De nieuwe Kia Sorento biedt een gamma geëlektrificeerde aandrijflijnen voor keuzevrijheid

woensdag, 29 november 2023 16:51
De nieuwe Kia Sorento biedt een gamma geëlektrificeerde aandrijflijnen voor keuzevrijheid

Nu veiligheid, betrouwbaarheid en comfort centraal staan bij de mensen, biedt de nieuwe Kia Sorento moeiteloze technologie, verantwoord rijden en momenten van sereniteit onderweg. De nieuwe Sorento is verkrijgbaar als 5-, 6- of 7-zitter en biedt mensen met een drukke, snelle levensstijl de mogelijkheid om met een gerust gemoed te reizen naar om het even waar. En met een gamma efficiënte hybride- en oplaadbare hybridemotoren ondersteunt hij Kia’s transformatie tot aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

“De nieuwe Kia Sorento ondersteunt Kia’s reis naar een nieuw tijdperk van meer verantwoord rijden,” aldus Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing & Product bij Kia Europe. “Een uitgebreid pakket geavanceerde veiligheidsvoorzieningen in combinatie met het complete gamma uiterst efficiënte en geëlektrificeerde aandrijflijnen maken van de nieuwe Kia Sorento het perfecte voertuig voor klanten die op zoek zijn naar veilig, betrouwbaar en ontspannen rijgedrag.”

Een opvallende look op de weg en het terrein
Een sterk opgefrist koetswerkdesign geeft de nieuwe Kia Sorento een opvallende look op de weg en het terrein. Als jongste model dat Kia’s designfilosofie ‘Opposites United’ belichaamt, staat de SUV uit het D-segment voor de pijler ‘Bold for Nature’, die aantoont hoe de natuur en moderniteit kunnen samengaan.

De nieuwe Kia Sorento onderscheidt zich door een gemoderniseerd koetswerkdesign dat futuristische durf uitstraalt voor een luxueuzere look. Vooraan krijgt de motorkap een opgewaardeerd SUV-design met een groter volume en een meer uitgesproken silhouet. Het Kia-logo werd ook naar de bovenzijde van de motorkap verplaatst. Unieke verticale koplampen en ‘star map’ DRL’s benadrukken een vooruitstrevend en hoogtechnologisch imago, net als een nieuw radiatorrooster met 3D-mazenpatroon.
Samen creëren de verticale geometrie van de koplampen en achterlichten een visuele harmonie en benadrukken ze een capabele en solide look als SUV. De sequentiële richtingaanwijzers vooraan vervolledigen de hoogtechnologische look. De hertekende voorbumper straalt robuustheid en zelfvertrouwen uit, met een brede beschermplaat, hertekende mistlampen en een afwerking van de verticale luchtinlaat die een sterk en technisch imago onderstreept.

Opzij kreeg het nieuwe design van de spatbordafwerking een 3D-look. De nieuwe Sorento is ook verkrijgbaar met drie nieuwe velgdesigns: 18”, 19” of 20” lichtmetalen velgen. De 18” en 20” lichtmetalen velgen zijn enkel verkrijgbaar voor de Sorento met verbrandingsmotor, terwijl de 19” lichtmetalen velgen verkrijgbaar zijn op alle aandrijflijnen. De 17” lichtmetalen velgen zijn nog steeds verkrijgbaar voor de hybride Sorento en die met verbrandingsmotor.

De achterkant van de wagen kreeg een opgefrist achterlichtdesign met diagonale leds. De grafische weergave van de verticale achterlichten, die werd gecreëerd door twee aparte achterlichten met elkaar te verbinden, benadrukt de designconnectiviteit van de nieuwe look van de Kia Sorento. Het HMSL-systeem (hoog gemonteerd derde remlicht) met smalle leds wijst op een hoogtechnologisch en hoogwaardig imago, terwijl de opgewaardeerde achterbumper en uitlaatsierstuk hem een robuustere look geven. De brede en opvallende beschermplaat achteraan, gecombineerd met grafische elementen van de zwarte sierlijsten, creëert een massief en opvallend SUV-imago.

Drie nieuwe kleuren voor meer keuzevrijheid
De nieuwe Kia Sorento is in Europa verkrijgbaar in 10 koetswerkkleuren, waaronder drie nieuwe kleuren: Volcanic Sand, Interstellar Grey (bekend van de EV6) en Cityscape Green (bekend van de Niro). Clear White, Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Silky Silver, Gravity Blue, Steel Gray en Mineral Blue blijven verkrijgbaar.

