Honda toont elektrische toekomst met e:N-modellen

zondag, 17 oktober 2021 13:41
Honda toont elektrische toekomst met e:N-modellen

Honda toont drie onder de e:N-noemer geplaatste conceptcars die de elektrische toekomst van de Japanse constructeur uit de doeken doet.

Ook Honda maakt de switch naar elektrische voertuigen. In Europa willen ze vanaf 2022 nog enkel modellen met een geëlektrificeerde aandrijflijn aanbieden, vanaf 2040 moet het hele gamme uit elektrische wagens bestaan. In China wordt die EV-transitie reeds in 2030 gemaakt, wat meteen verklaart waarom de onder de e:N-noemer verzamelde conceptcars zich in de eerste plaats op de Volksrepubliek richten. Maar de technische basis zal Honda ook gebruiken voor zijn Europese EV's.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
honda

Gerelateerde items (op tag)

Honda e:Ny1: volgende volledig elektrisch voertuig van Honda in het B-SUV-segment

In navolging van de Honda e stadsauto, lanceert Honda een tweede elektrisch voertuig, de Honda e:Ny1. Honda voldoet hiermee aan de vraag van klanten naar volledige elektrische SUV’s in het B-SUV-segment.

De e:Ny1 heeft een fris, onderscheidend design en is voorzien van de nieuwste geavanceerde technologie. Hij maakt gebruik van de elektrische aandrijflijn om een SUV te leveren met veel rijplezier, een soepele en verfijnde rijervaring en intuïtieve veelzijdigheid.