BYD koopt dan toch geen Duitse fabriek van Ford

donderdag, 09 februari 2023 16:21
BYD koopt dan toch geen Duitse fabriek van Ford

De Chinese constructeur van elektrische auto's heeft aangegeven eerder te overwegen een eigen fabriek in Europa te bouwen dan een Duitse Ford-site te kopen.

Na China wil BYD zijn aanwezigheid op de Europese en de Zuid-Amerikaanse markt ontwikkelen. Om dat te bereiken overweegt de Chinese constructeur lokale productie. Voor Europa was er sprake van de Duitse Ford-fabriek in Saarlouis te kopen, maar het ziet ernaar uit dat BYD liever een eigen productiesite bouwt.

Hoewel het nog niet officieel definitief 'nee' is, laat BYD er toch niet echt twijfel over bestaan, door te verklaren dat het merk zich niet richt op fabrieken van andere constructeurs in Europa, maar liever "haalbaarheidsstudies uitvoert om onze plannen voor de toekomst te bekijken. Als wij bijvoorbeeld onze fabriek in die regio vestigen, wat is dan de beste oplossing?”

Ook in België
Wat de Europese markt betreft, wil BYD – Build Your Dreams – zich vestigen in een aantal landen zoals Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de stimulansen om een elektrische auto te kopen zeer interessant zijn of die op middellange termijn elektrische auto's willen opleggen. Maar BYD wordt sinds eind 2022 ook in België verdeeld. De Chinese constructeur was trouwens aanwezig op het Autosalon van Brussel 2023.

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be

Getagged onder:
byd
Laatst aangepast op woensdag, 08 februari 2023 18:23

Gerelateerde items (op tag)

BYD Presents Strong New Energy Vehicle Line-Up at IAA and Premieres the SEAL U in Europe

BYD, the world’s leading manufacturer of new energy vehicles (NEVs), unveils a full spectrum of electric passenger car innovation to European consumers at the Internationale Automobilausstellung (IAA) in Munich. BYD presents five all-electric cars equipped with pioneering EV technologies, together with a sixth new energymodel, the DENZA D9, an exclusive European premiere of the premium BYD sub-brand, DENZA.  

BYD onthult de prijs van de BYD Seal, de dynamische 100% elektrische sedan

BYD, 's werelds grootste fabrikant van nieuwe energievoertuigen (NEV's), introduceert de nieuwe volledig elektrische BYD SEAL D-segment sedan voor Europese consumenten. BYD, de snelst groeiende autofabrikant ter wereld, zet zich in om aantrekkelijk, high-tech en intelligent elektrisch rijden betaalbaarder en toegankelijker te maken voor Europese automobilisten. Na de succesvolle lancering van de BYD HAN (E-segment sedan), de BYD TANG (E-segment SUV), de BYD ATTO 3 (C-segment SUV) en de BYD DOLPHIN (C-segment hatchback) op het Europese continent, versnelt BYD zijn aanwezigheid op de Europese automarkt met de lancering van de langverwachte gloednieuwe BYD SEAL.

De opvallende BYD SEAL is een sportieve en dynamische sedan uit het D-segment, de tweede in de BYD Ocean-serie, die gebruikmaakt van BYD's nieuwe designtaal 'Ocean Aesthetics'. Hij combineert een gestroomlijnd en atletisch uiterlijk met een hoog niveau van comfort en praktische voorzieningen voor vijf inzittenden, een uitstekend uitrustingsniveau en afmetingen die perfect aansluiten bij de behoeften van Europese autokopers. Bovendien heeft de BYD SEAL verschillende technologische primeurs, waardoor hij zich met talloze voordelen duidelijk onderscheidt van zijn concurrenten.

Test: BYD Atto 3, Rookie of the year?

Nog een nieuwe Chinees ? Jawel, deze zou wel eens de hit kunnen zijn waarmee Build Your Dreams wilt scoren in Europa. BYD maakt sinds 1995 al batterijen en is ondertussen uitgegroeid tot het best verkopende automerk in China. Of ze met de BYD Atto 3 een rol kunnen spelen in België en/of Europa, gaan wij na in deze test.