Nieuwe Škoda Enyaq Laurin & Klement: uitgebreid gamma en doorgedreven technische upgrades

vrijdag, 09 juni 2023 09:27
Nieuwe Škoda Enyaq Laurin & Klement: uitgebreid gamma en doorgedreven technische upgrades

Deze variant is diep geworteld in de Škoda-traditie en werd vernoemd naar Václav Laurin en Václav Klement, de oprichters van het Tsjechische autobedrijf. Hij onderscheidt zich dan ook door specifieke exterieur- en interieurkenmerken en een royale standaarduitrusting. Bovendien onderging hij doorgedreven technische upgrades. De Enyaq L&K 85 met achterwielaandrijving en de Enyaq L&K 85x met vierwielaandrijving leveren een systeemvermogen van 210 kW*. Ook genieten ze een groter rijbereik tot 570 kilometer** over de WLTP-cyclus, evenals kortere oplaadtijden voor de batterij: van 10 tot 80 procent in minder dan 30 minuten. De Enyaq L&K is de eerste Škoda met een nieuwe gebruikersinterface die het gebruiksgemak verhoogt en met modernere weergaves die de nieuwe bedrijfsidentiteit van Škoda weerspiegelen.

Johannes Neft, Board Member for Technical Development bij Škoda Auto, licht toe: “In de nieuwe Enyaq L&K introduceren we verschillende technische upgrades die vervolgens hun weg zullen vinden naar de andere versies van dit model. De nieuwe, krachtigere aandrijflijnen leveren een hoger systeemvermogen van 210 kW*. Tegelijkertijd zijn we erin geslaagd het maximale rijbereik uit te breiden tot 570 kilometer** volgens de WLTP-cyclus en de oplaadtijd van 10 tot 80 procent onder de 30 minuten te houden. Op basis van klantenfeedback hebben we een beheerfunctie voor de voorverwarming van de batterij toegevoegd, die ook gebruik maakt van navigatiegegevens. Deze functie optimaliseert de oplaadprestaties, zelfs bij koud weer. Bovendien tilt onze nieuwe gebruikersinterface de gebruiksvriendelijkheid naar een ongekend niveau, waardoor de auto zich nog intuïtiever laat bedienen.”

Nieuwe voorverwarming voor alle Enyaq-varianten vanaf modeljaar 2024
De Enyaq Laurin & Klement is uitgerust met de nieuwste ME4-software, die later dit jaar in alle modellen van de Enyaq-familie zal worden geïntegreerd. De nieuwe software voegt talloze verbeteringen en nieuwe functies toe. Een van die verbeteringen is de voorverwarming, die de batterij op een optimale temperatuur brengt voordat het opladen begint. Er kan gekozen worden uit twee modi: het proces kan handmatig worden gestart met een knop in het centrale infotainmentscherm, ofwel gebeurt dit in de automatische modus zonder tussenkomst van de bestuurder wanneer de auto volgens het navigatiesysteem op weg is naar een snellaadstation.

Exterieur met exclusieve details in Platinum Grey
De Škoda Enyaq L&K is herkenbaar aan de exclusieve Platinum Grey-details op zijn modelspecifieke bumpers, de diffuser en de buitenspiegels. De zijschorten zijn in koetswerkkleur gelakt, terwijl de raamomlijstingen en dakrails in chroom zijn uitgevoerd, net als de omlijsting van het Škoda-radiatorrooster, waarin 131 leds standaard het Crystal Face verlichten. De standaarduitrusting omvat tevens full-ledmatrixkoplampen, die verblinding van
tegenliggers voorkomen en reflecterende oppervlakken maskeren, alsook fullledachterlichten. De achterzijruiten en achterruit zijn donker getint (SunSet). De Enyaq L&K is geschoeid met specifieke lichtmetalen 20- duimsvelgen of optionele 21-duimsvelgen en L&K-logo’s op de voorvleugels. Daarnaast is het nieuwe model getooid met een Enyaq-opschrift op de achterklep en werd het achtervoegsel 'iV’ uit zijn naam geschrapt. Dat zal ook bij alle andere Enyaq-versies en toekomstige BEV-modellen van Škoda het geval zijn.

Twee Design Selections en geventileerde lederen stoelen met massagefunctie
Voor het interieur van de Enyaq L&K biedt Škoda Auto zijn klanten de keuze uit twee specifieke Design Selections. De Design Selection L&K Shell met beige lederen bekleding is standaard. De optionele L&K Black heeft zwart leder. De voorstoelen met ventilatie en massage, die exclusief zijn voorbehouden aan de L&K-versie, zijn in beide versies standaard. Via het infotainmentmenu krijgen inzittenden de keuze uit drie functies (ventilatie, verwarming en verwarming met ventilatie) en kunnen ze de massagefunctie activeren en de stoelen verstellen. De pedalen onderscheiden zich door een kenmerkende aluminiumafwerking. 

