Review Ford Mustang Mach-E

woensdag, 14 juni 2023 14:44
Review Ford Mustang Mach-E

Hallo iedereen, ik ben Hervé van Move2Green. Deze keer hebben we dé elektrische wagen van Ford: De Mustang Mach-e. Om met de deur in huis te vallen, ik begrijp de Mustang-puristen wel wanneer ze rillingen krijgen wanneer ze de naam associëren met deze wagen. Geen machtige V8 én dan nog eens een SUV? Ma bon, ondertussen hebben ze ook al een 2.3 EcoBoost 4-cylinder in de coupé gelepeld, dus is zo’n heiligschennis is het nu ook weer niet. We zullen zien hoe het loopt, maar misschien zal ik vooral naar de wagen verwijzen als ‘Mach-E’.

Design
De wagen wilt er echt uitzien als een Mustang door zijn lange motorkap, stoere koplampen en herkenbare lichtblokken achteraan. Je hebt zelfs een 2-tone dak waardoor de wagen visueel coupéer oogt dan dat hij echt is. Het valt dus niet te vergelijken met de standaard SUV’s zoals de Puma of Kuga.

Als je naar de zijkant kijk, merk je een opvallende afwezige: de deurklinken. Deze zijn vervangen door een drukknop op de stijlen. Deze winglet kan je dan gebruiken als hendel. Achteraan heb je dan hetzelfde systeem, maar zonder winglet. Leuke gadget. Er zijn ook mogelijkheden om de wagen te openen en te gebruiken zonder dat je een sleutel op zak hoeft te hebben.

Interieur
Het voelt en ziet er premium uit. Het beschikt over een mooi design met interessante en aangename materialen. Ook praktische met voldoende opbergvakken en bekerhouders en een plek om jouw smartphone draadloos te laden. Centraal onderaan heb je nog een extra vak en bovenaan een opbergvak voor jouw bril.

Wat natuurlijk het meeste opvalt is het enorme centrale 15,5” scherm waar alles mee bediend moet worden. Door de verticale stand moet je wel vrij laag kijken om bepaalde functies uit te voeren. Ook mocht het iets naar de bestuurder gedraaid zijn. Technische vind ik de draaiknop op het scherm een leuke toets.

Enorm handig is het scherm achter het stuur. Door zijn compacte formaat waarop enkel de essentie weergegeven wordt, zal het stuur ook nooit in de weg komen te staan.

Passagiers
Achterin beschik je over enorm veel beenruimte. De vlakke vloer dankzij de elektrische aandrijving maakt het eenvoudig om 3 mensen achterin te vervoeren, ook omdat die echt wel een brede wagen is. Ook de hoofdruimte is voldoende zodat dit echt wel een praktische gezinswagen wordt. Dit wordt versterkt door de extra opbergvakken achterin en een eigen usb-c en zelfs gewone usb-aansluiting. Dat laatste zie je steeds minder in een wagen, terwijl niet iedereen over een of meerdere usb-c-adapters beschikt.

Koffer
Standaard beschik je over 402liter, wat best wel oké is want je beschikt ook over veel beenruimte op de achterbank. Als je die achterbank neer vouwt krijg je een vlakke laadvloer met een volume tot 1.420l. Het zeil dat de hoedeplank vervangt is best wel handig, je kan die ook kwijt onder de laadvloer als je deze niet nodig hebt.

De frunk beschikt dan weer over 81 liter, maar is door de vakverdeling iets minder handig. Wel handig is dat je geen extra hendel moet zoeken eens die van binnenuit ontgrendeld is. Opmerkelijk, Moest je op bizarre wijze hierin opgesloten worden, kun je er vanzelf uit dankzij deze knop.

Rijden
De Mach-E levert goede prestaties zonder waanzinnig te zijn. De besturing voelt niet zo sportief aan, maar het weggedrag is het wel. Bij sportiever rijden voel je zelfs een speels overstuur. Maar dit sportiever weggedrag zorgt dan weer voor minder comfort dan bijvoorbeeld een Polestar 2. Als je rustig rijdt heb je continu de indruk dat de vering beweegt om jou een optimaal comfort te bieden, maar het werkt soms averechts.

