Renault kondigt acht nieuwe voertuigen aan voor een meer rendabele internationale groei

woensdag, 25 oktober 2023 16:44
Renault kondigt acht nieuwe voertuigen aan voor een meer rendabele internationale groei

In het kader van het plan Renaulution stelt het merk Renault zijn 'International game plan 2027' voor. Tegen 2027 zal Renault 3 miljard euro investeren om acht nieuwe modellen te lanceren op de internationale markt (buiten Europa). Vijf daarvan richten zich tot het C- en D-segment om het merk een plaats te geven in de segmenten die de grootste waarde creëren. Renault wil tegen 2027 een derde van zijn verkoop buiten Europa realiseren met hybridewagens en zuiver elektrische modellen. Dit productoffensief zal worden gerealiseerd op twee platformen die waarde genereren voor de klanten en die het merk in staat stellen om concurrentiëler te worden: een nieuw, ultraflexibel moduleerbaar platform voor diverse energietypes van Renault Group voor vier verschillende regio's: Latijns-Amerika, Noord-Afrika, Turkije en India; een CMA-platform (Compact Modular Architecture) voor het D- en E-segment, dat in Zuid-Korea wordt ontwikkeld in samenwerking met Geely.

In 2027 zal het merk Renault per voertuig dat buiten Europa wordt verkocht, mikken op een omzetverdubbeling ten opzichte van 2019.
Niagara Concept belichaamt die drang naar moderniteit als geen ander op internationaal niveau. Hij blikt vooruit op de toekomstige seriemodellen, die tegen 2027 buiten Europa zullen worden gelanceerd. Ze worden allemaal doordrenkt met het DNA van Renault en worden aangepast aan de behoeften van onze lokale klanten.
Kardian is het eerste van acht seriemodellen die zullen worden onthuld.

Historische wortels buiten Europa
Renault is het meest verkochte Franse automerk ter wereld en realiseert 43% van zijn verkoop op de internationale markt. In 2022 ging het om 634.124 exemplaren. Datzelfde jaar situeerde de top tien van belangrijkste markten voor Renault zich voor de helft buiten Europa: Brazilië (2e), Turkije (4e), India (5e), Zuid-Korea (8e) en Colombia (9e). Zijn productie heeft Renault al lang gevestigd in verschillende regio’s van de wereld, met een hoog niveau van lokale integratie. Reeds in de jaren 1950 besefte Renault hoe belangrijk het is om zijn producten lokaal te produceren, in de buurt van zijn klanten. Zo bouwt de fabriek Santa Isabel in het Argentijnse Córdoba al sinds 1955 voertuigen die voornamelijk bestemd zijn voor de Zuid-Amerikaanse markt. Renault onderhoudt tevens historische en trouwe relaties met een netwerk van meer dan 4.000 concessies buiten Europa. Het merk heeft zijn internationale aanwezigheid uitgebreid met drie ontwikkelingscentra en vier designcentra, waarvan er een in Brazilië is gevestigd. Vandaag stelt het merk Renault buiten Europa 35.000 talenten tewerk.

Rendabel productoffensief in grote regio’s
Renault opent niet gewoon een nieuw hoofdstuk op internationaal vlak. Er waait een nieuwe wind, ondersteund door het plan Renaulution, dankzij de lancering van acht nieuwe producten tegen 2027. Dit offensief, waarin Renault 3 miljard euro investeert, zal het merk in staat stellen om zijn prestaties in deze belangrijke en historische regio’s op te krikken. Zo wil Renault zijn omzet per voertuig dat buiten Europa wordt verkocht tegen 2027 verdubbelen ten opzichte van 2019.

Net als in Europa zal het merk zijn segmentmix internationaal in evenwicht brengen dankzij een offensief van vijf nieuwe producten in het C- en D-segment. Tegelijk zal het merk zijn positie in het B-segment versterken met Kardian, die volgend jaar wordt gecommercialiseerd in Latijns-Amerika en Marokko.

