Op zijn 65ste verjaardag staat de FIAT 500 in de eerste helft van 2022 aan de leiding van de elektrische auto-industrie in Italië en Duitsland.

maandag, 04 juli 2022 17:31
Op zijn 65ste verjaardag staat de FIAT 500 in de eerste helft van 2022 aan de leiding van de elektrische auto-industrie in Italië en Duitsland.
  • In het eerste semester van 2022 is FIAT dankzij de New 500 het tweede merk in Europa op de markt van de elektrische auto's. In Duitsland en Italië is FIAT de nummer één op de elektrische markt en in Frankrijk en Spanje de nummer drie.
  • In amper twee jaar tijd werd de New 500 gekozen door meer dan 100.000 klanten en won hij 30 internationale prijzen in negen landen, wat hem tot de FIAT met de meeste prijzen ooit maakt.
  • De New 500 wordt momenteel verkocht in 38 landen in vier verschillende geografische gebieden: Europa, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Japan.
  • Twee nieuwe reclamespots met ambassadeur Leonardo DiCaprio in de hoofdrol zijn net uitgebracht en vertellen hoe een engagement voor een duurzame toekomst ook leuk en slim kan zijn: "Evergreen" en "The Stick"

FIAT viert vandaag de 65e verjaardag van zijn iconische 500, een symbool van het nieuwe dolce vita dat, in zijn elektrische versie, een Europese leider is geworden op het vlak van elektrische mobiliteit."De nieuwe, volledig elektrische 500 heeft in de eerste helft van het jaar het podium van de Europese EV-markt bereikt," zegt Oliver Francois, FIAT CEO en Stellantis Global CMO. "In het eerste semester is de nieuwe 500 de meest verkochte EV in Duitsland - waar hij zelfs succesvoller is geworden dan de binnenlandse elektrische auto's. Bovendien is hij ook leider in Italië en staat hij op het podium in Frankrijk en Spanje. Dit is een tastbaar bewijs van zijn succes en van het feit dat FIAT zijn weg naar elektrificatie beschouwt als een onderdeel van zijn historische sociale missie.  Wij hebben de mobiliteit voor iedereen gecreëerd, wij zijn leider in de stedelijke mobiliteit, nu is het ons doel om de stedelijke mobiliteit opnieuw uit te vinden, om ze duurzamer te maken voor iedereen, trouw aan onze claim "het is pas groen als het groen is voor iedereen".

De New 500, ontworpen en gebouwd in Turijn, is een symbool van de Italiaanse creativiteit en weet over de hele wereld fans van Made-In-Italy-producten te winnen. De New 500 wordt momenteel verkocht in 38 landen en vier verschillende geografische gebieden: van Europa tot Latijns-Amerika, van het Midden-Oosten tot Japan. Zijn succes blijkt ook uit de 30 internationale prijzen die hem in negen landen door het publiek en deskundigen zijn toegekend.

Nu er steeds meer aandacht is voor de "groene omschakeling", heeft FIAT beslist om zijn strategie van elektrificatie te versnellen op weg naar een duurzamere toekomst. Het wereldmerk heeft momenteel een volledig gamma van geëlektrificeerde modellen in Europa en vanaf 2024 zullen al zijn nieuwe modellen elektrisch zijn. Ten slotte zal FIAT in 2027 volledig elektrisch worden in Europa.

 

Twee nieuwe verhalen om het icoon van de verandering te vieren

Om zijn icoon een speciale "Happy Birthday" te wensen, stelt FIAT twee nieuwe verhalen voor die op vermakelijke wijze aantonen dat de New 500 echt de auto van de verandering is. Zowel in "Evergreen" als in "The Stick" komt activist en Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio aan het woord, die sinds zijn lancering de groene ambassadeur is van de nieuwe 500. FIAT gooit het over een andere boeg en toont dat het gaat om vreugdevol zorg dragen voor de planeet en, zoals Leonardo DiCaprio demonstreert, dat elektrisch rijden en een woordvoerder zijn voor duurzame mobiliteit vreugdevol en lichtvoetig is. En er is maar één auto ter wereld die in staat is om een plicht om te zetten in iets leukers: de New 500. 

De twee nieuwe spots, gemaakt door het reclamebureau Leo Burnett, dragen de handtekening van de bekroonde regisseur Martin Werner. De soundtrack van de spot is de originele vocale versie van het iconische nummer "La Dolce Vita" van Nino Rota in zijn originele en nooit eerder uitgebrachte versie uit 1962. Het werd door FIAT herontdekt in de catalogus van het Italiaanse label CAM Sugar dat werken uit de filmgeschiedenis bewaart, waaronder de muziek van maestro Nino Rota uit Amarcord zoals gebruikt als het voetgangersalarm ("AVAS") in de New 500.

Getagged onder:
fiat

Gerelateerde items (op tag)

Eerste Test: Abarth 500e

Bliksemse Schorpioen

Het Italiaanse Abarth bouwt sinds zijn oprichting in 1949 kleine sportieve modellen. Sinds de overname door Fiat in 1971 gaat dit vooral om sportieve modellen van de Fiat 500. Kenmerkend voor Abarth is het logo dat het silhouet van een schorpioen afbeeldt.

Dat ook Abarth een elektrisch merk wordt, spreekt voor zich binnen de Stellantis-groep. Of de fans van het merk daar mee opgezet zijn, valt nog af te wachten.
En het is Abarth zeker menens, vermits ze voor hun eerste elektrische Abarth 500e zelfs het schorpioenenlogo een nieuw gezicht geven. De schorpioen is nog duidelijk te zien, maar krijgt er een bliksemschicht doorheen.
Opvallen doet deze Abarth 500e met voor- en achteraan zijn naam in grote letters, naast de opvallende blitse kleurtjes “acid green” en “poison blue” wanneer je niet voor zwart, rood of wit kiest. Er is keuze tussen de hatchback en de cabrio.

FIAT op CES Las Vegas 2023 Wereldpremière van de FIAT Metaverse Store

  • FIAT keert terug naar CES Las Vegas met twee grote nieuwigheden, de nadruk ligt op de volledig nieuwe, volledig elektrische Nieuwe 500 en twee innovatieve projecten in het kader van de "tech it easy"-filosofie van het merk.
  • Wereldpremière voor het Amerikaanse publiek van de FIAT Metaverse Store, (https://www.fiat.it/fiat/virtual-store) de eerste interactieve showroom aangedreven door de metaverse, op de stand van Microsoft. De FIAT Metaverse Store wordt één van de belangrijkste innovatieve pijlers voor de lancering van de Nieuwe 500e in de VS in 2024.
  • De nieuwe 500e is ook te zien op de stand van Stellantis om zijn partnerschap met Free2move voor een steeds duurzamere stedelijke mobiliteit aan te kondigen.