Basic-Fit intensiveert duurzaamheidsinspanningen met MIG Motors: Elektrisch wagenpark groeit

maandag, 13 november 2023 17:32
Basic-Fit intensiveert duurzaamheidsinspanningen met MIG Motors: Elektrisch wagenpark groeit

Basic-Fit, de toonaangevende fitnessketen, bekrachtigt haar commitment aan duurzaamheid met de recente uitbreiding van het elektrische wagenpark. In nauwe samenwerking met MIG Motors ontving Basic-Fit gisteren 8 van in totaal 14 CUPRA Born's, waarmee ze resoluut kiezen voor een 100% elektrisch wagenpark.

Strategische keuze
De keuze voor de CUPRA Born is strategisch; het sportieve karakter van de wagens sluit naadloos aan bij het dynamische imago van Basic-Fit. Dit, gecombineerd met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maakt de CUPRA Born de ideale keuze. Duurzaamheid staat centraal bij Basic-Fit, wat de overstap naar elektrische voertuigen nog meer benadrukt. Het hoofdkantoor beschikt momenteel over 12 laadpalen, met toekomstige uitbreiding naar de clubs in overweging, wat de toewijding van Basic-Fit aan een groenere toekomst onderstreept.

Voor mij persoonlijk is het echt iets nieuws, om met een elektrische wagen te rijden is het niet enkel bewust rijden, maar ook soepel en stil rijden. We horen geen enkel geluid tijdens het rijden, alsof de auto niet aan staat. Het lijkt alsof de auto zichzelf bestuurt. Ik ben fan!

Goede samenwerking
Elien Basteleus, HR Business Partner bij Basic-Fit, benadrukte de vlotte samenwerking met MIG Motors: "De samenwerking met MIG Motors verloopt heel goed en vlot. Als we vragen hebben of advies nodig hebben, kunnen we steeds bij Lorenzo (Fleet Business Unit Coördinator) terecht." De samenwerking tussen Basic-Fit en MIG Motors bestaat al zo'n twee jaar en wordt gekenmerkt door wederzijds vertrouwen en een constructieve relatie.

Duurzaamheidsiniatieven
Naast de elektrificatie van het wagenpark neemt Basic-Fit ook andere duurzaamheidsinitiatieven. Momenteel wordt onderzocht om zonnepanelen in clubs te plaatsen. Dit is echter een proces dat veel tijd in beslag neemt omdat niet alle gebouwen eigendom zijn van Basic-Fit. Desondanks hebben sommige eigenaars zelf al besloten om zonnepanelen te installeren. Bovendien streeft Basic-Fit ernaar om geen gas meer te gebruiken in de clubs. Laadpalen worden geïnstalleerd aan de clubs, en er wordt gewerkt aan vaste instellingen voor airconditioners en luchtbehandeling om het energieverbruik te verminderen. Timers worden ook ingezet voor GXR, virtual cycling, en andere apparaten om energie te besparen tijdens niet-operationele uren.

CUPRA Born stuur
Enkel nog 100% elektrische wagens
Het wagenpark van Basic-Fit bestaat momenteel uit benzine, diesel, hybride en elektrische voertuigen. Nieuwe bestellingen zullen echter uitsluitend 100% elektrische wagens betreffen. De medewerkers die met de CUPRA Born's zullen rijden, variëren van hoofdkantoormedewerkers tot cluster managers en Floaters, die flexibel worden ingezet waar nodig.

De keuze voor de CUPRA Born werd gemotiveerd door de aantrekkelijke combinatie van sportiviteit en prijs-kwaliteitverhouding. De levering van de elektrische wagens verliep volgens Basic-Fit uiterst soepel, waarbij alle bestuurders voorzien werden van de nodige uitleg om meteen klaar te zijn om met hun nieuwe wagen te vertrekken.

Getagged onder:
cupra
Laatst aangepast op maandag, 13 november 2023 17:39

Gerelateerde items (op tag)

Review Cupra Born, by Move2green

Tot voor kort was Cupra de sportafdeling van Seat, denk aan de Seat Ibiza of Leon Cupra. Maar tegenwoordig – net als Volvo en Polestar – is Cupra een merk op zich met eigen modellen met alternatieve aandrijflijnen zoals plug-in hybride en nu ook de Cupra Born als full-electric. De basis komt van de Volkswagen ID3, maar dan met een eigen sportieve, koperkleurige saus.

Cupra born: “onmiddelijk overtuigd”

Omdat elektrisch rijden voor de meeste mensen nieuw en onbekend is zorgt het voor twijfels en onzekerheid, maar dat is bij wie voor de elektrische CUPRA Born opteert helemaal niet nodig. Dat blijkt uit de ervaringen van drie werknemers van CEGEKA die vorige zomer de sleutels van hun eerste elektrische bedrijfswagen in ontvangst namen.

CUPRA BORN: Als elektrisch rijden buitengewoon wordt

De autonomie is het grootste obstakel voor elektrische auto's, maar de CUPRA Born maakt korte metten met dit probleem. De 58 kWh-batterij van de Born biedt een rijbereik tot 427 km, en met de 77 kWh-batterij verhoogt dat zelfs tot 540 km. Dat is meer dan genoeg voor alle dagelijkse woon-werkverkeer, zeker als u weet dat de gemiddelde Belg maar 41 km per dag rijdt.

Test: Cupra Born e-Boost

De sportiefste Seats zitten ondertussen onder de merknaam Cupra. Zo ook de elektrische ID.3-neef, de Cupra Born. Van die Born bestaat ook een iets gepeperdere versie, waarmee wij enkele dagen onderweg gingen.