De remmen zijn zeer goed, maar in het begin vraagt het wel gewenning. Als je anticiperend rijdt, zul je die bijna niet nodig hebben dankzij het regeneratief remmen op de motor. Maar als het verkeerslicht plots op oranje springt, zul je merken dat de overgang van regeneratief naar effectief remmen vrij abrupt is. Na enige gewenning verwacht ik niet dat dit een blijvend probleem zal vormen.

Je beschikt zoals gewoonlijk over verschillende rijmodi met een eigen ‘Mustang’ naam. Active is de normale stand waarbij Ford een optimaal compromis tussen prestaties en comfort nastreeft. Daarnaast heb je Silent, de eco-stand waarbij autonomie de bovenhand neemt op de prestaties en uiteindelijk ook ‘Untamed’. Hierbij zijn respons en besturing iets directer voor en sportief gevoel. In deze stand brengt de 294pk je van 0 tot 100km/u in iets meer dan 6 seconden. Als gimmick kun je ook kiezen voor een artificieel sportieve grom, ieder zijn ding zeker?

Batterij
Hier hebben wij de Ford Mustang Mach-E Premium RWD Extended Range. Een hele boterham om te zeggen dat de wagen over achterwielaandrijving en een gigantische accu van 99 kWh beschikt. WLTP-actieradius werd vastgelegd op 600km. Realistisch zullen we eerder tussen de 400-500km liggen. Niet de meest efficiënte gezien de grootte van de accu, maar in absolute cijfers zit hij wel bij de beste van de klas. Via snelladen kan je op 10min tijd 119km aan rijbereik winnen.

Conclusie
De Ford Mustang Mach-E is nergens de echte uitblinker, maar hij scoort wel overal bovengemiddeld, wat hem dan ook net een interessante wagen maakt. Range, interieur, prestaties, weggedag… de wagen doet eigenlijk alles goed. Enkel de naam blijft mij parten spelen

Dus als je interesse hebt om deze wagen te kopen, leasen of te huren, wat zelfs vanaf 1 maand kan zonder opzegtermijn, contacteer ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje op onze website, move2green.be. Oh, ook voor laadpalen, laadoplossingen en slim energiebeheer zijn we jouw ideale partner.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom. Wil je meer informatie over een specifieke elektrische wagen, laat het ons gerust weten. Tot de volgende review!

Getagged onder:
ford
Laatst aangepast op woensdag, 14 juni 2023 14:51

Gerelateerde items (op tag)

CMB.TECH & Ford Trucks kondigen samenwerking aan voor de conversie naar dual fuel waterstof trucks

06.06.2023 – Antwerpen – CMB.TECH en Ford Trucks zijn verheugd een nieuwe samenwerking aan te kondigen voor de conversie van Ford F-Max trucks naar dual fuel waterstof trucks, gebruikmakend van baanbrekende waterstoftechnologie. De trucks zullen worden omgebouwd in CMB.TECH’s Dual fuel workshop in Antwerpen, met als doel de eerste trucks te leveren in 2023 en het concept verder op te schalen.

Move2Green test de Ford E-Transit

Een bestelwagen… waarom? Wel, eigenlijk is het de miskende held van de transportsector. Diegene die al je leveringen aan huis brengt of de vakman op zijn werf. Het elektrificeren van dit voertuig zou wel eens een interessante impact kunnen hebben. Niet enkel kunnen zij probleemloos de Lage Emissie Zones betreden, maar ook:

- Je vermijdt die talloze minuten van stationair diesel verbruiken
- De elektrische aandrijving is superieur voor die vele start-stop trajecten, zowel qua verbruik als qua slijtage.
- Op het einde van de dag komen ze allemaal samen in een groot depot waar ze allemaal kunnen opladen, klaar voor een nieuwe dag van leveringen.

 

Testrit: Ford Mustang Mach-E GT AWD Cross-over

 Ford Mustang GT wijst op een V8. Ford zet zich niet meer in op de doodgeverfde fossiele brandstof maar op EV’s, Electric Vehicles en plakt het embleem GT op de topversie van de elektrische Mustang Mach-E GT AWD. Op papier is het in elk geval een serieuze machine. Buiten de versies van Porsche en Tesla kent hij geen gelijken.

Ford E-Tourneo Custom is luxer dan ooit én elektrisch

De Mercedes EQV heeft er een concurrent bij gekregen, want Ford heeft de personenversie van de E-Transit Custom klaar. Er is plek tot 8 personen en een rijbereik van 370 km, al kan je ook nog gewoon kiezen voor een diesel of een hybride.