EV van Sony en Honda komt in 2026 op de markt, ook in België?

zaterdag, 15 oktober 2022 17:36
EV van Sony en Honda komt in 2026 op de markt, ook in België?

Honda en Sony hebben hun toekomstplannen deels uit de doeken gedaan. Het eerste model van de samenwerking komt in 2026 op de markt en zal in de VS geproduceerd worden als eerste geleverd worden.

Specificaties krijgen we nog niet, zelfs voor een koetswerkvorm is het nog te vroeg, maar Honda en Sony beloven wel dat hun eerste samen ontwikkelde auto geen massaproductievoertuig wordt: het zou gaan om een topmodel voor Honda, dat logischerwijs de nadruk legt op technologie. Een conceptversie zou getoond kunnen worden op de CES in Las Vegas, in januari 2023. Een dergelijke samenwerking tussen een technologiereus en een autoconstructeur is er nog niet geweest op dit niveau, waarmee Sony Honda Mobility zich zou moeten onderscheiden met een uniek product. 

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
honda

Gerelateerde items (op tag)

Honda e:Ny1: volgende volledig elektrisch voertuig van Honda in het B-SUV-segment

In navolging van de Honda e stadsauto, lanceert Honda een tweede elektrisch voertuig, de Honda e:Ny1. Honda voldoet hiermee aan de vraag van klanten naar volledige elektrische SUV’s in het B-SUV-segment.

De e:Ny1 heeft een fris, onderscheidend design en is voorzien van de nieuwste geavanceerde technologie. Hij maakt gebruik van de elektrische aandrijflijn om een SUV te leveren met veel rijplezier, een soepele en verfijnde rijervaring en intuïtieve veelzijdigheid.