E-Mobility: Elektriserende 'sixpack' tegen 2026

maandag, 08 mei 2023 11:13
E-Mobility: Elektriserende 'sixpack' tegen 2026
Škoda Auto versnelt zijn e-campagne en zal zijn BEV-gamma tegen 2026 uitbreiden tot in totaal zes modellen. Het Tsjechische merk zal over vier jaar beschikken over een bijzonder divers elektrisch gamma, met voor elke klant het juiste voertuig. Naast de Škoda Enyaq en Enyaq Coupé, die in 2025 zullen worden aangepast aan de nieuwe designtaal Modern Solid, is Škoda van plan om vier nieuwe volledig elektrische voertuigen te introduceren: een ‘Small’ als elektrische instap-SUV, een ‘Compact’, die officieel Elroq zal heten, een breakmodel ‘Combi’ en een ‘Space’, de productieversie van de conceptcar Vision 7S. Škoda Auto zal tegen 2027 in totaal 5,6 miljard euro hebben geïnvesteerd in e-mobiliteit.

Breed gamma van elektrische voertuigen, van ‘Small’ tot ‘Space’

In 2024 zal het eerstkomende BEV-voertuig de ‘Compact’ zijn, die officieel Elroq zal heten. Met een lengte van ongeveer 4,50 meter, een vergelijkbare combinatie van compacte afmetingen en een ruim en zeer praktisch interieur
wordt de Elroq de volledig elektrische opvolger van de Škoda Karoq. Hij zal het modellengamma van het Tsjechische merk in het SUV-segment verder uitbreiden.

Het toekomstige instapmodel zal de werktitel ‘Small’ dragen. Het wordt een subcompacte auto van ongeveer 25.000 euro, die elektrische mobiliteit betaalbaar zal maken. Het model zal worden geproduceerd in een fabriek van
de Volkswagen-groep in Spanje en wordt in 2025 geïntroduceerd. Met een lengte van ongeveer 4,10 meter zal hij een vergelijkbare bagagecapaciteit bieden als de Scala.

In 2025 krijgen de Enyaq en Enyaq Coupé een uitvoerige update, inclusief het nieuwe Modern Solid-design, dat voor het eerst werd getoond op de Vision 7S. De Enyaq iV-modellen waren de eerste Škoda-voertuigen die gebaseerd waren op het modulaire elektrificatieplatform MEB van de Volkswagen-groep en staan als zodanig symbool voor het nieuwe elektrische mobiliteitstijdperk van het merk sinds 2020 (Enyaq Coupé sinds 2022).

De ‘Combi’ zal een sleutelrol spelen onder de vier nieuwe modellen. Dit ongeveer 4,70 meter lange model wordt de eerste volledig elektrische break van het merk, waarmee de troeven van deze bijzonder populaire en succesvolle
koetswerkstijl naar het elektrische tijdperk worden gebracht. De break-BEV ‘Combi’ zal in 2026 worden geïntroduceerd.

De grootste van de toekomstige BEV’s van Škoda wordt de ‘Space’, de productieversie van de conceptcar Vision 7S. Hij zal ongeveer 4,90 meter lang zijn en wordt het topmodel van het gamma.

 

Getagged onder:
skoda
Laatst aangepast op maandag, 08 mei 2023 11:17

Gerelateerde items (op tag)

2028: THE FUTURE REMAINS GREEN WITH ŠKODA

It is worth a look in the rearview mirror! Skoda became involved in the Tour de France in 2004. It was then that the red Škoda Superb appeared in the peloton and the name of the manufacturer became associated with the prize for the best young rider, the white jersey. In 2015, Škoda changed its colour to the green jersey for the points classification. This collaboration built on loyalty has constantly been nurtured by new perspectives and the next five seasons, for which Skoda has signed up will again, see it continue this culture of challenge. The partnership involves sponsoring the Green Jersey on the Tour de France and the Tour de France Femmes avec Zwift, but also La Vuelta, La Vuelta Femenina by Carrefour.es, and provides overall support for all women’s races, namely Paris-Roubaix Femmes avec Zwift, La Flèche Wallonne Femmes and Liège-Bastogne-Liège Femmes.

Škoda Scala en Kamiq: uitgebreide update voor de succesvolle compacte modellen

Mladá Boleslav/Kortenberg, 1 augustus 2023 – Škoda Auto vernieuwt zijn compacte Škoda Scala en zijn stads-SUV Škoda Kamiq ingrijpend. Beide modellen bieden een zeer hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, dankzij hun stijve koetswerken en een nu nog meer geavanceerde reeks rijhulpsystemen. De Scala en Kamiq, die zijn gebaseerd op hetzelfde MQB-A0-platform, kunnen rekenen op efficiënte, moderne TSI-motoren van de evo2-generatie, met vermogens die variëren van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk). Met zijn verfijnde, scherp getekende lijnen oogt de Scala nog dynamischer, terwijl de aanpassingen aan het design van de Kamiq hem een robuustere SUV-uitstraling geven. Beide modellen zijn nu optioneel bestelbaar met ledmatrixkoplampen – een primeur voor deze modellen. Een groter aandeel gerecycleerde en natuurlijke materialen voor het exterieur en interieur staat garant voor meer duurzaamheid. Het gereorganiseerde productgamma voor beide modellen bestaat nu uit drie uitvoeringsniveaus met zes interieurvarianten naast optionele uitrustingspacks. Een Digital Display met een schermdiagonaal van 8 duim en een Škoda Infotainment-scherm van 8,25 duim zijn al standaard in alle modellen. Nieuwe Simply Clever-details ronden de opfrissingsoperatie af.