Let’s explore: Škoda's e-mobiliteitsoffensief met 6 nieuwe elektrische voertuigen tegen 2026

maandag, 08 mei 2023 10:15
Let’s explore: Škoda's e-mobiliteitsoffensief met 6 nieuwe elektrische voertuigen tegen 2026
Škoda Auto voert het tempo van zijn campagne en transitie in verband met elektrische mobiliteit verder op. Met de lancering van vier volledig nieuwe e-voertuigen en twee vernieuwde modellen van de Enyaq-familie wil de Tsjechische autoconstructeur zijn BEV-gamma tegen 2026 uitbreiden tot zes modellen. Tegen 2027 zal Škoda Auto in totaal 5,6 miljard euro hebben geïnvesteerd in e-mobiliteit. Met de BEV ‘Small’ in het segment van de kleine SUV’s, de ‘Compact’ – officieel Elroq geheten – in het segment van de compacte SUV’s, een ruim breakmodel ‘Combi’ en een zevenzits SUV ‘Space’ zal Škoda zijn volledig elektrische gamma aanzienlijk uitbreiden en diversifiëren. In de loop van de transitiefase naar e-mobiliteit zullen modellen met moderne en zeer efficiënte verbrandingsmotoren en pluginhybride aandrijflijnen een belangrijke pijler blijven in Škoda‘s modellengamma. Met de nieuwe generaties van de Superb en Kodiaq, de vernieuwde Octavia, Kamiq en Scala en de nieuwe BEV-modellen zal Škoda binnenkort het meest diverse gamma in zijn geschiedenis aanbieden. Hiermee combineert het merk het beste van twee werelden om klanten in verschillende markten de juiste Škoda aan te bieden voor elke smaak en behoefte.

Klaus Zellmer, voorzitter van de raad van bestuur van Škoda Auto, zegt: “Met zes nieuwe volledig elektrische modellen verspreid over alle segmenten tegen 2026 gaat Škoda Auto nog sneller in de richting van duurzame,
elektrische individuele mobiliteit. Samen met onze nieuwe en uiterst efficiënte modellen met conventionele en hybride aandrijving bieden we het beste van twee werelden, om in deze tijden van transitie tegemoet te komen aan de behoeften van onze bestaande en nieuwe klanten over de hele wereld.”
 Martin Jahn, Škoda Auto-bestuurslid voor Sales en Marketing, voegt toe: “Tegen 2026 zullen onze nieuwe elektrische modellen op batterijen alle
voertuigsegmenten bestrijken die relevant zijn voor onze klanten. We zullen klanten de mogelijkheid bieden om de wereld in stijl te verkennen: duurzaam, veilig en vol vertrouwen, met producten die gekenmerkt worden door ons nieuwe Modern Solid-design.”

Škoda Auto voert het tempo van zijn campagne en transitie in verband met elektrische mobiliteit verder op. Met de lancering van vier volledig nieuwe e-voertuigen en twee vernieuwde modellen van de Enyaq-familie wil de
Tsjechische autoconstructeur zijn BEV-gamma tegen 2026 uitbreiden tot zes modellen. Tegen 2027 zal Škoda Auto in totaal 5,6 miljard euro hebben geïnvesteerd in e-mobiliteit. Met de BEV ‘Small’ in het segment van de
kleine SUV’s, de ‘Compact’ – officieel Elroq geheten – in het segment van de compacte SUV’s, een ruim breakmodel ‘Combi’ en een zevenzits SUV ‘Space’ zal Škoda zijn volledig elektrische gamma aanzienlijk uitbreiden en
diversifiëren. In de loop van de transitiefase naar e-mobiliteit zullen modellen met moderne en zeer efficiënte verbrandingsmotoren en pluginhybride aandrijflijnen een belangrijke pijler blijven in Škoda‘s modellengamma. Met de nieuwe generaties van de Superb en Kodiaq, de vernieuwde Octavia, Kamiq en Scala en de nieuwe BEV-modellen zal Škoda binnenkort het meest diverse gamma in zijn geschiedenis aanbieden. Hiermee combineert het merk het beste van twee werelden om klanten in verschillende markten de juiste Škoda aan te bieden voor elke smaak en behoefte.

Versnelde e-campagne: een duidelijk stappenplan naar e-mobiliteit
Škoda Auto zet volledig in op de shift naar elektrische mobiliteit, met zes nieuwe BEV-modellen die gepland zijn voor 2026. De Enyaq iV en Enyaq Coupé iV werden met succes gelanceerd in 2020 en 2022 als de eerste twee Škodamodellen op basis van het modulaire elektrificatieplatform MEB van de Volkswagen-groep. Beide modellen worden in 2025 ingrijpend vernieuwd om de nieuwe designtaal te weerspiegelen die in de toekomst alle BEV-modellen van Škoda zal kenmerken.

