Test: Kia EV6 GT

donderdag, 13 juli 2023 10:39
Test: Kia EV6 GT

Hard gaan in een Kia

De Kia EV6 schopte het vorig jaar tot Europese Auto van het Jaar. En dat legt het merk geen windeieren, de verkoop gaat als een trein. Naast de reguliere achter- en vierwielaangedreven versies, is er ook mogelijkheid om een sportieve en snelle versie aan te schaffen, de Kia EV6 GT. Wij gingen een week mee onderweg.

Geelgroen
De EV6 GT onderscheidt zich van buiten weinig van zijn broers, enkel de geelgroene remzadels vermoeden dat dit niet zomaar een standaardauto is. De geelgroene accenten vinden wij ook binnenin, op de sportzetels, die door zijn kuipvorm een perfecte steun bieden. Alleen is het jammer dat ze niet elektrisch verstelbaar zijn. Onderaan het stuurwiel is er nog de geelgroene GT-knop. Wat deze doet, lees je verder.

Tot daar het uiterlijk onderscheid tussen de normale EV6 en deze GT.

585 pk
Voor zijn aandrijving doet de EV6 GT een beroep op twee elektromotoren, die samen de vier wielen aandrijven en voor een vermogen zorgen van zomaar even 585 pk en een koppel van 740 Nm. Er zijn wel meer EV’s die hoge vermogens leveren, maar deze kan dat hoge vermogen koppelen aan prestaties van een sportwagen. Ga er maar aan staan, de 0 tot 100 km/u doe je in de EV6 GT in 3,5 seconden en het stroompedaal plankgas laten staan levert je een topsnelheid van 260 km/u op. Uiteraard dit alles nadat je de geelgroene ‘GT-knop’ ingedrukt hebt. Je kunt uiteraard ook beschaafd omgaan met deze SUV, als je hem in de Eco-of Normal-stand laat staan. Dan is hij gewoon een vlotte elektrische auto zoals er veel zijn. Er is ook nog de Sport-stand, waar het vermogen al iets nadrukkelijker aanwezig is en het risico om je rijbewijs kwijt te spelen er ook al snel is.
Waar de EV6 ook in uitblinkt is in zijn rijgedrag. Die sportiviteit uit zich in een verlaagd onderstel, aangepaste veren, een elektrisch sperdifferentieel, grote remschijven en sportieve banden. Dat alles voel je zeker, de ophanging en demping voelt harder aan dan in de huis-tuin-EV6, en ook de besturing is best wel een stuk directer, waardoor dit de rijders-KIA is die je wilt. Ondanks de prima besturing, had het stuurwiel een sportievere look mogen krijgen. Dit lijkt iets teveel op een standaard EV6. De wegligging en het gevoel heeft iets van een BMW M, en dat wilt iets zeggen. De mooie velgen en brede banden zorgen dan weer voor een grote draaicirkel en ons viel op dat de banden af en toe wat durven ‘scheuren’ op de zijwand bij manoeuvres.

Snelladen
Toen de KIA EV6 gelanceerd werd, kon hij uitpakken met een snellaadfunctie op 800 V. Dat is hier evenzeer het geval. Terwijl wij bij een vorige test van de EV6 met achterwielaandrijving niet altijd even enthousiast waren, vermits hij niet steeds connecteerde met de snellader, hadden wij hier geen enkel probleem. Integendeel, een zogenaamde “splash and dash” aan de snellader liet ons toe in zo’n 10 minuten tot 200 kilometer extra rijbereik bij te tanken. De batterij van de EV6 GT blijft net als zijn bescheidener broers op 77,4 kWh. Niet onaardig, maar door het vermogen is de actieradius hier beperkt tot officieel 424 km. Uiteraard een utopie als je constant het prestatiepotentieel van deze EV6 GT gebruikt. In Eco-modus is hij echter heel bescheiden, wij haalden dan zelfs een verbruikswaarde van om en bij de 20 kWh. Daarnaast kun je gebruik maken van de peddels links en rechts om via een 4-tal standen gebruik te maken van regeneratief remmen. De hoogste stand heet trouwens ‘I-pedal’ en hierdoor kun je zelfs volledig één-pedaal rijden. Zeer aangenaam om als het ware te spelen met versnellingen, vooral in traag verkeer en stadsomgeving.

