Nieuwe ŠKODA-designtaal: robuust, authentiek en krachtig

maandag, 08 mei 2023 11:28
Nieuwe ŠKODA-designtaal: robuust, authentiek en krachtig
Škoda Auto markeert zijn transitie naar elektrische mobiliteit met een nieuwe designtaal voor zijn toekomstige BEV-modellen. De zogeheten Modern Solid-designtaal combineert robuustheid, functionaliteit en authenticiteit om voertuigen te creëren die moderne eenvoud, heerlijke functionaliteit en eerlijk design belichamen. De zevenzits conceptcar geeft een voorproefje van specifieke designelementen voor het exterieur en interieur van Škoda‘s toekomstige volledig elektrische modellen.

Het design straalt veiligheid en kracht uit, met een functioneel interieur

Om tot Modern Solid te komen heeft Škoda’s designteam onder leiding van Oliver Stefani de traditionele Škoda-kenmerken geherinterpreteerd om nieuwe paden te betreden. Het toekomstige minimalistische en functionele
exterieurdesign straalt veiligheid en kracht uit. Bovendien zullen de toekomstige BEV-modellen zeer gestroomlijnd zijn om de efficiëntie van de voertuigen te optimaliseren en zo energie te besparen en het rijbereik te vergroten. In het interieur biedt de nieuwe designtaal ruime, eigentijdse designs die worden gekenmerkt door uitmuntende functionaliteit en intuïtieve bedieningselementen.

De Vision 7S – voorproefje van Modern Solid-designtaal

De Vision 7S, een conceptcar met zeven zitplaatsen die in augustus 2022 voor het eerst werd gepresenteerd, biedt de eerste concrete indrukken van de markante nieuwe designtaal die de toekomstige BEV-modellen van Škoda zal kenmerken. Het next level Škoda-design combineert robuustheid, functionaliteit en authenticiteit. Škoda heeft veel nadruk gelegd op het optimaliseren van het gebruiksgemak. De menustructuur voor voertuig- en infotainmentfuncties in de zevenzitter is verder vereenvoudigd. Het centrale, vrijstaande aanraakscherm en de zes knoppen voor directe toegang tot specifieke menu’s zorgen voor een ideale balans tussen fysieke en digitale bediening. Alles is ontworpen om de gebruikerservaring zo eenvoudig en intuïtief mogelijk te maken. Onder de knoppen voor directe toegang in de middenconsole bevinden zich drie grote draaiknoppen. Het hertekende stuurwiel is voorzien van een nieuw Škodawoordmerk in het midden.

Getagged onder:
skoda
Laatst aangepast op maandag, 08 mei 2023 11:31

Gerelateerde items (op tag)

2028: THE FUTURE REMAINS GREEN WITH ŠKODA

It is worth a look in the rearview mirror! Skoda became involved in the Tour de France in 2004. It was then that the red Škoda Superb appeared in the peloton and the name of the manufacturer became associated with the prize for the best young rider, the white jersey. In 2015, Škoda changed its colour to the green jersey for the points classification. This collaboration built on loyalty has constantly been nurtured by new perspectives and the next five seasons, for which Skoda has signed up will again, see it continue this culture of challenge. The partnership involves sponsoring the Green Jersey on the Tour de France and the Tour de France Femmes avec Zwift, but also La Vuelta, La Vuelta Femenina by Carrefour.es, and provides overall support for all women’s races, namely Paris-Roubaix Femmes avec Zwift, La Flèche Wallonne Femmes and Liège-Bastogne-Liège Femmes.

Škoda Scala en Kamiq: uitgebreide update voor de succesvolle compacte modellen

Mladá Boleslav/Kortenberg, 1 augustus 2023 – Škoda Auto vernieuwt zijn compacte Škoda Scala en zijn stads-SUV Škoda Kamiq ingrijpend. Beide modellen bieden een zeer hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, dankzij hun stijve koetswerken en een nu nog meer geavanceerde reeks rijhulpsystemen. De Scala en Kamiq, die zijn gebaseerd op hetzelfde MQB-A0-platform, kunnen rekenen op efficiënte, moderne TSI-motoren van de evo2-generatie, met vermogens die variëren van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk). Met zijn verfijnde, scherp getekende lijnen oogt de Scala nog dynamischer, terwijl de aanpassingen aan het design van de Kamiq hem een robuustere SUV-uitstraling geven. Beide modellen zijn nu optioneel bestelbaar met ledmatrixkoplampen – een primeur voor deze modellen. Een groter aandeel gerecycleerde en natuurlijke materialen voor het exterieur en interieur staat garant voor meer duurzaamheid. Het gereorganiseerde productgamma voor beide modellen bestaat nu uit drie uitvoeringsniveaus met zes interieurvarianten naast optionele uitrustingspacks. Een Digital Display met een schermdiagonaal van 8 duim en een Škoda Infotainment-scherm van 8,25 duim zijn al standaard in alle modellen. Nieuwe Simply Clever-details ronden de opfrissingsoperatie af.