De verlaging van de CO2-uitstoot van toekomstige voertuigen is eveneens een belangrijke pijler van dit plan, dat ‘Renault brand international game plan 2027’ werd gedoopt. Die verlaging zal in de eerste plaats worden gerealiseerd door de motoren van het toekomstige productgamma te hybridiseren, maar ook door de E-Tech electric-modellen in verschillende landen buiten Europa te lanceren, naar het voorbeeld van Mégane E-Tech electric die reeds in Brazilië en Turkije wordt verkocht. Zo wil Renault tegen 2027 een derde van zijn verkoop buiten Europa realiseren met hybride of elektrische modellen.

"Nu onze productvernieuwing zijn vruchten afwerpt in Europa, nemen we de gelegenheid te baat om het merk internationaler en rendabeler maken. Renault gaat dus over tot een internationaal offensief door tegen 2027 acht nieuwe voertuigen te lanceren, gebaseerd op een beperkt aantal platformen, die tussen de verschillende regio’s worden gedeeld, om zo onze synergieën te versterken. " Fabrice Cambolive, CEO van het merk Renault

Een nieuw moduleerbaar platform met wereldwijde roeping van Renault Group
Om nog competitiever te worden en de internationale synergieën te maximaliseren, zal Renault zijn catalogus herschikken dankzij een nieuw moduleerbaar platform met wereldwijde roeping van Renault Group. Dat platform zal worden geassembleerd in de vier industriële regio’s Latijns-Amerika, Turkije, Marokko en India. Het beschikt over een aanpasbare en flexibele architectuur, die meer diversiteit mogelijk maakt:

  • voertuiglengtes tussen 4 en 5 meter
  • vier verschillende wielbases van 2,60 tot 3 meter
  • drie eenheden achteraan, met drie verschillende lengtes
  • diverse energiebronnen en nieuwe aandrijflijnen, voor meer efficiëntie op het vlak van verbruik en CO2-uitstoot: verbrandingsmotor, flex fuel (E85), lpg, mild hybrid advanced 48v en full hybrid, en dat met voor- en vierwielaandrijving.

Dankzij het uiterst flexibele platform kunnen we onze klanten heel andere koetswerktypes en modellen aanbieden. Om het volledige spectrum van voertuigen op basis van dit nieuwe Renault Group-platform te bewonderen, volstaat een blik op Kardian, een compacte SUV uit het B-segment, en Niagara Concept, een pick-up met nieuwe technologie voor de E‑Tech hybrid 4x4-motor. Dit platform zal beschikken over een elektrische en elektronische architectuur van de nieuwste generatie, die compatibel is met alle geldende en toekomstige reglementeringen.

"Het nieuwe, moduleerbare platform van Renault Group kan schermen met een uiterst flexibele en competitieve architectuur. Het stelt ons in staat om onze klanten overal ter wereld modellen aan te bieden die veel waarde, efficiëntie en relevante technologieën bieden. Die troef zal ons helpen om ons te onderscheiden en over te gaan tot een wereldwijd offensief dankzij een gediversifieerd modelgamma. Het design van deze producten zal trouw blijven aan de nieuwe merkidentiteit van Renault, terwijl de motortechnologieën zijn aangepast aan de behoeften van elke gebruiker. Zo zullen de nieuwe modellen een laag verbruik bieden in combinatie met een hoog niveau van rijplezier, comfort en levenskwaliteit aan boord, stuk voor stuk facetten die verankerd zijn in ons merk-DNA. " Bruno Vanel, VP Renault Brand, Product Performance

Het CMA-platform voor topmodellen in Zuid-Korea
Het CMA-platform – Compact Modular Architecture – is de vrucht van het partnerschap dat Renault Group en Geely Holding Group in 2022 aangingen. Het zal als basis dienen voor luxewagens bestemd voor het D- en E-segment, die verkrijgbaar worden met twee- en vierwielaandrijving en met hybridemotoren. Deze voertuigen zullen worden ontwikkeld in het ontwikkelingscentrum van Seoel en worden gebouwd in de fabriek van Busan. Het eerste model van Renault Korea Motors dat op dit platform werd ontwikkeld, zal aan het einde van het eerste semester van 2024 worden voorgesteld.