Een opgefrist interieur voor maximaal comfort in de wagen
In het interieur geven de panoramische afmetingen van de Kia Sorento een gevoel van oneindige ruimte. De brede, horizontale beeldtaal wordt verder benadrukt door een minimale sfeerverlichting in het interieur, die zich van de ene tot de andere kant uitstrekt op de sierlijst rond de verluchtingsopeningen. Deze sfeerverlichting is verkrijgbaar in 64 kleuren en is zichtbaar langs het dashboard, op de versnellingspookknop en op de deurbekleding vooraan. Het gebogen scherm en het multimodale aanraakscherm zorgen voor een hoogtechnologisch en modern gevoel. De elektronische versnellingspookknop werd hertekend terwijl de zwarte hemelbekleding, de metalen pedalen en het panoramische zonnedak de nieuwe Sorento een technische, gedurfde en moderne toets geven.

De nieuwe Sorento is ook uitgerust met de nieuwste comfortvoorzieningen, zoals nieuwe relaxzetels vooraan, een Driver Ergo-bewegingszetel met lendensteun van het type luchtcel en elektrisch verstelbare zijsteunen, en optionele zetels met geheugenfunctie. Het kunstlederen stuurwiel kan in de winter verwarmd worden en is ook verkrijgbaar met een in de hoogte en diepte regelbare elektronische verstelling om de positie op, neer, dichterbij of verder weg aan te passen. Elektrisch verstelbare, geventileerde en verwarmde voorzetels en zetelverwarming op de tweede rij garanderen maximaal comfort voor alle inzittenden.

Een duurzame interieurbekleding voor een evenwichtige relatie met de natuur
Met zijn perfecte balans tussen robuuste en duurzame elementen weerspiegelt het interieur van de nieuwe Kia Sorento ook de ‘Bold for Nature’-pijler van de ‘Opposites United’-designfilosofie. Met deze nieuwste productverbetering introduceert Kia kunstleder en gerecycleerd plastic (PET) op de Sorento-zetels met een nieuw afwerkingsniveau in de kleur Sage Green.

De nieuwe kleurenstrategie van Kia bevindt zich tussen duurzaam en hoogwaardig. Zo gebruikten de ontwerpers herbruikbare PET-stof in het interieur om een evenwichtige relatie met de natuur na te streven. En de dubbele stiksels op het zware quiltmotief van de zetelbekleding maximaliseren het volume om de inzittenden een robuust en luxueus gevoel te geven.

Naast Sage Green bieden twee nieuwe optionele uitrustingsniveaus klanten in Europa meer keuzevrijheid. Voorbeelden daarvan zijn zwart leder met een nieuw ponspatroon en zwart nappaleder met een nieuw quiltdesign en grijze biezen.

Meer verantwoord rijden dankzij geëlektrificeerde aandrijflijnen
De nieuwe Kia Sorento is een symbool van evenwicht en biedt een veilige, betrouwbare en ontspannen rijervaring. Hij biedt maximale gemoedsrust en meer verantwoord rijden dankzij geëlektrificeerde en efficiënte aandrijflijnen, dankzij de keuze tussen een diesel-, een hybride- of een oplaadbare hybrideaandrijving.

De Sorento Plug-in Hybrid wordt aangedreven door een 1.6 T-GDI-motor en een batterij van 13,8 kWh in combinatie met een zestrapsautomaat (6AT). Hij wordt standaard geleverd met 4WD. De Sorento Hybrid wordt dan weer geleverd met een 1.6 T-GDI-motor en een batterij van 1,49 kWh, eveneens gekoppeld aan een 6AT en leverbaar met 2WD of 4WD. Bovendien is een 2.2 dieselmotor gekoppeld aan een achttrapsautomaat met dubbele koppeling (8DCT) en leverbaar met 2WD of 4WD.

