Scenic E-tech Electric, finalist auto van het jaar 2024

maandag, 27 november 2023 15:59
Scenic E-tech Electric, finalist auto van het jaar 2024

Renault is trots één van de finalisten te zijn van de Europese Auto van het Jaar 2024. Na Austral in 2022 en Megane E-Tech electric in 2021, is Scenic E-Tech electric nu uitgeroepen tot één van de zeven finalisten. De jury, bestaande uit 59 journalisten uit 22 landen, heeft 28 modellen getest en beoordeeld om tot een definitieve lijst van zeven voertuigen te komen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 26 februari 2024 tijdens het Autosalon van Genève.

Scenic is een verhaal dat al 27 jaar geschreven wordt. Hij werd voor het eerst gelanceerd in 1996 en zorgde voor een revolutie op de markt door de eerste compacte MPV in de Europese autogeschiedenis te worden. De eerste generatie Scenic won in 1997 de prestigieuze prijs Auto van het Jaar.

Met een 100% elektrische motor, vindt Scenic vandaag de gezinsauto uit het C-segment opnieuw uit. Hij nodigt uit om te reizen terwijl hij zijn DNA als baanbrekende gezinsauto behoudt. Scenic is altijd ontworpen om de eerste auto in huis te zijn, de auto die u meeneemt op weekend of vakantie. Met deze vijfde generatie vindt Scenic zichzelf opnieuw uit en bewaart zijn innovatieve genen, door zich te positioneren als de 100% elektrische gezinswagen die aan alle behoeften van een gezin voldoet. Hij is zowel compact (4,47 m) om in de stad te rijden als leefbaar voor langere reizen en biedt een actieradius van 625 kilometer (WLTP).

Renault zet zich al meer dan tien jaar in om elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken. Scenic E-Tech electric past perfect in het strategische plan van het merk en combineert elektrische moderniteit, intuïtieve nuttige technologieën en een duurzamer design. Renault bouwt voort op het succes van ZOE en breidt zijn aanbod in het C-segment uit met Megane E-Tech electric en Scenic E-Tech electric, belangrijke modellen om de overstap naar elektrische modellen te versnellen en Renault een leider te laten blijven in het nieuwe tijdperk van duurzame mobiliteit.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op dinsdag, 28 november 2023 16:01

Gerelateerde items (op tag)

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.