E7A, De volgende generatie elektromotoren, ontwikkeld door Renault en VALEO

donderdag, 26 oktober 2023 18:08
E7A, De volgende generatie elektromotoren, ontwikkeld door Renault en VALEO

Gesterkt door zijn knowhow op het gebied van elektromotoren met wikkelrotor, waarvan hij sinds 2012 pionier is in de autosector, bouwt Renault Group voort op zijn elan om een nieuwe, unieke motor te ontwikkelen die zijn gelijke niet kent in de wereld en die nog krachtiger en efficiënter is, zonder gebruik te maken van zeldzame aardmetalen. Deze elektromotor van de derde generatie werd ontwikkeld in samenwerking met Valeo, dat zijn expertise op het vlak van stators inbrengt. De elektromotor van de nieuwste generatie, die 'E7A' werd gedoopt en zich momenteel nog in prototypefase bevindt, zal in 2027 het levenslicht zien.

Een innovatie 'made in France' voor een krachtigere, compactere en schonere motor. Renault Group en Valeo hebben hun krachten gebundeld om een nieuwe generatie elektromotoren te creëren. Dankzij de regelmatige uitwisselingen tussen de constructeur en de toeleverancier resulteerde het partnerschap, dat in 2021 werd aangegaan, al snel in een gezamenlijke ontwikkeling. Elk team leverde zijn toponderdeel (de rotor voor Renault Group en de stator voor Valeo) en zijn expertise op het vlak van technologische ontwikkeling en productie. De hoogtechnologische elektromotor 'E7A', wordt momenteel verder ontwikkeld.

Een milieuvriendelijkere elektromotor zonder zeldzame aardmetalen
Renault is pionier en marktleider op het gebied van synchrone elektromotoren met bobinerotor, de zogeheten EESM-technologie (Electrically Excited Synchronous Motor), die sinds 2012 op grote schaal werd geproduceerd voor ZOE. Voor de nieuwe elektromotor E7A zal Renault Group voortbouwen op die expertise om een 'all-in-one'-architectuur te leveren, die de motor bij gelijk vermogen 30 procent compacter maakt dan de motoren die momenteel in Mégane E-Tech electric en Nieuwe Scénic E-Tech electric worden gebruikt. Daarnaast ontwikkelt Renault Group ook rotortechnologie zonder zeldzame aardmetalen, die de koolstofimpact met 30 procent kan reduceren. Door een wikkelrotor te verkiezen boven de technologie van een elektromotor met permanente magneet, geeft Renault zijn motor een hoger rendement, stelt het zijn bevoorrading veilig en behoudt het zijn onafhankelijkheid ten opzichte van landen die zeldzame aardmetalen en magneten produceren.

Meer vermogen en efficiëntie
Deze elektromotor van de derde generatie zal ook helpen om de oplaadtijd van de batterij te verkorten, aangezien de systeemspanning wordt verhoogd tot 800 volt, tegenover de huidige standaard van 400 volt. De motor zal zich zowel krachtig als efficiënt tonen, dankzij de stator geleverd door Valeo. Zo zal de nieuwe elektromotor E7A tot 200 kW ontwikkelen: meer vermogen zonder dat er meer elektrische energie nodig is. Tot slot gebruikt hij de Hairpin-technologie voor de assemblage van koperdraad, al sinds 2010 een specialiteit van Valeo.

Op dit moment bevindt deze motor zich nog in de ontwikkelingsfase. Er moeten nog andere stappen worden gezet voordat hij op grote schaal kan worden geproduceerd. De serieproductie van deze motor van de nieuwste generatie gaat eind 2027 van start in de Renault Group-fabriek van Cléon.

 

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op donderdag, 26 oktober 2023 18:10

Gerelateerde items (op tag)

rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

Een nieuw verkooppuntconcept van Renault

Renault breidt zijn distributienetwerk uit met een nieuw verkooppuntconcept: ‘rnlt©’, een naam die aansluit bij dit nieuwe distributieconcept van het merk, met een moderne en compacte uitstraling. Deze vestigingen bieden bezoekers een complete merk- en productervaring.

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.