Verbeterde technologie voor een naadloze klantervaring
De nieuwe Kia Sorento is uitgerust met de nieuwste technologieën om de veiligheid, de betrouwbaarheid en het comfort te verhogen. Dubbele panoramische, geïntegreerde schermen sieren het interieur: een 12,3” groot infotainmentaanraakscherm met navigatie en een 12,3” groot instrumentenbord voor de bestuurder. Bovendien stelt een 10” groot head-updisplay bestuurders in staat om basisgegevens over het voertuig en verkeersinformatie te bekijken zonder hun blik van de weg af te wenden. De digitale achteruitkijkspiegel kan worden gebruikt als een normale elektrische chromatische spiegel of als een scherm voor camerabeelden. Dat stelt de bestuurder in staat om veilig achteruit te kijken wanneer het zicht wordt belemmerd.

Het infotainmentsysteem kan worden bediend met het multimodale aanraakscherm en omvat een online navigatiesysteem met telematicadiensten, spraakherkenning en Bluetooth-connectiviteit. De airconditioning beschikt dan weer over een volautomatische temperatuurregeling met twee zones. Het systeem is zo ontworpen dat Kia software- en kaartupdates over-the-air naar de auto kan sturen, wat een speciaal bezoek aan een dealer overbodig maakt.
De nieuwe Sorento is ook verkrijgbaar met vingerafdrukherkenning. Zo kan de bestuurder het gebruikersprofiel koppelen en de motor starten. Dit kan ook worden gebruikt om de valetfunctie te activeren als alternatief voor het invoeren van de pincode. Bovendien heeft de nieuwe Sorento een draadloze telefoonlader, zes USB-C-oplaadpoorten (twee per rij) en een hoogwaardig geluidssysteem van Bose. Een smart key zorgt voor nog meer gebruiksgemak. Bovendien stelt een digitale sleutel 2.0 klanten in staat om hun smartphone te gebruiken als smart key, waardoor ze minder hoeven mee te nemen.

Dankzij de nieuwe functie ‘User Profile Transfer’ kunnen gebruikers ook hun Kia Connect-voorkeuren in de wagen opslaan via de cloud en instellingen overbrengen van het ene voertuig naar het andere. Dat systeem is handig voor klanten die regelmatig wisselen tussen verschillende wagens die over Kia Connect beschikken, zoals fleetbestuurders die poolwagens gebruiken, of gezinnen met meer dan één auto met Kia Connect.

Met behulp van Kia Connect kunnen Sorento PHEV-bestuurders ook de laadstatus van de wagen bekijken en controleren, een route plannen via online navigatie, agenda’s van Apple en Google synchroniseren en toegang krijgen tot functies zoals de nabijheid van laadstations, live weer en realtime-verkeersinformatie.

Verbeterde rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties voor maximale gemoedsrust
Nieuw op dit model is Highway Drive Assist 2.0 met Lane Change Assist en Surround View Monitor (SVM) met 3D-weergavefunctie. Forward Collision-Avoidance Assist werd ook opgewaardeerd met Junction Turning & Crossing, Evasive Steering Assist, Lane Change Oncoming en Lane Change Side.

Bovendien blijft de nieuwe Sorento verkrijgbaar met een slimme snelheidsregelaar op basis van het navigatiesysteem (Navigation-based Smart Cruise Control, NSCC), een dodehoekassistent (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, BCA) met Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), een veilige uitstapassistent (Safe Exit Assist, SEA), een dodehoekmonitor (Blind-Spot View Monitor, BVM), een slimme parkeerassistent (Remote Smart Parking Assist, RSPA) en een parkeerassistent (Rear Parking Collision-Avoidance Assist, PCA-R).

De bijkomende nieuwe ‘Away Close Tailgate’-functie biedt nog meer gebruiksgemak door de koffer automatisch te sluiten zodra de bestuurder de detectiezone achter de wagen verlaat.

De Sorento is uitgerust met tot zeven airbags (twee frontale airbags, twee zijdelingse airbags voorin, zijdelingse gordijnairbags met koprolsensor, een nieuwe borstkasairbag op de tweede rij en een centrale airbag voorin). Die laatste is een innovatie om het hoofd van de voorste inzittenden extra te beschermen: hij voorkomt dat passagiers met hun hoofd tegen elkaar botsen bij een aanrijding.

De nieuwe Sorento zal te koop zijn in de loop van het tweede semester 2024. Hij wordt standaard geleverd met de Kia-garantie van zeven jaar of 150.000 kilometer.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op woensdag, 29 november 2023 16:54

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.