Interieur
Wat interieur betreft, hadden wij het reeds over de prima steunende zetels. Het dashboard heeft twee niveaus, het scherm loopt van achter het stuur door tot midden het dashboard. Onder de luchtroosters is de bediening van de airco, afgewisseld met instellingen van radio en navigatie. Minder waren wij te spreken over de werking van de navigatie. Die lijkt grafisch niet echt hoogstaand en ook dynamisch was ze niet altijd clever genoeg, waardoor hij geen alternatieve routes aangaf voor files die konden vermeden worden. Verder is het interieur ruim genoeg, De koffer is met 572 liter ook voldoende.

Voor 73.890 euro is de EV6 GT de jouwe. Standaard is hij blauw, de 4 andere kleuren kosten telkens 700 euro extra. Het open dak kost nog 800 euro extra, andere opties zijn er niet.

De Kia EV6 GT is supersnel en doet dat niet alleen in een rechte lijn. Zijn wegligging is een sportwagen waardig. Met dergelijke prestaties is uiteraard het verbruik hoog, tenzij je hem als een goede huisvader enkel in zijn Eco-stand rijdt. Maar dat is de bedoeling niet. Gelukkig laadt hij snel terug op dankzij het 800 Volt-systeem.

PLUS

  • prestaties
  • diverse regeneratiestanden
  • 800 V snelladen

MIN

  • navigatie niet up to date
  • geen elektrische zetels
  • draaicirkel

tekst: Filip Dewulf
foto’s: Kia

 

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op donderdag, 13 juli 2023 17:30

Gerelateerde items (op tag)

De nieuwe Kia Sorento biedt een gamma geëlektrificeerde aandrijflijnen voor keuzevrijheid

Nu veiligheid, betrouwbaarheid en comfort centraal staan bij de mensen, biedt de nieuwe Kia Sorento moeiteloze technologie, verantwoord rijden en momenten van sereniteit onderweg. De nieuwe Sorento is verkrijgbaar als 5-, 6- of 7-zitter en biedt mensen met een drukke, snelle levensstijl de mogelijkheid om met een gerust gemoed te reizen naar om het even waar. En met een gamma efficiënte hybride- en oplaadbare hybridemotoren ondersteunt hij Kia’s transformatie tot aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

Kia EV9 op de shortlist voor Auto van het Jaar 2024

De Kia EV9 staat op de shortlist voor de laatste ronde voor de titel van Europese Auto van het Jaar 2024 (COTY). De zuiver elektrische SUV stond al op de lijst van 28 nieuwe modellen die dit jaar zijn gelanceerd en is nu door de 59 COTY-juryleden uit 22 landen geselecteerd voor de shortlist met de zeven beste. De algemene winnaar van Auto van het Jaar wordt op maandag 26 februari bekendgemaakt op het Internationaal autosalon van Genève.

Geëlektrificeerde voertuigen vertegenwoordigen een recordniveau van 40,9% van de totale Kia-verkoop in september in Europa

Volgens cijfers van de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA*) verkocht Kia in september 2023 56.919 wagens in Europa, een stijging met 7 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat gebeurde in de context van een bredere trend op de Europese markt, waarbij de totale automarkt in Europa in september met 9,2% groeide. Het marktaandeel van Kia bleef sterk met 4,9%.

Speciale Edities Niro EV en EV6 ‘Business & Business Plus’

De EV markt, die vooralsnog hoofdzakelijk een b2b markt is in België en Luxemburg is, in constante groei: onze twee markten zijn de referentie geworden op dit gebeid, want het marktaandeel van de elektrische voertuigen in de inschrijvingen (17% en 20%) is hoger dan het Europese gemiddelde (14%).