Polestar Gallery gaat van start met Thibeau Scarcériaux

donderdag, 19 oktober 2023 16:33
Polestar Gallery gaat van start met Thibeau Scarcériaux

BRUSSEL, BELGIË – 18 OKTOBER, 2023. Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België. Functional artist en designer Thibeau Scarcériaux bijt de spits af met ‘Reflective Visions’ te Polestar Brussel.

In een wereld die voortdurend evolueert, gelooft Polestar in het samenbrengen van design, technologie en kunst als een middel om grenzen te verleggen en duurzame innovatie te stimuleren. Dit najaar komt deze visie tot leven met Polestar Gallery, een initiatief waarbij Polestar haar Spaces in Brussel, Antwerpen, Gent en Hasselt ter beschikking stelt aan lokale ontwerpers uit verschillende disciplines om hun meest recente en inspirerende projecten tentoon te stellen.

Femke Brouns, Head of Marketing, PR & Events Belux Polestar, zegt: "Door designers een platform te bieden voor hun creaties, hopen we een katalysator te kunnen zijn voor vernieuwende ideeën die niet alleen inspireren, maar ook grenzen verleggen. Dit initiatief illustreert Polestar’s engagement voor uitzonderlijk design, prestatie, duurzaamheid en innovatie. Tevens bevestigt het de versterkende kracht van samenwerking, als middel om betekenisvolle verandering teweeg te brengen.”

Thibeau Scarcériaux, bekend om zijn unieke benadering van functionele kunst en zijn vermogen om traditionele concepten te herdefiniëren, is als eerste aan de beurt met ‘Reflective Visions’ te Polestar Brussel. Vanaf 24 oktober, onthult Scarcériaux' expo een uniek samenspel van kunst en design waar een bewuste toekomst visueel tot leven wordt gebracht. Gemaakt van gerecycleerd glas en spiegels, schetsen Scarcériaux’ creaties een wereld waar artistieke expressie en milieubewustzijn hand in hand gaan. Deze kunstobjecten blazen niet alleen materialen nieuw leven in, maar nodigen ook uit tot introspectie en transparantie. Het is een oproep tot verandering, een kans om je blik op kunst, duurzaamheid en design te verruimen.

Functional artist en designer Thibeau Scarcériaux vertelt: "Het samenwerken met een merk als Polestar creëert een intrigerende synergie waarbij mijn artistieke visies samenkomen met de kernwaarden van Polestar, waaronder circulariteit, inclusie en transparantie. Hierdoor krijgt mijn werk niet alleen meer diepgang, maar wordt ook de visie van Polestar tastbaar weergegeven. Bezoekers ervaren op unieke wijze de artistieke interpretatie van Polestars drijfveren, en als kunstenaar krijg ik de gelegenheid om mijn eigen visie op een boeiende manier aan het publiek over te brengen.” ​

Praktische informatie:

Ontdek Polestar Gallery x Thibeau Scarcériaux: 'Reflective Visions' van 25 oktober tot en met 21 november te Polestar Brussel, Akenkaai 39, 1000 Brussel.

Getagged onder:
polestar
Laatst aangepast op donderdag, 19 oktober 2023 16:41

Gerelateerde items (op tag)

Polestar en StoreDot laden Polestar 5 prototype in 10 minuten op van 10% tot 80%

GÖTEBORG, ZWEDEN – 29 April 2024. Polestar en StoreDot, de pionier op gebied van snellaadbatterijen, hebben de Extreme Fast Charging (XFC)-technologie van StoreDot voor het eerst met succes in een auto geïmplementeerd. Tijdens de demonstratie werd de batterij van een Polestar 5-prototype in slechts 10 minuten opgeladen van 10% tot 80%. Het volledig operationele prototype kon rekenen op een consistente laadsnelheid die startte bij 310 kW en opliep tot een piek van meer dan 370 kW op het einde van het laadproces.

Polestar Gallery sluit af met Dylan Martinez

ANTWERPEN, BELGIË – 1 december, 2023 – Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België.