed te reizen naar om het even waar. En met een gamma efficiënte hybride- en oplaadbare hybridemotoren ondersteunt hij Kia’s transformatie tot aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

Kia EV9 op de shortlist voor Auto van het Jaar 2024

De Kia EV9 staat op de shortlist voor de laatste ronde voor de titel van Europese Auto van het Jaar 2024 (COTY). De zuiver elektrische SUV stond al op de lijst van 28 nieuwe modellen die dit jaar zijn gelanceerd en is nu door de 59 COTY-juryleden uit 22 landen geselecteerd voor de shortlist met de zeven beste. De algemene winnaar van Auto van het Jaar wordt op maandag 26 februari bekendgemaakt op het Internationaal autosalon van Genève.

Geëlektrificeerde voertuigen vertegenwoordigen een recordniveau van 40,9% van de totale Kia-verkoop in september in Europa

Volgens cijfers van de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA*) verkocht Kia in september 2023 56.919 wagens in Europa, een stijging met 7 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat gebeurde in de context van een bredere trend op de Europese markt, waarbij de totale automarkt in Europa in september met 9,2% groeide. Het marktaandeel van Kia bleef sterk met 4,9%.

Speciale Edities Niro EV en EV6 ‘Business & Business Plus’

De EV markt, die vooralsnog hoofdzakelijk een b2b markt is in België en Luxemburg is, in constante groei: onze twee markten zijn de referentie geworden op dit gebeid, want het marktaandeel van de elektrische voertuigen in de inschrijvingen (17% en 20%) is hoger dan het Europese gemiddelde (14%).