Kleine auto in laatste rechte lijn voor grote award: elektrische Volvo EX30 op shortlist voor European Car of the Year

maandag, 27 november 2023 16:02
Kleine auto in laatste rechte lijn voor grote award: elektrische Volvo EX30 op shortlist voor European Car of the Year

De Volvo EX30, een van de drie nieuwe volledig elektrische modellen die door het merk in de afgelopen 12 maanden werden gelanceerd, staat op de shortlist voor de prestigieuze European Car of the Year-award 2024. De volledig elektrische Volvo EX30 werd geselecteerd door een invloedrijke jury van 59 toonaangevende autojournalisten uit 22 markten en neemt het op tegen zes andere kandidaten in een laatste stemronde eind februari 2024. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 februari 2024.

De Volvo EX30 werd genomineerd uit een lange lijst van 28 modellen die in 2023 in Europa werden gelanceerd en getuigt van het initiële vroege succes van de wagen, waarvoor we al veel vraag en interesse zien bij consumenten in de regio. De Volvo EX30 staat bovendien niet alleen op de shortlist in Europa, maar ook op de shortlist als finalist voor de 2024 North American Utility Vehicle of the Year Award, een bewijs van de grote wereldwijde impact van Volvo’s kleine auto in de amper zes maanden na zijn lancering.

Arek Nowinski, President van Volvo Cars EMEA, zei: “De Volvo EX30 vertegenwoordigt een gloednieuwe categorie voor Volvo Cars en op de shortlist staan voor de European Car of the Year is al een grote eer. Deze auto staat voor alles wat klanten van een Volvo verwachten als het gaat om veiligheid en een ontwerp rond de klant en zijn behoeften... nu verpakt in een aantrekkelijke en compacte wagen. We hebben grote plannen voor de Volvo EX30 in Europa en gezien het belang ervan voor onze regio – en gesteund door de grote vraag bij consumenten – zullen we de wereldwijde productiecapaciteit uitbreiden wanneer we vanaf 2025 deze auto beginnen te bouwen in onze fabriek in het Belgische Gent.”

De Volvo EX30 heeft de laagste koolstofvoetafdruk van alle Volvo’s tot nu toe en is een grote stap voorwaarts voor de algemene duurzaamheidsdoelstellingen van het merk, namelijk het aanpakken van emissies in de hele productie- en levenscyclus en rekening houden met de gebruikte materialen aan de binnen- en buitenkant. Met de Volvo EX30 zijn we erin geslaagd om de totale koolstofvoetafdruk voor 200.000 km rijden terug te dringen tot minder dan 30 ton*.

Deze nominatie is erg belangrijk. Het is immers de tweede keer dat een model van Volvo Cars in de running is voor de European Car of the Year na de XC40, die in 2018 de algemene European Car of the Year-award in de wacht sleepte.

Als eerste kleine, volledig elektrische SUV van het bedrijf breidt de Volvo EX30 het groeiende aanbod elektrische voertuigen van Volvo Cars uit tot vijf modellen wereldwijd en zal hij helpen om in te spelen op de toenemende vraag naar volledig elektrische auto's in een snelgroeiend segment.

Getagged onder:
volvo
Laatst aangepast op dinsdag, 28 november 2023 16:03

Gerelateerde items (op tag)

Volvo Cars verdubbelt inzet voor het klimaat

Terwijl de wereldleiders zich voorbereiden op de klimaattop COP28 in Dubai, is het belangrijker dan ooit dat bedrijven nog een stap verder gaan op het gebied van klimaatactie. Vandaag kondigen we aan dat we de inzet voor ons actieplan – dat nu al een van de meest ambitieuze in de auto-industrie is – nog verder zullen uitbreiden door te streven naar 75% minder CO2-uitstoot per auto tegen 2030 ten opzichte van het uitgangspunt in 2018.