Polestar doorbreekt klimaatmythes in de aanloop naar COP28

donderdag, 23 november 2023 17:07
Polestar doorbreekt klimaatmythes in de aanloop naar COP28

GOTHENBURG, ZWEDEN - 23 november 2023. Polestar heeft recent de Polestar Truth Bot geïntroduceerd op X, voorheen bekend als Twitter. Deze speciale bot is ontworpen om de meest gangbare onwaarheden met betrekking tot klimaatverandering in de auto-industrie te ontkrachten.

Dit initiatief komt voort uit de groeiende bezorgdheid over de verspreiding van onjuiste en misleidende informatie over klimaatverandering op sociale mediaplatformen. Wetenschappers waarschuwen voor een toename van zogenaamde "klimaatontkennende bots" (1), terwijl de Verenigde Naties benadrukken dat verkeerde informatie "dringende actie om een leefbare toekomst voor de planeet te waarborgen belemmert” (2). Uit een rapport van Climate Action Against Disinformation blijkt ook dat X het laagste scoort van de vijf grote sociale mediaplatformen als het gaat om maatregelen om de verspreiding van onjuiste informatie te beperken (3).

"Het doelbewust verdraaien van klimaatgegevens is enorm schadelijk", zegt Fredrika Klarén, Head of Sustainability bij Polestar. "Met het debat dat momenteel tussen feit en fictie zweeft in de aanloop naar COP28, geloven wij sterk dat het juiste gebruik van wetenschappelijke gegevens een krachtig middel is voor effectieve klimaatactie. We roepen iedereen op om dit samen met ons te verspreiden via sociale mediaplatformen."
Voorafgaand aan COP28 is de Polestar Truth Bot van 23 tot 30 november live op X om klimaatmythes te ontkrachten met behulp van objectieve gegevens, waaronder het recente IPCC-rapport 'Impacts of global warming of 1.5 °C' en het IEA-rapport 'The Role of Critical Minerals in Clean Energy Transitions'.

Sinds 2020 deelt Polestar Life Cycle Assessments (LCA) voor al haar productiemodellen, inclusief een gedetailleerde rapportage over emissies, klimaatimpact en informatie over de herkomst van materialen en de traceerbaarheid van de toeleveringsketen. In het begin van 2023 heeft Polestar, in samenwerking met Rivian, het Pathway-rapport van Kearney gepresenteerd, waarin een gezamenlijke inspanning voor collectieve klimaatactie binnen de auto-industrie wordt belicht. Op 6 december 2023 organiseert Polestar het Global Automotive Stocktake discussiepanel, dat ook zal bijdragen aan het transparantiedebat tijdens COP28.

 

Getagged onder:
polestar
Laatst aangepast op donderdag, 23 november 2023 17:08

Gerelateerde items (op tag)

Polestar Gallery sluit af met Dylan Martinez

ANTWERPEN, BELGIË – 1 december, 2023 – Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België.

Rijden met een elektrische wagen in koud weer: een handleiding

Onze wagens zijn ontworpen in Zweden en getest onder de zwaarste winterse omstandigheden. We zijn dus vertrouwd met sneeuw en ijs. In dit artikel geven we je tips over hoe je de actieradius en prestaties van je Polestar tijdens de wintermaanden kunt maximaliseren.

Productie van Polestar 4 gaat van start: eerste leveringen verwacht voor eind 2023

GÖTEBORG, ZWEDEN - 15 november 2023. Polestar (Nasdaq: PSNY) kondigt aan dat de productie van Polestar 4 succesvol is gestart. Klanten in China kunnen hun eerste leveringen verwachten vóór het einde van 2023. Voor alle andere Polestar-markten staat de officiële lancering gepland voor begin 2024, met verwachte leveringen aan klanten later datzelfde jaar.

Polestar Gallery gaat van start met Thibeau Scarcériaux

BRUSSEL, BELGIË – 18 OKTOBER, 2023. Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België. Functional artist en designer Thibeau Scarcériaux bijt de spits af met ‘Reflective Visions’ te Polestar Brussel.