Bovendien komen er tegen 2026 vier volledig nieuwe elektrische voertuigen op batterijen:

  • De ‘Small’, het toekomstige instapmodel in het A0-segment,
  • De ‘Compact’, een volledig elektrische opvolger van de compacte SUV Karoq,
    officieel Elroq geheten,
  • De ‘Combi’, die de succesvolle breaktraditie van Škoda voortzet
  • De ‘Space’, de productieversie van de in augustus 2022 gepresenteerde 7-zits
    conceptcar als topmodel van het gamma

De ‘Combi’, de eerste BEV van het merk met een breakkoetswerk, is een geweldige toevoeging aan het gamma. Hij belichaamt de kernwaarden van het merk en brengt de troeven van deze populaire koetswerkstijl naar het tijdperk van de elektrische mobiliteit. Alle BEV-modellen worden gekenmerkt door de karakteristieke designtaal Modern Solid, die de DNA-kenmerken van het merk accentueert: robuustheid, functionaliteit en authenticiteit.

Geavanceerde ICE- en PHEV-modellen blijven een belangrijke pijler
Voertuigen met geavanceerde en efficiënte verbrandingsmotoren (ICE) en pluginhybride aandrijflijnen (PHEV) blijven tijdens de transitie naar volledig elektrische mobiliteit een belangrijke pijler van Škoda‘s modellengamma. Ze voldoen aan de behoeften van klanten in de verschillende markten, waar de transitie naar e-mobiliteit niet altijd in hetzelfde tempo verloopt. Voor Škoda ligt de focus altijd op de klantenbehoeften in alle markten. In de komende jaren zal het bedrijf daarom een breed scala aan betaalbare modellen aanbieden die beantwoorden aan de individuele mobiliteitsbehoeften van hun respectieve klanten, met een elektrische, conventionele of plug-inhybride aandrijflijn.

 

Getagged onder:
skoda
Laatst aangepast op maandag, 08 mei 2023 11:12

Gerelateerde items (op tag)

2028: THE FUTURE REMAINS GREEN WITH ŠKODA

It is worth a look in the rearview mirror! Skoda became involved in the Tour de France in 2004. It was then that the red Škoda Superb appeared in the peloton and the name of the manufacturer became associated with the prize for the best young rider, the white jersey. In 2015, Škoda changed its colour to the green jersey for the points classification. This collaboration built on loyalty has constantly been nurtured by new perspectives and the next five seasons, for which Skoda has signed up will again, see it continue this culture of challenge. The partnership involves sponsoring the Green Jersey on the Tour de France and the Tour de France Femmes avec Zwift, but also La Vuelta, La Vuelta Femenina by Carrefour.es, and provides overall support for all women’s races, namely Paris-Roubaix Femmes avec Zwift, La Flèche Wallonne Femmes and Liège-Bastogne-Liège Femmes.

Škoda Scala en Kamiq: uitgebreide update voor de succesvolle compacte modellen

Mladá Boleslav/Kortenberg, 1 augustus 2023 – Škoda Auto vernieuwt zijn compacte Škoda Scala en zijn stads-SUV Škoda Kamiq ingrijpend. Beide modellen bieden een zeer hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, dankzij hun stijve koetswerken en een nu nog meer geavanceerde reeks rijhulpsystemen. De Scala en Kamiq, die zijn gebaseerd op hetzelfde MQB-A0-platform, kunnen rekenen op efficiënte, moderne TSI-motoren van de evo2-generatie, met vermogens die variëren van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk). Met zijn verfijnde, scherp getekende lijnen oogt de Scala nog dynamischer, terwijl de aanpassingen aan het design van de Kamiq hem een robuustere SUV-uitstraling geven. Beide modellen zijn nu optioneel bestelbaar met ledmatrixkoplampen – een primeur voor deze modellen. Een groter aandeel gerecycleerde en natuurlijke materialen voor het exterieur en interieur staat garant voor meer duurzaamheid. Het gereorganiseerde productgamma voor beide modellen bestaat nu uit drie uitvoeringsniveaus met zes interieurvarianten naast optionele uitrustingspacks. Een Digital Display met een schermdiagonaal van 8 duim en een Škoda Infotainment-scherm van 8,25 duim zijn al standaard in alle modellen. Nieuwe Simply Clever-details ronden de opfrissingsoperatie af.