Productie van Polestar 4 gaat van start: eerste leveringen verwacht voor eind 2023

woensdag, 15 november 2023 18:53
Productie van Polestar 4 gaat van start: eerste leveringen verwacht voor eind 2023

GÖTEBORG, ZWEDEN - 15 november 2023. Polestar (Nasdaq: PSNY) kondigt aan dat de productie van Polestar 4 succesvol is gestart. Klanten in China kunnen hun eerste leveringen verwachten vóór het einde van 2023. Voor alle andere Polestar-markten staat de officiële lancering gepland voor begin 2024, met verwachte leveringen aan klanten later datzelfde jaar.

De allereerste wagen die van de productielijn rolt, is uitgevoerd in Snow en is voorzien van de kenmerkende Zweedse gouden details van het Performance pack. Deze Polestar is een primeur in de Hangzhou Bay-fabriek van Geely Holding, waar hernieuwbare elektriciteit wordt gebruikt, ondersteund door het I-REC waterkrachtcertificaat. Dit wordt nog verder aangevuld met zonne-energie, opgewekt door de zonnepanelen op het dak van de fabriek.

Dankzij de groene inzet van de fabriek is de milieu-impact van Polestar 4 aanzienlijk verminderd. Met een CO2-voetafdruk van 19,4-21,4 tCO2e heeft deze wagen de kleinste ecologische voetafdruk onder alle Polestar-modellen bij de lancering.

De werkplaats past diverse methoden toe om schadelijk afval te verminderen, waaronder:

  • Gebruik van een non-chrome passivator om watervervuiling te verminderen.
  • Toepassing van verf op waterbasis om de uitstoot van vluchtige organische stoffen te verminderen.
  • Inzet van kartonnen boxfilters in de spuiterij, waardoor verfnevel wordt geëlimineerd, er geen afvalwater meer ontstaat tijdens het spuitproces en het energieverbruik van de airconditioning effectief met 60% wordt verminderd.
  • Implementatie van een concentratorwiel en regeneratieve thermische oxidator om uitlaatgassen van de fabriek doeltreffend te behandelen.

"De eerste Polestar 4 die vandaag van de band rolt, is het resultaat van de inzet van talloze collega's en partners. Polestar 4 is een opmerkelijke SUV-coupé, zowel qua design als prestaties, en speelt een belangrijke rol in ons groeiende aanbod van exclusieve performance EV's. Deze wagen is de eerste Polestar met een virtuele achterruit voorzien van een digitale achteruitkijkspiegel van wereldklasse. Dit illustreert de waarde van onze gediversifieerde en 'asset-light' aanpak, waarbij we gebruikmaken van de ontwikkelings- en productie-expertise van onze partner en belangrijke aandeelhouder,” zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

Polestar 4 maakte zijn debuut op de Shanghai Auto Show in april 2023. Vanaf de tweede helft van 2025 wordt de productie uitgebreid naar Busan, Zuid-Korea, om te voldoen aan de lokale vraag en export naar Noord-Amerikaanse markten. Als de tweede SUV in de Polestar line-up, combineert deze SUV-coupé niet alleen designelementen die voor het eerst werden geïntroduceerd in conceptwagens, maar is het ook de snelste productiewagen tot nu toe. Polestar 4 bevindt zich qua grootte en prijs tussen Polestar 2 en Polestar 3 in.

 

Getagged onder:
polestar
Laatst aangepast op vrijdag, 17 november 2023 15:13

Gerelateerde items (op tag)

Rijden met een elektrische wagen in koud weer: een handleiding

Onze wagens zijn ontworpen in Zweden en getest onder de zwaarste winterse omstandigheden. We zijn dus vertrouwd met sneeuw en ijs. In dit artikel geven we je tips over hoe je de actieradius en prestaties van je Polestar tijdens de wintermaanden kunt maximaliseren.

Polestar doorbreekt klimaatmythes in de aanloop naar COP28

GOTHENBURG, ZWEDEN - 23 november 2023. Polestar heeft recent de Polestar Truth Bot geïntroduceerd op X, voorheen bekend als Twitter. Deze speciale bot is ontworpen om de meest gangbare onwaarheden met betrekking tot klimaatverandering in de auto-industrie te ontkrachten.

Polestar Gallery gaat van start met Thibeau Scarcériaux

BRUSSEL, BELGIË – 18 OKTOBER, 2023. Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België. Functional artist en designer Thibeau Scarcériaux bijt de spits af met ‘Reflective Visions’ te Polestar Brussel.

Polestar’s elektrische roadster maakt zijn debuut in België op Zoute Grand Prix

Polestar, het Zweedse elektrische performance automerk, neemt van donderdag 5 oktober tot en met zondag 8 oktober 2023 deel aan de 14de editie van de Zoute Grand Prix. Tijdens dit prestigieuze evenement in Knokke-Heist presenteert Polestar een opmerkelijke line-up met de elektrische performance SUV Polestar 3 en twee conceptwagens: de elektrische vierdeurs GT Polestar Precept en het elektrische roadster-concept, dat zijn debuut maakt in de Benelux. Met de ontwikkeling van deze conceptwagens tot productiewagens Polestar 5 en Polestar 6 weerspiegelt de line-up het toekomstige productportfolio. Het markeert een cruciale ontwikkeling waarin het merk haar focus uitbreidt naar het premium elektrische wagensegment en luxe herdefinieert voor een duurzame toekomst.