Renault Niagara Concept, de belichaming van dit internationale offensief
Met Niagara Concept opent Renault een nieuw hoofdstuk in zijn internationale geschiedenis door een frisse wind en moderniteit te creëren. Met een uitgesproken persoonlijkheid en uitbundige, resoluut moderne lijnen blikt deze concept-car vooruit op de stijl van de toekomstige Renault-modellen die op het nieuwe moduleerbare platform van Renault Group zullen staan. Niagara Concept toont zich tegelijk robuust en krachtig, verfijnd en rijk aan technologie. Hij nodigt uit om onbeperkt te reizen.

Met zijn royale welvingen en gebeitelde details belichaamt hij de waarden van Renault en weerspiegelt hij zijn nieuwe, emotionele en tegelijk hoogtechnologische designtaal. Het radiatorrooster oogt zowel robuust als eigentijds. Het werd als het ware gebeeldhouwd als een minerale vorm met een uniek 3D-effect. De naam Renault staat voluit geschreven met een 'pixel art'-afwerking die sterk geïnspireerd is op de popcultuur. De lichtsignatuur in de vorm van wenkbrauwen doet levendig, expressief en hoogtechnologisch aan.

Met zijn krachtige neus met prominente beschermplaat, zijn verhoogde bodemvrijheid, zijn ophanging met lange veerwegen en zijn aanzienlijke overschrijdingshoeken voor- en achteraan laat Niagara Concept geen twijfel bestaan over zijn potentieel in de meest extreme rijomstandigheden. Hij meet zich de krachtigste stijlelementen uit de wereld van de pick-ups aan.

Zijn verticale en imposante voorzijde geeft blijk van een krachtig karakter. Zijn brede schouders sluiten aan op de karakterlijnen in het bovenste deel van het koetswerk en versterken de gespierde uitstraling van de wagen. Achteraan ademt de combinatie van de aflopende daklijn en de uitgesproken hellingshoek van de achterste zijruitstijl dynamisme en sportiviteit.

Niagara Concept is bedekt met camouflagelak, geïnspireerd op de lijnen en motieven van het merklogo. Deze grafische afwerking onderstreept de veelzijdigheid van de wagen: groen voor avontuur, geel voor sportiviteit, lichtgrijs voor techniciteit en een zwarte achtergrond die kracht uitstraalt.

"Niagara Concept belichaamt de stijl van het toekomstige internationale gamma van Renault. Dit robuuste en krachtige studiemodel met buitensporige en uitbundige lijnen toont zich ook verfijnd en rijk aan technologie. Zo belooft heft grenzeloze reismogelijkheden. " Gilles Vidal, VP Renault Design

Niagara Concept, die gebaseerd is op het nieuwe ultraflexibele Renault Group-platform, biedt een uitstekend rijcomfort. De efficiënte motor doet een beroep op de E-Tech Hybrid 4x4-technologie met een dubbele technische aanpassing: in de eerste plaats gaat hij over naar een mild hybrid advanced-motor (48 v) vooraan en daarnaast beschikt hij over een bijkomende elektromotor op de achtertrein. Zo is Niagara Concept een 4x4-model met geoptimaliseerde terreinprestaties. Met deze krachtbron kunnen bestuurders de helft van hun dagelijkse ritten zuiver elektrisch afleggen en de CO2-uitstoot aanzienlijk terugdringen.

Renault Niagara Concept blikt vooruit op de toekomstige internationale seriemodellen die tegen 2027 zullen worden gelanceerd.

 

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op woensdag, 25 oktober 2023 16:54

Gerelateerde items (op tag)

rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

Een nieuw verkooppuntconcept van Renault

Renault breidt zijn distributienetwerk uit met een nieuw verkooppuntconcept: ‘rnlt©’, een naam die aansluit bij dit nieuwe distributieconcept van het merk, met een moderne en compacte uitstraling. Deze vestigingen bieden bezoekers een complete merk- en productervaring.

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.