Nieuwe gebruikersinterface voor meer gebruiksgemak
Net als de Enyaq L&K krijgen alle toekomstige Enyaq-modellen met de nieuwe softwareversie een verbeterde gebruikersinterface. Die verhoogt het gebruiksgemak en optimaliseert de klantervaring in het voertuig. De gebruikersinterface weerspiegelt de nieuwe bedrijfsidentiteit van Škoda, en de nieuwe kleuren van het merk komen ook terug in het infotainmentmenu, de Virtual Cockpit en het head-updisplay. Bovendien heeft Škoda Auto de hele menustructuur van het infotainmentsysteem herzien. Er zijn voortaan drie basisknoppen in drie hoeken van het scherm. Met een tik op het pictogram links bovenaan openen de voertuiginstellingen, terwijl rechts onderaan de toegang is tot de apps. Een tik in de linker benedenhoek brengt de bestuurder naar het vernieuwde startscherm. Dat biedt vijf nuttige pagina's met drie vaste lay- outs, waarvan men de inhoud kan personaliseren. Ook de sneltoetsen voor bepaalde vaak gebruikte functies werden verbeterd. Bestuurders kunnen tot vijf favoriete snelkoppelingen configureren om de functies van de auto te bedienen – zoals de rijstrookassistent, de voorruitverwarming of de luchtrecirculatiefunctie. Deze zijn dan direct toegankelijk in het bovenste deel van het scherm. Bovendien kunnen er maximaal drie toepassingen – zoals navigatie, het menu van de mobiele telefoon of de mediaspeler – worden geactiveerd via de balk onderaan het scherm.

Nieuw ontwerp van de navigatiekaart en vereenvoudigd menu voor de klimaatregeling
De ME4-software brengt ook nieuwe navigatiekaarten naar de Enyaq-familie. Zij bieden beter gepositioneerde navigatiesubmenu's en een grotere kaartsectie. Het bedieningsmenu voor de airconditioning van de auto werd
vereenvoudigd en de vereenvoudigde overzichtspagina zorgt voor een nog intuïtievere bediening. De nieuwe weergaven verzekeren dan weer een nog beter overzicht van het batterijniveau en de oplaadmogelijkheden van het
voertuig. De vernieuwde Virtual Cockpit en het head-updisplay tot slot weerspiegelen ook de nieuwe bedrijfsidentiteit van Škoda en bieden verbeterde functies.

Nieuwe functie voor Kessy
De grondverlichting op de voorste deuren is nieuw en de ledspots in de
buitenspiegels projecteren nu een Welcome-logo in plaats van een Škodaopschrift op de grond. Wie uit de Enyaq L&K stapt, kan genieten van een nieuwe
functie van het sleutelloze toegangssysteem Kessy. Dat vergrendelt nu
automatisch de deuren wanneer de eigenaar met de sleutel op zak wegwandelt
van het voertuig. De vergrendelingsstatus van de deur wordt bevestigd met een
akoestisch signaal van de claxon van het alarmsysteem.

Getagged onder:
skoda
Laatst aangepast op vrijdag, 09 juni 2023 09:42

Gerelateerde items (op tag)

2028: THE FUTURE REMAINS GREEN WITH ŠKODA

It is worth a look in the rearview mirror! Skoda became involved in the Tour de France in 2004. It was then that the red Škoda Superb appeared in the peloton and the name of the manufacturer became associated with the prize for the best young rider, the white jersey. In 2015, Škoda changed its colour to the green jersey for the points classification. This collaboration built on loyalty has constantly been nurtured by new perspectives and the next five seasons, for which Skoda has signed up will again, see it continue this culture of challenge. The partnership involves sponsoring the Green Jersey on the Tour de France and the Tour de France Femmes avec Zwift, but also La Vuelta, La Vuelta Femenina by Carrefour.es, and provides overall support for all women’s races, namely Paris-Roubaix Femmes avec Zwift, La Flèche Wallonne Femmes and Liège-Bastogne-Liège Femmes.

Škoda Scala en Kamiq: uitgebreide update voor de succesvolle compacte modellen

Mladá Boleslav/Kortenberg, 1 augustus 2023 – Škoda Auto vernieuwt zijn compacte Škoda Scala en zijn stads-SUV Škoda Kamiq ingrijpend. Beide modellen bieden een zeer hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, dankzij hun stijve koetswerken en een nu nog meer geavanceerde reeks rijhulpsystemen. De Scala en Kamiq, die zijn gebaseerd op hetzelfde MQB-A0-platform, kunnen rekenen op efficiënte, moderne TSI-motoren van de evo2-generatie, met vermogens die variëren van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk). Met zijn verfijnde, scherp getekende lijnen oogt de Scala nog dynamischer, terwijl de aanpassingen aan het design van de Kamiq hem een robuustere SUV-uitstraling geven. Beide modellen zijn nu optioneel bestelbaar met ledmatrixkoplampen – een primeur voor deze modellen. Een groter aandeel gerecycleerde en natuurlijke materialen voor het exterieur en interieur staat garant voor meer duurzaamheid. Het gereorganiseerde productgamma voor beide modellen bestaat nu uit drie uitvoeringsniveaus met zes interieurvarianten naast optionele uitrustingspacks. Een Digital Display met een schermdiagonaal van 8 duim en een Škoda Infotainment-scherm van 8,25 duim zijn al standaard in alle modellen. Nieuwe Simply Clever-details ronden de opfrissingsoperatie af.