Nieuwe Renault Captur : test met de auto om in te leven voor het B-segment

donderdag, 06 juni 2024 16:21
Nieuwe Renault Captur : test met de auto om in te leven voor het B-segment

Verleidelijker dan ooit. Nieuwe Renault Captur behoudt de vele kwaliteiten die al tien jaar lang zijn DNA en zijn succes uitmaken en beschikt over tal van troeven om een referentiemodel te blijven op de markt van de stads-SUV's. Achter zijn onuitgegeven voorkant en zijn atletischere lijnen schuilt een hoogwaardigere auto met meer standing. De nieuwe esprit Alpine-afwerking is daarvan het beste voorbeeld door knipogen naar het merk Alpine op elegante wijze te combineren met een sportieve uitrusting. Renault Captur belichaamt in zijn segment de visie van de ‘auto om in te leven’ met een maximum aan comfort en veelzijdigheid. Aan boord wordt het rij- en reisplezier nog versterkt door een dynamischer rijgedrag en technische evoluties die hem meer geconnecteerd en efficiënter maken.

"Captur past Renaults DNA van de 'auto om in te leven' toe op het B-segment, met een hoog comfortpeil, een hoge rijhouding en een ruim en moduleerbaar interieur dat zich aanpast aan het leven van de bestuurder en zijn passagiers. Tegelijk toont hij zich uitermate compact met een lengte van 4,23 meter. Gesterkt door zijn succes, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren, werd Nieuwe Captur nog dynamischer en sluit hij nog beter aan bij zijn tijd: een nieuw, meer uitgesproken design, een sportief gelijnde Esprit Alpine-versie, een E-Tech full hybrid-motor en een openR link-systeem met Google-integratie. Nuttige technologieën die in de smaak vallen bij klanten." Bruno Vanel, Directeur productprestaties van het merk Renault

Nuttige technologieën die hun sporen hebben verdiend in de hogere segmenten
De hoogwaardigere positionering van het exterieurdesign vindt zijn weerklank in de hoogtechnologische interieuruitrusting. De twee nieuwe instapanimaties (waarvan een specifiek voor de hybrideversie) en het grote centrale scherm van 10,4 duim zetten de toon: Nieuwe Captur staat in het teken van moderniteit.

Nieuwe Renault Captur is (naargelang de versie) uitgerust met het openR link-multimediasysteem met Google-integratie. Het beste van de drie werelden van Google met Google Maps, Google Assistant en de Google Play-catalogus (met toegang tot meer dan vijftig apps) vereenvoudigt het leven aan boord en garandeert een even intuïtieve ervaring als met een smartphone.

Eveneens dankzij zijn nieuwe elektronische architectuur biedt Nieuwe Captur een onovertroffen actieve- en passieve-veiligheidsuitrusting. De bestuurder beschikt over rijhulpsystemen van de nieuwste generatie zoals Active Driver Assist , een autonome rijfunctie van niveau 2, of voorspellend hybride rijden (op de hybrideversie), een functie die de efficiëntie optimaliseert door maximaal gebruik te maken van elektrische energie over het traject.

De toepassing van de GSR2-norm (General Safety Regulation) van de Europese regelgeving maakt het verplicht om bepaalde rijhulpsystemen standaard te activeren bij elke start. In deze context kan de bestuurder met een druk op de nieuwe My Safety Switch-knop links van het stuur zijn voorkeursinstellingen van maar liefst vijf rijhulpsystemen tegelijk in- of uitschakelen.

Een dynamischer rijgedrag voor meer rijplezier
Behalve de veiligheid en het comfort plukt ook het rijplezier de vruchten van de talloze technische en technologische evoluties van Nieuwe Renault Captur. De dynamische prestaties van deze nieuwe generatie bieden meer rijplezier aan het stuur.

De kracht- en snelheidsafstelling van de vier schokdempers, de geometrie van de wieltreinen en de afstelling van de stuurbekrachtiging werden doelbewust herzien ten opzichte van de vorige generatie.

Door wijzigingen aan het onderstel en de stuurbekrachtiging wordt de responstijd verkort. Dat komt de rijsensaties sterk ten goede, met extra rijplezier voor de bestuurder.

Om onbeperkt te genieten van het rij- en reisplezier aan boord, biedt deze nieuwe generatie de keuze tussen twee motortypes en drie moderne en efficiënte krachtbronnen.

Met zijn vermogen van 145 pk en de fluisterstille werking van elektrische wagens in de stad – zonder de oplaadbeperkingen die daarbij horen – kan de e-Tech full hybrid-technologie uitzonderlijk lage verbruiks- en CO2-cijfers naar voren schuiven met 4,6 l/100 km en 105 g/km (WLTP-cyclus). De nieuwe E-SAVE-functie zorgt ervoor dat de batterij minimaal 40 procent opgeladen blijft. Dat niveau garandeert optimale prestaties op hellingen bijvoorbeeld.

Geoptimaliseerde tractie voor meer veelzijdigheid
Met zijn bodemvrijheid van 169 millimeter voelde Renault Captur zich altijd al thuis op elk wegtype. Met Extended Grip (naargelang het land als optie verkrijgbaar in combinatie met de E-Tech hybrid-motor van 145 pk, alleen met 18"-banden) gaat de veelzijdigheid er nog op vooruit. Dat systeem optimaliseert de tractie in functie van de rijomstandigheden (twee specifieke modi: ‘Snow’ (sneeuw) en ‘All-terrain’ (onverhard terrein)) door in te grijpen op de parameters van het ESP-systeem.

Voor weggebruik en een flatterende look wijdt de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering aan de hand van specifieke velgen een nieuwe 19"-band in (Michelin, maat 225/45 R19) die nooit eerder verkrijgbaar was op Captur.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal verkrijgbaar zijn in drie uitvoeringen (evolution, techno en esprit Alpine) en drie motoren. De commercialisering ging half april 2024 van start in verschillende Europese landen. De eerste exemplaren worden vanaf midden juni 2024 geleverd.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op woensdag, 05 juni 2024 16:25

Gerelateerde items (op tag)

Renault Rafale : reis naar de top inzake rijplezier

“Met Rafale knoopt Renault opnieuw aan bij een van zijn oude dromen, namelijk laten zien dat het merk ook in staat is om hoogte te winnen en de hoogste regionen van de markt op te zoeken. Het is waar dat het merk er al meermaals zijn tanden op heeft stukgebeten. Deze keer beschikken we echter over wapens die we de vorige keren moesten ontberen: de positionering in een veelbelovend segment (dat van de SUV-coupés), een motor die helemaal met zijn tijd mee is, een ongeëvenaarde technologie en stijl en heel wat emotie ...”

Renault Group and Geely announce the creation of leading Powertrain Technology Company, “HORSE Powertrain Limited”

Hangzhou, Hong Kong SAR, China and Boulogne-Billancourt, France, May 31st, 2024 – Following the joint venture agreement signed on July 11, 2023, and after having obtained the approval of the relevant authorities, Renault Group, Geely Holding Group (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto) (collectively referred to above as “Geely”) have officially created HORSE Powertrain Limited, headquartered in London, United Kingdom.