Honda toont ambitieus nieuw assortiment geëlektrificeerde producten en diensten voor Europa

woensdag, 17 mei 2023 10:27
Honda toont ambitieus nieuw assortiment geëlektrificeerde producten en diensten voor Europa

Tijdens een media-evenement in de Europese onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit van het merk in Offenbach, Duitsland, heeft Honda de volgende stappen gepresenteerd die het bedrijf in Europa zal nemen om bij te dragen aan Honda's wereldwijde doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Senior belanghebbenden van Honda gaven meer details over het benaderingstraject in meerdere richtingen die wordt gehanteerd, met een breed scala aan nieuwe producten en diensten die in de regio worden uitgerold. Deze omvatten de lancering van drie nieuwe SUV's – de volledig elektrische e:Ny1, naast de hybride ZR-V en CR-V (ook beschikbaar als plug-in hybride) – de introductie van de eerste elektrisch aangedreven tweewieler van het bedrijf voor de regio, de EM1e:, en de aanzienlijke verbreding van de energiebeheerdienst van het bedrijf, e:PROGRESS.

Met het al volledig geëlektrificeerde automobielassortiment van Honda, na de komst van het nieuwste hybride Civic-model vorig jaar, toonde het evenement zowel de reikwijdte als de ambitie van het elektrische mobiliteitsaanbod van het merk nu het deze volgende fase van zijn Europese ontwikkeling ingaat.

“Europa is belangrijk voor ons bedrijf en we hebben veel loyale klanten in de regio die onze auto's besturen, op onze motorfietsen rijden en onze elektrische producten gebruiken,” aldus Katsuhisa Okuda, President & Director, Honda Motor Europe. “Vandaag breiden we het assortiment autoproducten en -technologieën uit tot het breedste aanbod sinds vele jaren. Door ons aanbod verder te ontwikkelen dan een focus op enkel producten en ook energiediensten op te nemen, leggen we bovendien de basis voor toekomstige elektrificatie, terwijl we bijdragen aan onze wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen.”

Als wereldleider in de ontwikkeling van mobiliteitsoplossingen die het leven van klanten al 75 jaar gemakkelijker, veiliger en duurzamer maken, gelooft Honda dat de beste manier om de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen, is door een reeks technologieën en producten in te zetten om te helpen bij de transitie.

Het bewijs hiervan zijn de gloednieuwe ZR-V en CR-V, die zowel een volledige hybride als, in het geval van de laatste, Honda's eerste plug-in hybride aandrijflijn voor de regio bieden. Naast de volledig elektrische e:Ny1, het tweede volledig elektrische model van het merk in Europa, met een emissievrije actieradius van 412 kilometer, is dit het breedste auto-aanbod dat het merk sinds jaren in Europa heeft.

Daarnaast maakte Honda tijdens het evenement nadere details bekend over de EM1 e: elektrische bromfiets, de eerste elektrisch aangedreven tweewieler van het bedrijf voor de regio, die later dit jaar in Europa arriveert. Het is een van de ten minste tien nieuwe EV-modellen die het merk tegen 2025 wereldwijd zal introduceren, en biedt een duurzamer instappunt tot de wereld van tweewielers die ideaal geschikt is voor jongere en stadsrijders.

“Toen we vorig jaar de nieuwe Civic lanceerden, behaalden we de volledige elektrificatie van ons auto-assortiment in Europa – waarmee we de eerste Honda-regio zijn die dit heeft weten te bereiken,” zegt Tom Gardner, Senior Vice President, Honda Motor Europe. “Met de komst van deze drie nieuwe SUV's, waaronder onze tweede elektrische auto en onze eerste elektrische bromfiets, blijven we voldoen aan onze inzet voor duurzaamheid en de bijdrage die Europa zal leveren aan Honda's wereldwijde transitie.”

De reikwijdte van de elektrificatie van Honda reikt verder dan de nieuwste producten, met voortdurende investeringen en verbreding van het bereik van het energiebeheerprogramma van het merk. De projecten zijn gericht op de ontwikkeling van schone energiediensten en omvatten onder meer onderzoek naar waterstof als schone energiedrager, naast verdere laad- en opslagoplossingen die de efficiëntie en duurzaamheid maximaliseren. e:PROGRESS is hierbij de eerste toepassing in de praktijk.

De kosteneffectieve en duurzame laadoplossing voor thuis is al beschikbaar in het VK en is gebaseerd op schone energie. Met de introductie van Honda's nieuwste SUV's zal deze ook beschikbaar zijn voor bestuurders van de nieuwe e:Ny1 en plug-in CR-V, naast de bestaande Honda e. In de tweede fase van de uitrol zullen klanten zonne-energie kunnen gebruiken in hun oplaadecosysteem. Tot slot zijn er plannen om de dienst uit te breiden binnen Europa, en naar bezitters van niet-Honda-voertuigen.

“Bij Honda geloven we in mobiliteit en energie als een dienst, en ons energie-onderzoeksprogramma is een proeftuin voor hoe we het beste slimme en duurzame oplossingen kunnen bieden voor zowel de samenleving als onze klanten”, aldus Takehiro Wada, President, Honda R&D Europe. “Deze zijn niet alleen goed voor het milieu en verminderen de druk op de binnenlandse energie-infrastructuur, ze leveren ook kostenbesparingen op voor onze klanten en laten de reikwijdte van Honda zien als elektrisch mobiliteitsbedrijf met een volledig service-aanbod.”

Getagged onder:
honda
Laatst aangepast op woensdag, 17 mei 2023 10:33

Gerelateerde items (op tag)

Honda e:Ny1: volgende volledig elektrisch voertuig van Honda in het B-SUV-segment

In navolging van de Honda e stadsauto, lanceert Honda een tweede elektrisch voertuig, de Honda e:Ny1. Honda voldoet hiermee aan de vraag van klanten naar volledige elektrische SUV’s in het B-SUV-segment.

De e:Ny1 heeft een fris, onderscheidend design en is voorzien van de nieuwste geavanceerde technologie. Hij maakt gebruik van de elektrische aandrijflijn om een SUV te leveren met veel rijplezier, een soepele en verfijnde rijervaring en intuïtieve veelzijdigheid.